Gameweekend: Black Tower Enigma

0 reacties

In een tijd van perfecte 3D-animaties en levensechte games is het soms fijn terug te denken aan de 8-bit deuntjes en karakters van drie pixels. Het spel Black Tower Enigma is voortgekomen uit een indiegogo campagne en verwezenlijkt deze nostalgische gevoelens.

Maak kennis met Wigo, een doorsnee Orc wiens leven ruw verstoord werd door de ontvoering van zijn geliefde! Op een dag kwam er een mysterieuze fee die een magische jurk schonk aan de vrouw van Wigo. Toen zij de jurk aantrok ontvoerde deze haar tot hoog in de lucht! Daarom is Wigo nu in de Enigma toren, het hoogste gebouw van de wereld, vastbesloten zijn geliefde te vinden. Hiervoor moet hij echter eerst verdiepingen vol raadsel passeren om de top te bereiken. Eenmaal daar zal het stel weer samen zijn.

Het doel van Black Tower Enigma is na het lezen van het verhaal al snel duidelijk. Zo hoog mogelijk de Enigma toren beklimmen. Wanneer het spel begint sta je als Wigo op de benedenverdieping van het gebouw. Door in de boekenkasten te neuzen ontstaat er per verdieping een raadsel. Los je de raadsels op en weet je deze te vertalen naar de juiste daden, dan verschijnt de trap naar de volgende verdieping.
Schermafbeelding 2014-10-28 om 15.03.05
De besturing is simpel en bekend. Met vier pijltjestoetsen wandel je door de vertrekken en met de X-knop zorg je voor interactie met de items die je tegenkomt. Deze besturing zal de gameboy-fans goed doen, al mist er wel een knopje, het feest der herkenning blijft.
Schermafbeelding 2014-10-28 om 15.05.14
Het retro karakter van Black Tower Enigma, samen met de goed doordachte raadsel maken dit spel een echte aanrader. De game kent geen reclames of in-app aankopen en is de bescheiden aanschafprijs volledig waard. De puzzelaars zullen genoeg uitdaging vinden in de raadsels, deze dien je vaak af te leiden uit het verhaal wat je vertelt wordt in de boeken. Tussen de regels doorlezen is een vereiste. Omdat het spel hierom erg leunt op tekst is een goede beheersing van het Engels wel belangrijk.

Downloaden en spelen
Black Tower Enigma is te downloaden in de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch en geoptimaliseerd voor iPhone 5. Het spel vereist minimaal iOS 4.3.

Reacties

0 reacties