Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Draadloze ‘AppleBeats’ hoofdtelefoon op komst

We kunnen binnenkort een nieuwe hoofd­telefoon van Apple en Beats verwachten. Het gaat om een draadloze variant van de Beats Solo 2. In plaats van een audiokabel, zal deze uitgerust worden met Bluetooth 4.0 voor de overdracht van het geluid.

Opmerkelijk is dat de koptelefoon volgens documenten van het keuringsor­gaan FCC geen Beats-logo meer zal dragen, maar er een Appletje op zal prijken. Apple wordt genoemd als de maker en tester van de hoofdtelefoon en staat ook op de verpakking. Op gebied van grootte en afwerking is de draadloze hoofdtelefoon identiek aan de Beats Solo 2 die 199 euro kost.

Waarschijnlijk wordt de eerste ‘AppleBeats’-hoofdtelefoon samen met de Apple Watch op de markt gebracht. Het horloge van Apple heeft een muziek-app en opslagruimte voor muziek maar geen audio-uitgang. Daarom moet de audio via Bluetooth aan een draadloze koptelefoon overgedragen worden.

Deel van de FCC-documenten [klik voor groter]
Verpakking waarop Apple als fabrikant staat (klik voor groter)

De hoofdtelefoon moet volgens de FCC-documenten middels een Micro USB-kabel opgeladen worden. Dat is een eigenaardige keuze, gezien de meeste Apple-gebruikers gewend zijn Lightning-kabels te gebruiken. Het volledige keuringsrapport is door 9to5Mac op scribd geplaatst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Draadloze ‘AppleBeats’ hoofdtelefoon op komst
Sluiten