Dubsmash; drie tips voor de beste filmpjes

13 reacties

Mocht je nog niet van Dubsmash hebben gehoord, dan heb je waarschijnlijk een heerlijke offline week achter de rug. Al een paar dagen domineert de app de hitlijsten in de App Store en de (sociale) media staan vol met de video’s van de creatieve gebruikers.

Dubsmash combineert twee dingen waar de social media gebruiker anno 2014 gek op is: selfies en typetjes. Het imiteren van gekkies of scherp uit de hoek komen met een filmquote is niet nieuw. Maar een filmpje waarin je kan playbacken en de originele audio synchroon loopt is dit wel! In een bizar tempo is Dubsmash van een succesvolle app veranderd in een ware hype. Wil je dat jouw filmpje toch nog opvalt, dan zul je je best moeten doen. Om je te helpen staan drie tips om de show te stelen.

Tip 1: Ken de tekst
Het is natuurlijk jammer als je je best doet op een filmpje en het resultaat is vergelijkbaar met een nagesynchroniseerde Tel Sell reclame. Luister het fragment eerst een paar keer zodat je de tekst goed kent. Zorg dat je gelijktijdig praat met de originele audio. In de laatste update van Dubsmash zijn de geluidsgolven van het fragment te zien om je hierbij te helpen. Ook hardop praten helpt je bij de timing en het tempo.
https://www.youtube.com/watch?v=2STmalCtuFA

Tip 2: Level je energie
Een filmpje is al snel niet meer realistisch als je bewegingen niet kloppen met de audio. Is de persoon in het fragmentje boos en praat hij snel? Ga dan mee in die boosheid en het tempo. De tekst in het filmpje lijkt dan echt uit jouw mond te komen. Natuurlijk kun je hier ook mee spelen. Volledig het tegenovergestelde doen in de video kan ook hele toffe resultaten opleveren, realistisch is het dan echter niet.

Tip 3: Think outside the audio
Wil je echt een goed en origineel Dubsmash-filmpje maken, ga dan verder dan alleen de tekst playbacken. Zoek de beste locatie voor bij de audio, trek bijpassende kleren aan en zoek naar attributen. Weet de context van je fragmentje en ga ervoor!

Downloaden en filmen
Dubsmash is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ietwat spammerig firepower?

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  KarelWillem 3 uur geleden
  Ietwat spammerig firepower?

  Juist, dit werkt averechts.

 • Profielfoto
  aukem

  1 woord: wat een klote app

 • Profielfoto
  Akoni

  Zeer grappige app en leuk om een creatie naar vrienden , familie etc te sturen.

 • Profielfoto
  w1mster

  KarelWillem 3 uur geleden
  Ietwat spammerig firepower?

  Juist, dit werkt averechts.

  Prima marketing dus;)

 • Profielfoto
  Laurensblom

  Leuk voor de kinderen. Maar na een paar keer is de lol er wel af, denk ik.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik moet een beetje huilen van deze hype. Allemaal gastjes die zichzelf heeeeel erg graag in het middelpunt van de belangstelling zien.

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Wow. Dit doet stuk me echt denken aan een ongemakkelijke 51 jarige bijstandsmoeder die tips geeft hoe je leuke glitterplaatjes op Hyves kan plaatsen. Thanks OMT!

 • Profielfoto
  aukem

  Ik moet een beetje huilen van deze hype. Allemaal gastjes die zichzelf heeeeel erg graag in het middelpunt van de belangstelling zien.

  Precies! nog meer dan anders….

 • Profielfoto
  Rickje

  Wow. Dit doet stuk me echt denken aan een ongemakkelijke 51 jarige bijstandsmoeder die tips geeft hoe je leuke glitterplaatjes op Hyves kan plaatsen. Thanks OMT!

  Precies, hahaha. Én een week geleden op Dumpert.nl, nu op OMT.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  M’n kinderen doen op het moment bijna niks anders meer. Het is een giga-rage onder jongeren. Ze zitten de hele tijd Dubsmash clipjes op te nemen. Ik word er wel ’s gek van:shock: want het gaat 20 x over. Ze zijn pas tevreden als het resultaat helemaal perfect is. Maar het resultaat is wel erg leuk, als je het goed doet.

 • Profielfoto
  Akoni

  Niet alleen kinderen hoor
  BN’-ers

  Sorry voor de huilers onder ons:twisted:

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Level je energie? Hee joh, level je energie ‘s! Mooi man die taalverloedering.