Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 november 2014

iOS 8.1.1 met verbeterde performance voor iPhone 4s en iPad 2 uitgebracht

Apple heeft iOS 8.1.1 uitgebracht. Het is de eerste kleine update voor iOS 8.1 dat afgelopen maand uitkwam. Vooral gebruikers van de iPhone 4s en iPad 2 zullen blij te horen zijn dat Apple de prestaties voor deze oudere ios-apparaten heeft aangepakt.

De update is over the air te downloaden en afhankelijk van het apparaat 63 (iPhone 5s) tot 367 MB (iPad Air 2) groot. Om de update te installeren is minimaal 1,7GB vrije opslagruimte vereist. Heb je dit niet? Koppel je iOS-apparaat dan aan je Mac/PC en voer de update met iTunes uit.

Ook bugfixes

Naast de verbeterde prestaties voor de iPad 2 en iPhone 4s, bevat iOS 8.1.1 ook bugfixes en verbeteringen voor de stabiliteit. iOS 8.1 had nog problemen met Wi-Fi en BlueTooth, sommige apparaten startte spontaan opnieuw op, AirPlay was traag en toetsenborden bleven soms hangen. Waarschijnlijk lost iOS 8.1.1 deze problemen ook op.
Vlak na het vrijgeven van de update ontstonden problemen met iMessage en FaceTime. Dit bleek niets te maken te hebben met iOS 8.1.1, ook op oudere iOS-versies werkten de diensten niet goed. Volgens de systeemstatus-pagina van Apple waren er overigens geen problemen met iMessage, maar mogelijk is deze niet bijgewerkt.

Naast iOS 8.1.1 is ook OS X Yosemite 10.10.1 uitgebracht en heeft de Apple TV een update naar firmwareversie 7.1.2 gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 8.1.1 met verbeterde performance voor iPhone 4s en iPad 2 uitgebracht
Sluiten