Hue-lampen nu sneller te bedienen met iOS 8-widget

5 reacties

Philips heeft de Hue-app uitgebreid met een widget voor het berichtencentrum van iOS 8. Dit maakt het bedienen van het licht een stuk sneller. Voorheen moest je iPhone ontgren­deld en de Hue-app opgestart, nu is het berichten­centrum open swipen genoeg.

De widget maakt het mogelijk om vijf vooraf geconfigureerde scènes als knop in het notificatie­centrum te plaatsen. Zo schakel je snel tussen veelgebruikte lichtstanden. Er is ook een ‘All off’ optie die alle lampen met één tap uitzet.

Philips kondigde de komst van de widget voor Hue-lampen al na de onthulling van iOS 8 in juni van dit jaar aan. Nu is deze voor iedereen beschikbaar in versie 1.7.0 van de Hue-app. De scènes voor de widget zijn via het Instellingen-menu in de Hue-app te stellen. Het is nog onduidelijk of ondersteuning voor Apple’s HomeKit bij Hue op de agenda staat.
hue-widget-ios8

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Karst

  Mooi! nu nog zon op/ondergang parabool inbouwen.

 • Profielfoto
  Bman

  Sinus grafiek zul je bedoelen. Met de x-as als punt waar de lichten uit of aan gaan.

 • Profielfoto
  Buzz

  Wat Homekit betreft zou je je eerder moeten afvragen of het nog bij Apple op de agenda staat. Na de introductie op de WWDC, in zeer primitieve staat, hebben we er weinig meer van gehoord. Philips stond toen wel vermeld als één van de partners.

 • Profielfoto
  Aerea

  Ben er erg blij mee, werkt vlekkeloos en super snel. Ideaal! En wat die homekit betreft: daar moet ook nieuwe hardware voor komen, las ik van de week. Dus dat zou jammerlijk nieuws zijn voor m’n 6 Hue-lampen en de led-strip en zo.:(

 • Profielfoto
  Buzz

  Aerea: Waar heb je dat gelezen? Ben benieuwd.