Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Groei iOS 8 zet door naar bijna 60 procent

Nadat de adoptie van iOS 8 enkele weken geleden leek te stagneren, is nu een geleidelijke en stabiele groei merkbaar. Volgens de laatste cijfers van Apple draait 56 procent van alle iOS-apparaten nu iOS 8. Twee weken gelden was dat nog 52 procent.

Iedere dag groeit de adoptie van iOS 8 met gemiddeld 0,25 procent, voorheen was dit 0,20 procent. De boost komt waarschijnlijk door de release van iOS 8.1 met Apple Pay, iCloud Photo Library en veel bugfixes. Nu iOS 8.1.1 binnenkort uitkomt, zal de stijging in gebruik alleen maar accelereren.

iOS 8.1.1 bevindt zich momenteel in betafase en is vooral gericht op het verbeteren van de performance van de iPhone 4S en iPad 2. Gebruikers van deze apparaten hebben waarschijnlijk gewacht met updaten naar iOS 8. Vorig jaar verbeterde de snelheid van de iPhone 4 ook aanzienlijk door een update naar iOS 7.1.

De release van iOS 8 ging niet zonder problemen. Allereerst moesten gebruikers om te updaten ruim 4GB vrije ruimte op hun iOS-apparaat hebben. Daarna waren er veel klachten over bugs. Apple moedigt gebruikers nu actief aan om naar iOS 8 te updaten. Wie nog iOS 7 gebruikt, kan een e-mail verwachten met daarin instructies hoe te updaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groei iOS 8 zet door naar bijna 60 procent
Sluiten