Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Gorilla Glass 4 is twee keer zo sterk

Nu Apple’s saffierdroom definitief in duigen gevallen is, moet er gezocht worden naar een andere manier om de volgende iPhone nog steviger te maken. Fabrikant van Gorilla Glass Corning introduceert vandaag precies op tijd de oplossing: Gorilla Glass 4.

De iPhone maakt momenteel gebruik van Gorilla Glass 3. Dit was vooral goed tegen krassen bestand. Gorilla Glass 4 voegt daar nu betere bescherming tegen vallen aan toe. Volgens de fabrikant is het glas tot twee keer beter bestand tegen vallen op harde oppervlakken.

Corning heeft het vallen van toestellen op een groot aantal oppervlakten ge­si­mu­leerd en geanalyseerd. Daarbij werd een val van een meter hoog getest met honderden toestellen. Volgens de fabrikant barsten schermen, niet verrassend, vooral bij een val op ruwe oppervlakken zoals asfalt of beton.

https://www.youtube.com/watch?v=8ObyPq-OmO0

Gorilla Glass 4 zou de val op dit soort oppervlakten 80 procent van de tijd overleven. Twee keer vaker dan de vorige generatie glas. De verbeterde sterkte heeft overigens geen invloed op de helderheid van het glas, het geeft dezelfde beeldkwaliteit als de vorige generatie van het geharde glas.

Hoewel Apple fabrikanten van componenten van de iPhone nooit concreet noemt, is het een publiek geheim dat het bedrijf uit Cupertino gebruik maakt van Gorilla Glass. Het is dan ook zweer waarschijnlijk dat de volgende generatie iPhone uitgerust wordt met Gorilla Glass 4.

Om af te sluiten heeft Corning schattige Gorilla’s in promotievideo’s gestopt:

https://www.youtube.com/watch?v=0VP450E0Yvc
https://www.youtube.com/watch?v=9niz76H9uIc
https://www.youtube.com/watch?v=rNIg7YnDjL4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gorilla Glass 4 is twee keer zo sterk
Sluiten