CEO’s lovend over coming out Tim Cook

54 reacties

Tim Cook is sinds kort de eerste en enige openlijk homoseksuele CEO van een bedrijf dat genoteerd staat in de Fortune 500 grootste der aarde. Hoewel nog geen andere top­mannen de kast hebben geopend, wordt er wel volop lof geuit over Cook’s coming out.

Out Leadership vroeg een aantal CEO’s van grote bedrijven om een reactie. Cook wordt geprezen om zijn moed en de bijdrage die Apple onder zijn bewind heeft geleverd aan gelijkheid op de werkplek en in de boardroom. Zijn coming out wordt omschreven als een historische mijlpaal.

Een overzicht van de reacties:

Jacques Brand, CEO van Deutsche Bank North America:

Apple has inspired us yet again. We applaud Tim for his personal and powerful message and Apple for its long-standing commitment to diversity.

Lloyd Blankfein, CEO en bestuursvoorzitter van Goldman Sachs:

His words resonate, especially the importance of a workplace that embraces people’s differences.

Lord John Browne, Managing Director van Riverstone Holdings:

Significant moment for Tim Cook, Apple and LGBT people everywhere. He’ll change the corporate world.

Trevor Burgess, CEO van C1 Financial:

Tim Cook is an American Dream story – he serves as a shining example that you can be who you are, you can be gay, and become the CEO of the most valuable company in the world.

Dan O’Connell, CEO en oprichter van Vestar Capital Partners:

Tim Cook is brave, unselfish and caring…his decision to come forward is already having a huge positive impact…not only is he a great CEO but he is a great leader and true American.

tim cook iphone 5c-640
Cook maakte kwam eind oktober door middel van een ingezonden brief in Bloomberg Business Week uit de kast. Er gingen al langer geruchten over zijn seksuele voorkeur. Cook zei er tegenover collega’s nooit een geheim van te hebben gemaakt. Publiek sprak hij zich er niet over uit omdat hij gesteld was op zijn privacy. In zijn brief zei hij een deel van zijn privacy te willen opgeven om andere homoseksuelen te helpen vanuit zijn rol als CEO van Apple.

Het aandeel Apple heeft niet te lijden gehad onder de coming out van de topman. Of zijn openlijk homo zijn invloed heeft op de verkoop van Apple-producten in landen waar homoseksualiteit niet gewaardeerd wordt is onduidelijk. Maar Apple heeft dit ongetwijfeld doorgerekend.

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Homo zijn is niet iets wat je bent, nee word meer een trend.
  Jammer dat homo’s alleen en alleen aan zichzelf denken (acceptatie etc)
  En niet aan de maatschappij. Wat voor invloed het heeft op kinderen b.v.

  Zo was er een getrouwde vader, die openbaarde dat hij homo was. Zijn zoon kwam 2 weken later naar zijn moeder : Mam, ik denk dat ik ook homo ben.

  Homo stellen willen o zo graag kinderen. Ja de ouders hebben een keuze, maar ook gedacht aan de positie van het kind ?

 • Profielfoto
  vmacaay

  Homo zijn is niet iets wat je bent, nee word meer een trend.
  Jammer dat homo’s alleen en alleen aan zichzelf denken (acceptatie etc)

  Ik vind het een bijzondere constatering van je dat het een trend is om homo te zijn. Ben ook wel benieuwd, wie je dat wijs heeft gemaakt.

  Verder vind ik het nog simpeler om te zeggen dat ze alleen aan zich zelf denken door om acceptatie te denken. Wat wil je? Dat zij accepteren dat ze niet overal welkom zijn omdat jou maatschappelijke visie dat niet toelaat?

 • Profielfoto
  MEEUW

  dat zeg ik niet. Van mij mogen er homo’s zijn. geaccepteerd worden, trouwen. Maar beetje meer aan de maatschappij denken. Zou fijn zijn.

