‘iCloud geplaagd door organisatorische problemen’

7 reacties

Met de komst van iOS 8 is de functionaliteit van iCloud uitgebreid. Nieuw zijn iCloud Drive en iCloud Photo Library. Voor ontwikkelaars is er CloudKit. Toch gaat de uitrol hiervan verre van soepel. Zo is iCloud-fotobibliotheek nog in bètafase en werkt het nog niet op OS X.

Een artikel van The Information (betaalmuur) claimt dat de ontwikkeling van Apple’s clouddiensten geplaagd wordt door grote organisatorische problemen. Huidige en voormalige Apple-medewerkers vertellen dat een centraal team, dat alle aspecten van iCloud overziet, ontbreekt.

Teams zouden op eilandjes werken en diensten te gescheiden van elkaar worden ontwikkeld, wat bij de uitrol van voor problemen zorgt. Zo miste het team achter iCloud-fotobiliotheek de deadline voor iOS 8 en moest de fotodienst later als beta aan iOS 8.1 toegevoegd worden. Ook een nieuwe Photo’s-app voor OS X laat nog op zich wachten.
icloud photo library fotobibliotheek
Volgens The Information werd onder leiding van Steve Jobs in 2011 al besloten om foto’s in iCloud te gaan synchroniseren. Intern werd het ‘Project Lampoon’ genoemd. Ruim drie jaar later zijn de puzzelstukjes nog steeds niet allemaal in elkaar gevallen. Zo voegde Apple pas deze week de mogelijkheid om handmatig foto’s naar iCloud te uploaden toe, maar wordt het uploaden van eigen filmpjes nog niet ondersteund.

Berichten over interne problemen bij Apple zijn niet nieuw. Zo moest er bij de mislukte lancering van Apple Maps al een kop rollen en zouden er ook problemen zijn geweest bij de ontwikkeling van iTunes Radio.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  De prijs die Apple betaalt voor de (misschien een tikkeltje te rigide?) geheimhoudingscode die ze hanteren. Teams die van elkaar niet mogen weten waar ze aan werken. In een tijd waarin alle software steeds meer samenwerkt met alle andere soft- en hardware. Probeer dan maar eens de grote lijnen goed in de gaten te houden. Dit wordt hun ondergang als ze hier niet drastisch anders in gaan werken vrees ik.

 • Profielfoto
  Aerea

  Het is ook gewoon jammer: er is zoveel meer uit iCloud te halen. En met die prijzen valt er ook nog eens genoeg aan te verdienen.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Apple is met software ontwikkeling weer net zo kut als met Mac OS 7. Gefeliciteerd mensen, wij zijn terug geslingerd naar de jaren 90

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Denk niet dat het helemaal kut is, gezien ik ook nog genoeg goede punten zie echter gaat het de laatste tijd wel opvallend vaak fout. Foute keuzes, te snelle releases en teveel bugs. Er gaat gelukkig ook heel veel goed en ik ben persoonlijk wel tevreden met Yosemite echter vind ik het releasen van een Beta-functie in een besturingssysteem nooit echt een goed plan. Heel veel mensen hebben geen idee wat ze doen en klikken gewoon op elke switch (of er nu wel of niet beta bij staat).

  Vind het persoonlijk ook wel heel erg slap dat ze de nieuwe iPhoto pas in januari klaar hebben, pas dan heb je er echt iets aan qua synchroniseren enzo. Op deze manier met het handmatig uploaden en het alleen maar ondersteunen van JPG waag ik me er niet aan.

  Het is ook vreemd om te zien dat zelfs met alle know how van iDisk en Mobile Me in huis dat ze de iCloud niet meer functionaliteiten kunnen geven. Het gedeeltelijk kunnen syncen van bestanden lijkt me een basis functie echter ontbreekt deze ook. Ik kan en wil niet alles uit de iCloud op mijn Macbook air hebben.

  Dropbox is op dit moment toch nog wel mijlen ver vooruit, ook hun nieuwe foto-sync app carousel draait als een trein. Misschien toch nog eens een hoger bod uitbrengen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In elk geval mist er bij Apple duidelijk iets aan coördinatie en kwaliteitscontrole. Producten zouden pas uitgebracht moeten worden als ze zo gecontroleerd zijn dat de fouten eruit zijn en er niet voortdurend achteraf pleisters geplakt moeten worden.

 • Profielfoto
  WvB22

  Eigenlijk ben ik het helemaal niet eens met de kritiek op iCloud. Natuurlijk valt er genoeg te verbeteren maar nu even de feiten zoals mijn persoonlijke ervaring is:

  – Foto’s syncen gewoon prima via Fotostream. Alle foto’s op mijn telefoon staan ook op mijn Mac en iPad. De echte integratie met iPhoto-bibliotheek is wel gewenst.
  – documenten syncen gewoon prima (iWorks). Nooit problemen mee gehad.
  – derde partijen Apps maken ook veel gebruik van iCloud en werkt ook gewoon (1Password, Day One)
  – agenda syncen werkt top. Hele gezin maakt hier gebruik van gedeelde agenda’s. Met MobileMe nog vaak bugs. Sinds iCloud niet meer.
  – email werkt gewoon (mag ook wel)
  – iTunes in de cloud werkt ook maar niet te vergelijken met echte streaming diensten

  Grootste ‘probleem’ is dat iCloud nooit bedoeld was om als bijv een Dropbox te werken. iCloud was een dienst die op de achtergrond moest werken. Door nu toch een soort Dropbox van te maken lijkt het nodeloos ingewikkeld te worden.

  iCloud is lang niet zo slecht als hier beweerd wordt. Wel erg ingewikkeld voor ontwikkelaars.

 • Profielfoto
  RJG

  Beetje vreemd, ik heb afgelopen maandag een berichtje geplaatst waar in ik aan gaf dat ik zo’n beetje mijn vertrouwen in iCloud verloren had.

  Ik had nog wat teleurstellingen geuit, in nette bewoordingen, over Apple over zowel hardware en software.
  Neem aan dat deze niet bewust is verwijderd.

  Maar goed, ik refereerde naar laatste door mij geplaatst berichtje.

  Bestanden in Time machine niet zichtbaar