iOS 8 nu op 60 procent van alle iDevices

8 reacties

Apple heeft nieuwe cijfers bekend gemaakt over de adoptie van iOS 8. De laatste twee weken is het gebruik van Apple’s nieuwste OS gegroeid naar 60 procent. Dat is een stijging van 4 procent tegenover de vorige meting, die vond plaats op 10 november.

Het aantal iOS-apparaten dat van iOS 8 voorzien wordt, groeit steeds sneller. Twee weken terug stapte iedere dag 0,25 procent van de iOS-gebruikers over naar iOS 8, nu is dat 0,29 procent per dag. De groei van iOS 8 gaat geheel ten koste van iOS 7. Oudere iOS-versies blijven evenveel gebruikt.
ios8-24nov2014
Vorige week bracht Apple iOS 8.1.1 uit, dat bracht vooral snelheids­ver­beteringen voor de iPad 2 en iPhone 4s. Ook werden er bugs met de WiFi- en BlueTooth-verbinding opgelost. Al blijven daar klachten over bestaan.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  doctor_apple

  Zomaar wat in me opkwam: Je hebt de grote groep van iOS apparaten. Dat zijn: iPads, iPods, iPhones en AppleTV’s … Laten we even voor de eenvoud zeggen dat we 100 bestaande apparaten hebben … Allemaal op iOS 7, want oudere OS’en tellen niet mee.

  Een kwartaal later hebben 30 mensen hun apparaat opgewaardeerd naar iOS 8 … Daarmee hebben we 30% van de mensen die hun apparaat hebben opgewaardeerd.

  Welnu, in datzelfde kwartaal brengt Apple een nieuwe iPad en nieuwe iPhone op de markt en verkoopt pakweg 35 nieuwe apparaten … Nu hebben we 135 apparaten, waarvan aan het einde van dat kwartaal 60 mensen op iOS 8 zitten. Hetgeen neer komt op 48% … En niet 30% van de bestaande groep gebruikers.

  Nieuwe gebruikers kunnen namelijk helemaal niets anders installeren dan iOS 8. Dus dat het aandeel iOS 8 hard groeit heeft volgens mij ook behoorlijk wat te maken met nieuw verkochte apparatuur …

  Het is natuurlijk hoe je meet … Ik zou willen zien hoeveel daarvan nieuwe apparatuur is en hoeveel daarvan oude apparatuur welke is opgewaardeerd. Want deze representatie van de werkelijkheid geeft mij het gevoel dat het getal iets te rooskleurig is (lees: behoorlijk gekleurd).

  Vooralsnog heeft iOS 8 behoorlijk wat problemen. Niet écht het beste iOS dat Apple ooit heeft uitgebracht.

 • Profielfoto
  aukem

  Als ik terug zou kunnen had ik dat gedaan, ben mijn iPhone 4S aan het verkopen en de camera volgt hier en daar een beetje traag (nooit last van gehad in IOS 7) hardwarematig is mijn telefoon dik in orde, maaaaar, kan ‘m nu amper verkopen.

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben, zeker gezien het succes van de iphone 6. Ik zou overigens nog steeds terug gaan naar ios7 op mijn ipad 2 als het zou kunnen. ios 8.1.1 is wel beter, maar nog steeds geen ios 7.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Wat maken de cijfers uit ? We worden verplicht tot de updates… !
  Omdat we uiteindelijk geen app meer kunnen downloaden.

  @doctor_apple goed verhaal :)!

 • Profielfoto
  Saaihead

  @MEEUW
  De cijfers zijn leuk voor de aandeelhouders en het zegt misschien iets over de veiligheid van het platform aangezien alleen de laatste versie nog gepatcht wordt. De daar doet Apple het beter dan Android, dus ze doen het vooral op te pronken denk ik. En wat betreft het verplichten, een tijdje geleden heeft Apple de mogelijkheid geboden dat apps, die alleen op een ouder platform werken, gewoon beschikbaar blijven voor die versie. Dus echt verplicht wordt je niet. Maar sommige apps werken op een gegeven moment niet meer, dat is waar. Een vriend van mij draait nog vrolijk op iOS 6, die heeft nergens problemen mee. Het is denk ik maar net wat je met je iPhone doet…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Wel leuk die cijfers, maar hier nog iOS 7 op de iPhone 4S.
  Ondanks de update 8.1.1 is iOS 8 ontworpen voor grotere schermen. Op een ouder apparaat ziet alles er druk en vol uit, vind ik.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @MEEUW
  De cijfers zijn leuk voor de aandeelhouders en het zegt misschien iets over de veiligheid van het platform aangezien alleen de laatste versie nog gepatcht wordt. De daar doet Apple het beter dan Android, dus ze doen het vooral op te pronken denk ik. En wat betreft het verplichten, een tijdje geleden heeft Apple de mogelijkheid geboden dat apps, die alleen op een ouder platform werken, gewoon beschikbaar blijven voor die versie. Dus echt verplicht wordt je niet. Maar sommige apps werken op een gegeven moment niet meer, dat is waar. Een vriend van mij draait nog vrolijk op iOS 6, die heeft nergens problemen mee. Het is denk ik maar net wat je met je iPhone doet…

  Je word wel verplicht om te update want anders kan je niet alle of groot gedeelte van de apps downloaden of update.
  Dat is geen mening, dat is een feit.

 • Profielfoto
  Alpha

  Ik blijf mooi bij ios7, apps updaten of niet, werkt meer dan prima.
  Wellicht wanneer er een echt goede versie van ios8 komt, maar voor nu…