Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 november 2014

Contactloos betalen met PayPal en Pebble

Om met je smartwatch te betalen, hoef je niet te wachten tot de Apple Watch en Apple Pay in Nederland beschikbaar zijn. Pebble en Paypal kondigen vandaag een samenwerking aan die contactloos betalen mogelijk maakt. Het werkt al op 1500 plaatsen in Nederland.

Pebble maakt geen gebruik van een Creditcard of NFC. Betalen kan via een automatisch gegenereerde betaalcode, of door met de PayPal-app voor Pebble in te checken bij een winkel of restaurant. Daarbij wordt je foto en naam naar de bediende gestuurd zodat deze je kan vinden.

Alle locaties in de omgeving waar met PayPal en Pebble kan worden betaald, worden getoond op het moment dat je ingelogd bent op de PayPal app.

Inchecken met PayPal en Pebble.

In Nederland werkt PayPal samen met MyOrder om mobiel betalen aan te bieden. Door deze samenwerking kun je terecht bij onder andere restaurants, winkels en parkeerplaatsen. Naast de mogelijkheid om mobiel te betalen, geeft Pebble je ook een seintje bij andere activiteit op je PayPay-account. Als iemand geld naar je overmaakt bijvoorbeeld.

PayPal wilde graag meedoen met Apple Pay, maar werd door Apple aan de kant gezet toen duidelijk werd dat PayPal ook een overeenkomst met Samsung aangegaan was. De samenwerking met Pebble zorgt ervoor dat de betaaldienst nu toch op een smartwatch aanwezig is.

De betaaldienst van MyOrder werkt overigens ook zonder Pebble Direct op je iPhone. In onderstaande video is te zien hoe inchecken werkt, dat kan dus met en zonder Pebble.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Contactloos betalen met PayPal en Pebble
Sluiten