Fitbit-gegevens tóch in Gezondheid-app met Sync Solver

2 reacties

FitBit maakt populaire wearables, maar synchroniseert tot ergernis van iPhone-gebruikers niet met de Gezondheid-app van iOS 8. De fabrikant heeft meermaals gezegd dat ondersteuning voor HealthKit ook niet in de toekomst te verwachten is.

Een nieuwe app lost dit probleem op door de data uit je Fitbit-account te halen en aan de gezondheid-app van iOS 8 aan te bieden. Sync Solver for Fitbit is voor 89 cent te koop in de app store en synchroniseert iedere 24 uur.

De eerste synchronisatie dient handmatig te gebeuren. Daarna werkt de app volledig automatisch. Momenteel is er nog een probleem met stappen tellen. Omdat zowel iOS 8 als de Fitbit dit meten, kunnen dubbele waarden ontstaan. Gelukkig heeft de app een optie om bepaalde data niet te synchroniseren.
fitbit-sync2health-screenshot

Downloaden en synchroniseren
Sync Solver for Fitbit is te downloaden in de App Store en is geoptimaliseerd voor iPhone en iPod Touch. iOS 8.1 is vereist.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Jammer dat FitBit deze optie niet opneemt. Zo lastig kan het toch niet zijn?

  Overigens zat ik daar laatst aan te denken. RunKeeper ondersteunt HealthKit nog niet maar als ze dat straks wel doen: hoe detecteert Apple ‘dubbele’ activiteiten? Ik heb namelijk Human ook nog draaien. Krijg je dan dubbele calorien en data?

 • Profielfoto
  bluap

  Net gedownload, getest met iPhone 5C en Fitbit info staat nu in “Gezondheid” app van Apple. Opvallend wel dat hij de data tot en met 18 november heeft bijgewerkt, nog niet die van 19e of 20e. Een tweede sync werkte niet “New data will be available after 12pbm today”. Dus perfect nog niet, je mist live data. Maar voor maar 89 cent heb ik nu wel een koppeling die werkt:)