Draadloze ‘AppleBeats’ hoofdtelefoon op komst

Door: Raymon Mens - 8 reacties

We kunnen binnenkort een nieuwe hoofd­telefoon van Apple en Beats verwachten. Het gaat om een draadloze variant van de Beats Solo 2. In plaats van een audiokabel, zal deze uitgerust worden met Bluetooth 4.0 voor de overdracht van het geluid.

Opmerkelijk is dat de koptelefoon volgens documenten van het keuringsor­gaan FCC geen Beats-logo meer zal dragen, maar er een Appletje op zal prijken. Apple wordt genoemd als de maker en tester van de hoofdtelefoon en staat ook op de verpakking. Op gebied van grootte en afwerking is de draadloze hoofdtelefoon identiek aan de Beats Solo 2 die 199 euro kost.

Waarschijnlijk wordt de eerste ‘AppleBeats’-hoofdtelefoon samen met de Apple Watch op de markt gebracht. Het horloge van Apple heeft een muziek-app en opslagruimte voor muziek maar geen audio-uitgang. Daarom moet de audio via Bluetooth aan een draadloze koptelefoon overgedragen worden.

applebeats-1
Deel van de FCC-documenten [klik voor groter]
applebeats-2
Verpakking waarop Apple als fabrikant staat (klik voor groter)

De hoofdtelefoon moet volgens de FCC-documenten middels een Micro USB-kabel opgeladen worden. Dat is een eigenaardige keuze, gezien de meeste Apple-gebruikers gewend zijn Lightning-kabels te gebruiken. Het volledige keuringsrapport is door 9to5Mac op scribd geplaatst.

solo2-family-shot2

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Noest

  Ik vond deze dingen al niet zo interessant, maar met Apple logo ipv het Beats logo worden ze nog vreemder in mijn ogen. Een beetje lachwekkend zelfs, zo ervaar ik.

  Ik heb het gevoel dat veel sporters e.d. toch echt minder voelen bij Apple dan bij Beats. De producten raken nu hun kracht kwijt, heb ikhet idee, die ze juist zo krachtig maakten, doordat Apple ze zo volledig inlijft. Nu zijn het gewoon koptelefoons geworden. De cultuur die ermee verbonden was is in 1 keer weg. En dan is het product slechts nog maar een product. De magie is weg.

  Dit is trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurt. De vraag is, kan Apple een nieuwe gebruikersgroep scheppen voor de koptelefoons? Veel huidige gebruikers die bepalend waren voor de cultuur die verbonden is met Beats zullen afhaken denk ik, en een ander en meer rebels product gaan vinden.

  En wellicht heeft Apple de groep consumenten al en heeft het slechts tijd nodig om het product en de marketing om te vormen. Doch voor nu voelt het voor mij wat vreemd aan en oogt het zelfs een beetje krampachtig.

  Ik had al weinig behoefte aan een dergelijke koptelefoon, maar begreep wel de magie en het image van Beats. Nu met Apple-logo worden de dingen geheel nietszeggend voor mij en begrijp ik mensen die ze kopen ook niet meer. Want het product zelf is nu niet echt bijzonder, in mijn ogen.

  Ook vind ik het product ver af staan van de iPhone qua cultuur. Keuze voor iPhone met iOS8 begrijp ik. Maar Apple en een koptelefoon niet. In hande ga Appke lijkt het gewoon niet meer cool, heb ik het gevoel.

  En ja, misschien lift er toch nog wat van de Beats-cultuur mee, maar ik heb er toch een beetje een hard hoofd in. Apple is te groot en te anders, te braaf, in vergelijking met wat Beats was. T-Mobile VS en Beats was een betere match geweest, qua cultuur.

  De Beats-cultuur zal langzaam wegebben bij Apple. Langzaam zal deze sterven doordat het gewoon niet past. En dan wordt de koptelefoon als ieder ander Apple-product, doch niet in de basis door Apple ontworpen, en dat zie je. Dit maakt dekoptelefoon wellicht ook een vreemde eend in de bijt. Zou me weinig verbazen wanneer de koptelefoon over twee jaar stil is gestorven. Ik vind het ontwerp ook niet echt passen in de lijn van Ive. Wanneer zal hij met een remake komen? Zodat het product in de lijn past? Of verschuift het ontwerp richting dat van de koptelefoon s?

 • Profielfoto
  8-1 ja

  Ik zit niet zo te wachten op van die grote soepkommen links en rechts van mijn schedel. Wat mij betreft had Apple beter naar jaybird kunnen kijken. http://www.jaybirdsport.com/freedom-sprint-bluetooth-headphones/

 • Profielfoto
  App69

  Zitten wij hier nog op OMT of op MacRaymon?

 • Profielfoto
  sunapple

  Dit allemaal onderdeel van de overgang. Wie weet wat er qua design gaat veranderen voor Beats of wat voor functies er worden toegevoegd waardoor het echt bij Apple gaat passen. De iPod moet ook nog eens geüpdatet worden…

  Qua imago verschilt Beats met Apple, maar aangezien Apple groot is en was in de muziekindustrie met iTunes en de iPod zou het prima samen kunnen smelten. De toekomst zal het uitwijzen.

 • Profielfoto
  Usain

  Zitten wij hier nog op OMT of op MacRaymon?

  :lol::lol:

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  “Opmerkelijk is dat de koptelefoon volgens documenten van het keuringsor­gaan FCC geen Beats-logo meer zal dragen, maar er een Appletje op zal prijken. ”

  Vreemd, dat is niet wat ik vernam, of slecht vertaald.

  Het apple-logo zou enkel op de verpakking staan, het beats-logo zou nog steeds op dezelfde prominente plaats blijven staan, en dat lijkt me niet meer dan logisch ook..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Beats heeft in stijl, vorm en kwaliteit gewoon helemaal niets met Apple te maken en is dan ook een volkomen verkeerde keus van Apple, maar dat is al veel vaker gezegd. Beats is voor rappers en andere muziek is er ook niet met enige kwaliteit uit te persen. Als er écht een Apple-tje op de koptelefoon zelf komt, blijven de rappers helemaal weg bij het merk, tenzij Dr. Cook ineens wild gaat rappen.
  Zonde van het geld. Ik zie het niet gaan lukken. Apple had beter Bose of Sennheiser kunnen nemen, wat kwaliteit betreft. Maar ook dan zou je de eigen aanhang kwijtraken als je het originele merk niet meer zou gebruiken.

 • Profielfoto
  Aerea

  @deSpaanseRente – dat is ook wat ik vernomen had. In het verleden waren die beats-dingen van Monster (bekend van de kabels), toen stond dat ook gewoon op de verpakking ergens in een hoekje van de doos, dat zal nu het van Apple is ook gewoon het geval zijn. Apple wil niet eens een Apple logo plakken op die koptelefoon zelf, lijkt mij. Het zijn gewoon ‘beats’.