Dropbox waarschuwt Yosemite-gebruikers voor crashes

4 reacties

Clouddienst Dropbox is begonnen met het aanmoedigen van gebruikers om te updaten naar OS X Yosemite 10.10.1 dat afgelopen maandag uitgebracht werd. In oudere versies van Yosemite kunnen crashes voorkomen die in het ergste geval tot dataverlies leiden.

Volgens Dropbox is er in de eerste versie van OS X Yostemite een probleem met apps die met Finder geïntegreerd zijn. Als een bestand voor het eerst geopend of opgeslagen worden, crasht Dropbox. Hoewel de crashes niet altijd voorkomen, benadrukt Dropbox dat updaten naar OS X 10.10.1 wijs is.

Gebruikers die nog niet geüpdatet hebben, krijgen een e-mail van de opslag­dienst met daarin een waarschuwing en het advies om OS X bij te werken.

dropbox-warning

De problemen met Finder werden door Apple niet in de release notes van de update voor Yosemite vermeld. OS X 10.10.1 was er vooral op gericht problemen met Wi-Fi en Exchange Servers op te lossen. Inmiddels is ook de eerste betaversie OS X Yosemite 10.10.2 uitgebracht.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik gebruik Dropbox zeer intensief, maar heb geen enkel probleem ondervonden onder 10.10. Gelukkig…

 • Profielfoto
  wakkie

  Heb een week problemen gehad. Bij opstart: Finder is onverwacht gestopt; Dropbox is onverwacht gestopt. Na het updaten probleem verholpen!

 • Profielfoto
  wimbo

  Ik had vooral problemen als ik foto’s vanuit dropbox wilde uploaden (via een web pagina) naar mijn website. Dan crashte de hele santekraam 1 op de 3 keer. Hoogst irritant. Na de update eigenlijk geen last meer mee gehad.

 • Profielfoto
  Maced.2

  We nemen contact met je op om je te informeren over een probleem in het nieuwe OS X Yosemite van Apple, waardoor complicaties met Dropbox ontstaan. Je kunt dit probleem oplossen door de nieuwste software-update voor OS X Yosemite te installeren.

  OS X Yosemite kan af en toe veroorzaken dat bepaalde programma’s vastlopen bij het openen of opslaan van een bestand met de opdrachten Openen, Opslaan als en Opslaan. Dit probleem treedt zelden op maar kan zich voordoen wanneer een toepassing, waaronder Dropbox, gebruikmaakt van de officiële Finder-integratie van Yosemite. Als het programma door deze interactie uitvalt, gaan nog niet opgeslagen wijzigingen mogelijk verloren.

  Om dit probleem te verhelpen heeft Apple Update 10.10.1 voor OS X uitgebracht. Deze update is gratis verkrijgbaar in de App Store. Meer informatie over het uitvoeren van de update op je Mac is beschikbaar op de supportsite van Apple.

  Het Dropbox-team