iOS 8.1.1 met verbeterde performance voor iPhone 4s en iPad 2 uitgebracht

16 reacties

Apple heeft iOS 8.1.1 uitgebracht. Het is de eerste kleine update voor iOS 8.1 dat afgelopen maand uitkwam. Vooral gebruikers van de iPhone 4s en iPad 2 zullen blij te horen zijn dat Apple de prestaties voor deze oudere ios-apparaten heeft aangepakt.

De update is over the air te downloaden en afhankelijk van het apparaat 63 (iPhone 5s) tot 367 MB (iPad Air 2) groot. Om de update te installeren is minimaal 1,7GB vrije opslagruimte vereist. Heb je dit niet? Koppel je iOS-apparaat dan aan je Mac/PC en voer de update met iTunes uit.
8.1.1-update

Ook bugfixes

Naast de verbeterde prestaties voor de iPad 2 en iPhone 4s, bevat iOS 8.1.1 ook bugfixes en verbeteringen voor de stabiliteit. iOS 8.1 had nog problemen met Wi-Fi en BlueTooth, sommige apparaten startte spontaan opnieuw op, AirPlay was traag en toetsenborden bleven soms hangen. Waarschijnlijk lost iOS 8.1.1 deze problemen ook op.
Vlak na het vrijgeven van de update ontstonden problemen met iMessage en FaceTime. Dit bleek niets te maken te hebben met iOS 8.1.1, ook op oudere iOS-versies werkten de diensten niet goed. Volgens de systeemstatus-pagina van Apple waren er overigens geen problemen met iMessage, maar mogelijk is deze niet bijgewerkt.

Naast iOS 8.1.1 is ook OS X Yosemite 10.10.1 uitgebracht en heeft de Apple TV een update naar firmwareversie 7.1.2 gekregen.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Serge Nelissen

  Ik heb nog een iPad 2 te updaten (draait nog iOS 7), maar ik durf nog niet. Iemand met meer lef die zijn bevindingen met de iPad 2 wil delen?

  Bedankt,

  Serge

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Eindelijk dat er een update is. Hopelijk dat de wifi verbinding nu weer gaat werken. De laatste paar weken ontzettend slechte verbinding gehad met het wifi netwerk.

 • Profielfoto
  cmug

  OSX heeft ook update 10.10.1 info

 • Profielfoto
  Dutch_Lux

  ik heb geupdate, draait prima.
  heb geen gekke dingen op mijn ipad staan, niet gekraakt geweest en +- 60-70 apps erop en verder volgestouwd met muziek.

 • Profielfoto
  wensink

  Dus de iPod touch 5g en de eerste iPad Mini blijven traag..?

 • Profielfoto
  Unlock32

  Nee, mijn iPod touch 5G werkt als een tierelier. Zelfs de kleine bugs in de muziek app zijn eruit.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  De eerste tekenen op mijn iPad 2 zijn gunstig,voelt absoluut vlotter aan. Hopen dat het zo blijft nu.

 • Profielfoto
  Unlock32

  Hier ook een iPad 2. Safari is een stukje sneller en het toetsenbord werkt weer lekker soepel.

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  Wat fijn zou het zijn als Airplay weer normaal zou functioneren. Met iOS7 (iPhone 5) werkte dat zo snel en feilloos, maar onder iOS8 (5 en 6) was het toch minder geworden.

 • Profielfoto
  bartb112

  Mijn 4s draaid zeker een stuk soepeler.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Ter info: enkele van de ‘gaten’ die Pangu jailbreak gebruikt zouden in deze update ook gepatched zijn…

 • Profielfoto
  Booden

  Ook op mijn iPhone 5S net de update geïnstalleerd. Alhoewel Apple zegt dat de update met name voor de 4S is heeft hij toch ook de firmware van mijn 5S bijgewerkt. Althans dat werd aangegeven.

 • Profielfoto
  Gertjee

  Mijn ipod touch 5 G werkt ook als een tierelier maar durf men eerste generatie ipad mini niet meer te doen.
  Wifi is zo sloom met laden … Iemandt tips ?

 • Profielfoto
  henkdejonghoorn

  De ipad mini eerste generatie draait prima met deze update. Overigens draaide die met de meeste apps ook goed met 8.1 maar juist een “eigen Apple” app als Numbers was daarmee niet vooruit te branden. Met deze update lijkt dat probleem ook opgelost, zonder update van Numbers!! De enige verklaring die ik er voor kan verzinnen is dat de multitasking weer veel beter werkt. Met ca. 100 “openstaande” apps wordt wellicht het beschikbare interne geheugen in deze update veel beter geregeld

 • Profielfoto
  Unclean.nl

  Geen verbeteringen voor iPhone 5?

 • Profielfoto
  Gertjee

  Zal hem morgen maar doen dan heb hem netnop me ipod touch 5 gedaan doet het goed en snel !