Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 november 2014

‘iCloud geplaagd door organisatorische problemen’

Met de komst van iOS 8 is de functionaliteit van iCloud uitgebreid. Nieuw zijn iCloud Drive en iCloud Photo Library. Voor ontwikkelaars is er CloudKit. Toch gaat de uitrol hiervan verre van soepel. Zo is iCloud-fotobibliotheek nog in bètafase en werkt het nog niet op OS X.

Een artikel van The Information (betaalmuur) claimt dat de ontwikkeling van Apple’s clouddiensten geplaagd wordt door grote organisatorische problemen. Huidige en voormalige Apple-medewerkers vertellen dat een centraal team, dat alle aspecten van iCloud overziet, ontbreekt.

Teams zouden op eilandjes werken en diensten te gescheiden van elkaar worden ontwikkeld, wat bij de uitrol van voor problemen zorgt. Zo miste het team achter iCloud-fotobiliotheek de deadline voor iOS 8 en moest de fotodienst later als beta aan iOS 8.1 toegevoegd worden. Ook een nieuwe Photo’s-app voor OS X laat nog op zich wachten.

Volgens The Information werd onder leiding van Steve Jobs in 2011 al besloten om foto’s in iCloud te gaan synchroniseren. Intern werd het ‘Project Lampoon’ genoemd. Ruim drie jaar later zijn de puzzelstukjes nog steeds niet allemaal in elkaar gevallen. Zo voegde Apple pas deze week de mogelijkheid om handmatig foto’s naar iCloud te uploaden toe, maar wordt het uploaden van eigen filmpjes nog niet ondersteund.

Berichten over interne problemen bij Apple zijn niet nieuw. Zo moest er bij de mislukte lancering van Apple Maps al een kop rollen en zouden er ook problemen zijn geweest bij de ontwikkeling van iTunes Radio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iCloud geplaagd door organisatorische problemen’
Sluiten