Gameweekend: Oh My Giraffe

2 reacties

Omdat zondag 17:45 uur iets aan de late kant is voor een weekendrubriek, staat OMT’s Gameweekend niet in het teken van een game waar je het weekend mee zou kunnen vullen. Oh My Giraffe is een schattig spelletje wat zich perfect leent om even tussendoor te spelen.

Als giraffe met een enorm flexibele nek doorkruis je de uitgestrekte savanne. Achtervolgd door de meest angstaanjagende leeuwen en leeuwinnen eet je vakkundig en al rennend de hangende druiven. De jagende leeuwen schud je af door de wijnstokken door te bijten en behendig de vrucht via je achterwerk op de leeuw te laten stuiteren.

De besturing is in theorie simpel, maar kost wat tijd om helemaal goed in de vingers te hebben. Door met je vinger over het scherm te vegen kun je de giraffe harder of zachter laten rennen en de nek alle kanten op bewegen. Zowel de positie van de nek als het lichaam zijn belangrijk om de vruchten goed te pakken of op de kop van een leeuw te laten belanden. Het is niet heel ingewikkeld om een hoge high-score te halen, maar het kost wel even tijd. Gegrepen worden door een leeuw als je al best een tijdje aan het lopen bent is dan ook balen en dit maakt Oh My Giraffe dan ook uitdagend.

Pas op dat je niet gegrepen wordt door een leeuw
Pas op dat je niet gegrepen wordt door een leeuw

Tijdens het spelen draait de wereld door en zal het dus ook nacht en weer dag worden. De nachten zijn het fijnst voor de giraffe, want zoals Solomon Linda al schreef in 1939: “The Lion Sleeps Tonight“. In de nachten kun je rustig rondrennen en de druiven eten zonder achtervolgd te worden. De volgende ochtend zal het jagen echter weer beginnen en iedere ochtend zullen er meer leeuwen verschijnen.

The lion sleeps tonight
The lion sleeps tonight

Het spel is op pixel-art gebaseerd, maar de animaties zijn heel vloeiend. De kneuterigheid geeft het spelletje charme en de moeilijkheidsgraad maakt het uitdagend. Oh My Giraffe kent geen in-app aankopen of reclames. Maar er zijn verbeterpunten, zo heeft het spel jammergenoeg geen Game Center integratie. Zonde, want juist voor dit soort spellen is Game Center van toegevoegde waarde. Desalniettemin is Oh My Giraffe een leuk spelletje om op dode momenten de energie terug te vinden.

Downloaden en spelen
Oh My Giraffe is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhoneiPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Wat is dat toch? De schermen krijgen een steeds hogere resolutie, maar veel games lijken juist de grove retrolook te ambiëren ala Minecraft..

 • Profielfoto
  Vilscon

  Wat is dat toch? De schermen krijgen een steeds hogere resolutie, maar veel games lijken juist de grove retrolook te ambiëren ala Minecraft..

  Puur een design trend en/of persoonlijke keuze.. Niks bijzonders. Vind persoonlijk wat minder.