 • Profielfoto
  plonserd

  Dan ligt het probleem toch bij de maatschappij? Hetero-ouders zou dan een kinderverbod moeten krijgen als ze toch van plan zijn er homofoben van te maken;)

 • Profielfoto
  frankhuysmansmsk

  @Meeuw. Onder welke steen heb jij gezeten ? Een trend ? Meen je dat nu echt ? Ik denk dat je met jouw ideeën misschien beter naar Rusland verhuisd, daar denken ze er net zo over. En het resultaat is dat homo’s daar in mekaar geslagen en zelfs vermoord worden wegens hun geaardheid. En die onzin over homo’s en kinderen. Waar haal je het in godsnaam toch vandaan ? Wetenschappelijk onderzoek ? Of is het jouw enge gezichtsveld dat het bepaalt ? Zinnen die beginnen met : “zo was er een…” zijn zinnen uit een sprookje. En wat jij allemaal uitkraamt zijn fabeltjes. En doe eens even een voorstel op welke manier ze aan de maatschappij moeten denken ?

 • Profielfoto
  belfortmac

  Iedereen blij als een Apple Homo uit de kast Komt.

  Meeuw(y)

 • Profielfoto
  vmacaay

  De stap van Tim Cook om op deze manier naar buiten te treden is juist van maatschappelijk belang.

  Hij laat juist zien dat ongeacht de drempels die er zijn, het wel mogelijk is om je doelen te bereiken. Een vrouw of iemand van een andere etniciteit kan niet ontkennen wat hij/zij is. Iemand met een andere geaardheid kan dat wel. Helaas geeft de persoon met een andere geaardheid wel een deel van zijn identiteit op.

  Tim Cook kan via deze weg vele inspireren om hun doelen te behalen zonder een deel van hun identiteit op te geven. Juist dit soort personen hebben wij als maatschappij nodig om andere te inspireren. Onze kinderen hoeven niet door de zelfde obstakels te worden belemmerd die wij al hebben overwonnen. Net zoals wij het geluk hebben gehad dat onze ouders al stappen hebben gemaakt in soortgelijke onderwerpen zoals rasisme, geloof en sociale klasse.

  Dus daalhofmac. Nee, ik ben niet blij als een “Apple Homo” uit de kast komt. Ik ben blij dat iemand op een positie zoals die van Tim uit de kast komt. Als de CEO van Microsoft uit de kast was gekomen, dan was mijn reactie gelijk aan deze.

 • Profielfoto
  Needler

  Wauw. Meeuw. Je zal het vast niet zo bedoelen.

  Daaaaamn!

 • Profielfoto
  Bento

  Nog eens wat foto’s bekeken van Tim en hij ziet het inderdaad wel uit als een flikker. Brrrrrrrr…….
  Je beweegt nu toch met een heel ander gevoel je vingers over zo’n appel trackpad…..

 • Profielfoto
  Noest

  Tim Cook zit niets aan kinderen te vertellen, hij stuurt een brief aan een zakenblad. Dus waarom het kind hier opeens in de discussie wordt getrokken als argument is mij volstrekt onduidelijk.

  Je moet in mijn ogen altijd rekening houden met hoe je voor kinderen nieuwe informatie uitlegt aan kinderen, of hoe je ze daarmee kennis laat maken. En veel dingen moeten ook gewoon wachten totdat ze wat ouder zijn.

  Maar kinderen vinden het niet moeilijk te begrijpen dat twee mensen van elkaar houden. En wanneer je dan zegt dat deze wee mensen net zo van elkaar houden als papa en mama, dan hebben kinderen geen enkel probleem dit te begrijpen.

  Ga je vreemde termen erin gooien, dan weten ze daar natuurlijk niet echt mee om te gaan. Ze hebben geen benul van wat die termen inhouden en gebruiken ze op allerlei manier om erachter te komen wat de term nu inhoudt. Kinderen zeggen heel veel verschillende dingen te willen doen en worden zonder dat ze begrijpen waar ze het eigenlijk over hebben. Door hoe de wereld om hun heen dan reageert en met hun communiceert leren ze steeds meer wat een term inhoudt.

