Maarten
Maarten Nieuws 28 november 2014

Dubsmash; drie tips voor de beste filmpjes

Mocht je nog niet van Dubsmash hebben gehoord, dan heb je waarschijnlijk een heerlijke offline week achter de rug. Al een paar dagen domineert de app de hitlijsten in de App Store en de (sociale) media staan vol met de video’s van de creatieve gebruikers.

Dubsmash combineert twee dingen waar de social media gebruiker anno 2014 gek op is: selfies en typetjes. Het imiteren van gekkies of scherp uit de hoek komen met een filmquote is niet nieuw. Maar een filmpje waarin je kan playbacken en de originele audio synchroon loopt is dit wel! In een bizar tempo is Dubsmash van een succesvolle app veranderd in een ware hype. Wil je dat jouw filmpje toch nog opvalt, dan zul je je best moeten doen. Om je te helpen staan drie tips om de show te stelen.

Tip 1: Ken de tekst
Het is natuurlijk jammer als je je best doet op een filmpje en het resultaat is vergelijkbaar met een nagesynchroniseerde Tel Sell reclame. Luister het fragment eerst een paar keer zodat je de tekst goed kent. Zorg dat je gelijktijdig praat met de originele audio. In de laatste update van Dubsmash zijn de geluidsgolven van het fragment te zien om je hierbij te helpen. Ook hardop praten helpt je bij de timing en het tempo.
http://www.youtube.com/watch?v=2STmalCtuFA

Tip 2: Level je energie
Een filmpje is al snel niet meer realistisch als je bewegingen niet kloppen met de audio. Is de persoon in het fragmentje boos en praat hij snel? Ga dan mee in die boosheid en het tempo. De tekst in het filmpje lijkt dan echt uit jouw mond te komen. Natuurlijk kun je hier ook mee spelen. Volledig het tegenovergestelde doen in de video kan ook hele toffe resultaten opleveren, realistisch is het dan echter niet.
http://www.youtube.com/watch?v=TMAWsg_e514

Tip 3: Think outside the audio
Wil je echt een goed en origineel Dubsmash-filmpje maken, ga dan verder dan alleen de tekst playbacken. Zoek de beste locatie voor bij de audio, trek bijpassende kleren aan en zoek naar attributen. Weet de context van je fragmentje en ga ervoor!

Downloaden en filmen
Dubsmash is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0.

Reageer op artikel:
Dubsmash; drie tips voor de beste filmpjes
Sluiten