Gameweekend: Sailor’s Dream

4 reacties

Soms zijn er spellen waar de kwaliteit al van het icoon en de eerste schermen is af te lezen. Denk bijvoorbeeld aan Monument Valley. Afgelopen week is er zo’n spel bij gekomen, waar bij het zien van de eerste screenshots, je hart al iets sneller gaat kloppen.

Sailor’s Dream is van de hand van de ontwikkelaars achter de geweldige games: Year Walk en Device 6. Opnieuw heeft het team gewerkt aan een avontuur wat tot uitdrukking komt in tekst, illustratie, muziek en animatie. In Sailor’s Dream kun je je rustig verliezen in een vredige wereld met verlaten huizen, mooie liederen en een kalme zee.

Onder begeleiding van kalme muziek begint het verhaal van Sailor’s Dream en laat je het anker zakken bij een van de eerste eilanden. Je bent volledig vrij de weg te kiezen die jij wilt. Waar je in het spel Device 6 nog iets aan de hand werd genomen, is structuur in Sailor’s Dream onbelangrijk. In het begin lijken onsamenhangende en ietwat cryptische flarden tekst je te laten dwalen door een onoverzichtelijke wereld. Later komen de zinnen, liederen en beelden echter langzaam bij elkaar en ontdek je het verhaal.

Veeg over het scherm om te ontdekken
Veeg over het scherm om te ontdekken

De besturing is simpel en intuïtief. Door te vegen over het scherm en tekst te volgen ontdek je steeds meer verhaal, muziek en illustratie. Vergeet ook niet de items die je tegenkomt aan te raken en het verhaal erachter te ontrafelen. Zowel het verhaal, als de muziek en de omgeving zijn perfect op elkaar afgestemd en creëren een mysterieuze maar rustige sfeer. Het enige wat je leidt in dit spel zal je eigen nieuwsgierigheid zijn.

Vaar langs prachtige eilanden en vergeet niet je anker uit te gooien
Vaar langs prachtige eilanden en vergeet ze niet te bezoeken

Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de illustraties, animaties en audio. Dit maakt het spelen op een groot scherm met een koptelefoon zeker een aanrader. Het is dus een geweldig spel voor de iPad, maar de optimalisatie voor de iPhone 6 maakt dat Sailor’s Dream ook op Apple’s grote smartphone prachtig uit de verf komt. Vaak voeg ik een kritische noot toe aan een review, maar op dit spel heb ik werkelijk niets aan te merken Aan alles is gedacht. Zelfs buiten je telefoon of tablet zet het avontuur zich voort. De printknop onder de teksten in het spel zorgt voor bijzondere afdrukken…

Downloaden en spelen
The Sailor’s Dream is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0.

 

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MacEef

  Fijn als alles zo prachtig uit de veren komt….
  of zou het verf zijn?

 • Profielfoto
  jort_programmeur

  ziet er veelbelovend uit.

  Zelfs buiten je telefoon of tablet zet het avontuur zich voort. De printknop onder de teksten in het spel print namelijk niet de tekst voor je uit…

  alleen ik denk dat er in deze zin niet ‘niet’ moet staan.
  misschien moet dit even worden verbetert.

 • Profielfoto
  Maarten

  @MacEef Excuses, aangepast.

  @Jort, die “niet” is daar heel bewust geplaatst.;-) Ik heb de zin aangepast om verdere verwarring te voorkomen.

 • Profielfoto
  Roko

  Maar hoelang duurt dat plezier? Er zijn meer van dit soort visuele hoogstandjes, helaas zijn ze meestal maar erg kort qua speelduur.