  Wanneer een term maatschappelijk beladen is, dan kan je deze nog maar beter even niet actief in het vocabulaire van een kind laten zijn. Want het kind zal deze term zonder besef gaan gebruiken, en dat kunnen wij volwassenen niet aan. Het kind bedoelt er echter nagenoeg altijd iets anders mee dan dat wat wij denken, wij voor wie de term zoveel meer betekenissen en lading heeft.

  Wanneer je zegt dat twee mensen van elkaar houden, dan vinden kinderen dat geen enkel probleem.
  Er komt wel een leeftijd waarop een kind kan gaan vragen waarom Pietje of Mientje twee pappa’s of mamma’s heeft, en er komt ook een moment dat Pietje en Mientje dit zichzelf gaan afvragen, maar wanneer je daar als ouder en omgeving een beetje duidelijk en niet veroordelend (vaak vanuit angst) mee omgaat, dan blijkt er erg weinig aan de hand te zijn. Zolang een kind de ruimte krijgt zijn/haar eigen beeld van de wereld te vormen, en soms moet je daar als ouder veel geduld voor hebben en stelt het kind een oordeel lang uit of blijft het wispelturig, dan kan het kind zichzelf vormen. Maar goed, dan moet je wel als ouder en omgeving en maatschappij trachten de vooroordelen en de agressieve al te stellige meningen wat te weten te nuanceren voor het kind zodat het de mogelijkheid krijgt zelf dingen af te leren wegen, ipv geïndoctrineerd wordt het zelf denken onmogelijk gemaakt wordt. Je moet je als maatschappij en omgeving kwetsbaar op durven te stellen in het besef dat dingen toch wel eens anders kunnen zijn of dat je eigen kind er anders over gaat denken dan jij dat doet.

  Kinderen komen met de meest vreemde verhalen thuis wanneer ze ergens weer eens een woord hebben gehoord, en willen vaak juist dat worden wat ze niet kennen, en morgen is dat dan weer iets anders. Het zijn juist vaak de volwassenen die erg schrikken van wanneer een kind iets zegt waar ze zelf bang voor zijn.

  Zo kwam mijn nichtje ooit thuis met de mededeling dat ze racist wilde worden. Ze had het woord gehoord en half begrepen dat het iets met mensen te maken had die vonden bij elkaar te horen. Voordat ze werkelijk begrijpt wat een dergelijke term betekent, en helemaal voordat ze begrijpt wat de maatschappelijke betekenis is, dat duurt nog wel wat jaartjes.

  Hoeveel kinderen kennen het begrip hetero? Wanneer ze dat horen kunnen ze ook wel zeggen dat ze hetero willen worden. Dan wordt het wel grappig, want moet je dan als ouder zeggen: “maar dat ben je al.” Maar dat kan je als ouder toch helemaal niet weten? Misschien is je kind helemaal niet hetero;) Hoe je als ouder met dit soort dingen omgaat, dat zijn in mijn ogen enkele van de grote uitdagingen van ouderschap. Het confronteert je soms ook zelf met hoe je zelf tegen de wereld aankijkt. En dan is het de vraag hoe je omgaat met de “macht” die je op dat moment toch ook als ouder hebt. Ga je je eigen wereld beeld actief opleggen aan je kind, of tracht je het bewust zoveel mogelijk vrijheid te geven door een zo genuanceerd mogelijk beeld te geven van het begrip, of door uit te leggen hoe de verschillende aspecten van het begrip in de wereld bestaan, als dit mogelijk is, of door het te vereenvoudigen zodat het kind nog niet gedwongen wordt met iets te moeten dealen waar het nog niets mee te maken heeft.

  Bij homofilie denk ik dan aan een uitleg als zijnde, “de papa’s van Mientje/de mama’s van Pietje houden net zo van elkaar en van Pietje/Mientje als papa en mama van elkaar en van jou .” Dan is het voor een kind weer duidelijk. Een kind heeft verder niet echt een probleem, behalve met enkele gender-rol-specifieke taken, zoals wie dan de was doet of het eten kookt, maar dat is alleen in gezinnen zo waarin dergelijke rollen nog verbonden zijn aan de geslachten. In veel gezinnen loopt dit veel meer door elkaar heen, en dan is het voor een kind ook veel makkelijker voor te stellen dat twee papa’s of twee mama’s dezelfde rol kunnen vervullen als een papa en een mama.

