Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 4 november 2014

‘iPad mini volgend jaar uitgefaseerd’

De iPad mini 3 is dit jaar een magere update. Behalve een Touch ID-vingerafdruklezer werd niets vernieuwd of toegevoegd aan de 7,9-inch tablet. Volgens twijfelachtige geruchten is het de eerste stap in de uitfasering van de iPad mini ten gunste van de grotere ‘iPad Plus‘.

Bronnen hebben het Taiwanese Economic Daily News (EDN) ingefluisterd dat de iPad mini 3 de laatste kleine iPad zou zijn. De verkoopcijfers van de mini zouden tegenvallen en de fabrikant zou zich gaan focussen op de een 12,2 of 12,9-inch iPad Plus die naar verluidt volgend jaar uitkomt.

De onverwachte populariteit van de 5,5-inch iPhone 6 Plus zou ook bij kunnen dragen aan het besluit om de iPad mini uit te faseren. Steeds meer apps hebben een voor de iPhone 6 Plus geoptimaliseerde interface die de grote iPhone net zo productief maakt als de kleine iPad.

Het net niet helemaal uitfaseren van producten die minder verkopen is een bekende tactiek van Apple. Zo werd de iPod Classic lang aan zijn lot overgelaten en is de iPod Touch ook al jaren niet meer geüpdatet. Of de iPad mini hetzelfde lot gaat ondergaan is onduidelijk. De reputatie van EDN is twijfelachtig te noemen. De publicatie zat er in het verleden vaak naast.

Er gaan al een tijdje geruchten over een iPad Plus van 12-inch. Volgens recente info krijgt deze een 12,2-inch scherm, stereospeakers en zou lijken op de Surface Pro 3. Apple is al bezig met het voorbereiden van split screen apps in iOS. Daarnaast verschijnen de eerste echte desktop-klasse apps als Pixelmator for iPad. Allemaal features die beter tot hun recht komen op een grotere iPad. Zou jij de iPad mini missen?

Bekijk ook OMT’s hands-on met de iPad Air 2 en iPad mini 3:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPad mini volgend jaar uitgefaseerd’
Sluiten