  En natuurlijk zal het anders zijn, zoals ook bij een alleen staande moeder of vader anders is. Dit heeft met de samenstelling te maken, maar ook met de maatschappelijke positie en hoe de maatschappij reageert op de samenstelling van het gezin. Zo is het ook anders voor mensen die meer of minder verdienen, die bepaalde overtuigingen hebben, etc.

  Maar al deze zaken zeggen niets over hoe het voor kinderen is. Hoe het voor kinderen is heeft boven en voor alles te maken met hoe je een kind leert omgaan met de wereld, of je het zelf leert denken, of je genuanceerd weet uit te leggen en op een niveau waarop het kind het kan begrijpen, of je vertrouwen hebt in het vermogen van het kind om dingen in te schatten. En wellicht nog niet nu, maar wel in de toekomst, zodat je het niet nu al bang hoeft te maken of hoeft te beïnvloeden, maar het gewoon open kan laten tot wanneer het kind het zelf kan bepalen zodra het daar de leeftijd voor heeft.

  En ja, er zijn dingen waar je een kind voor moet beschermen, zoals lichamelijke schendingen, doch kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen dat dergelijk schendingen niet alleen door mannen worden gedaan, en ook niet alleen maar door niet hetero-mensen. Je moet kinderen beschermen tegen gedrag van volwassenen, maar dit gedrag is echt niet voorbehouden aan 1 groep volwassenen. Net zoals je kinderen moet beschermen tegen agressie, wat ook overal voorkomt.

  Dus, laten we kinderen buiten de discussie houden. Kinderen hebben hier niets mee te maken. En wanneer kinderen hier wel iets mee te maken hebben, dan is het altijd nog de verantwoordelijkheid van ons volwassenen hoe we daarmee omgaan en hoe we het kind begeleiden en vrijheid geven in hetgeen waarmee het zich geconfronteerd ziet. Tim Cook zit niets aan kinderen te vertellen, hij stuurt een brief aan een zakenblad. Dus waarom het kind hier opeens in de discussie wordt getrokken als argument is mij volstrekt onduidelijk.

 • Profielfoto
  Noest

  @Bento Ik vind je met de dag schattiger worden;)

 • Profielfoto
  Jor1

  Ik vind jullie reacties ENG!

 • Profielfoto
  maconly

  dat wisten we toch al lang .

 • Profielfoto
  polansky

  @Meeuw @Bento,

  Wordt echt tijd dat jullie eens een homo in je vriendenkring gaan ontmoeten.
  Dan zul je zien dat het allemaal niet zo ‘eng’ is als je nu denkt.

  Niet iedere homo is gelijk een leernicht, of een anabole stereotype manwijf. Maar blijkbaar is dat wat jullie denken bij het woord homo.
  Bovendien kan een homo of lesbo stel een kind net zo goed opvoeden als een man/vrouw dat kunnen. Ik zie niet wat er mis mee is.

  Of vind je dat kinderen van gescheiden ouders dan ook maar uit huis getrokken moeten worden omdat zij worden opgevoed door slechts één ouder waarbij de rol van de man of vrouw ook dan niet aanwezig is in het huishouden…
  Wordt echt tijd dat jullie iets meer van deze wereld worden en net even iets meer levenservaring krijgen.

  Homo en lesbo zijn is geen enge ziekte. En bovendien wat heb jij er als hetero last van als een ander toevallig gevoelens heeft voor hetzelfde geslacht?
  Alleen omdat zij die andere gevoelens hebben dan jij maakt ze nog geen minder mens.

 • Profielfoto
  hatolex

  @Polansky,

  in de wereld waarin Bento zegt zich op te houden is homo zijn niet echt een optie hoor.
  Dus vandaar die wat enge blik van Bento op de materie.

  En ach, de reactie van Meeuw zegt meer over Meeuw dan over homo’s.

 • Profielfoto
  iMacer

  Tim gebruikt zijn status om het onderwerp nog eens aan te snijden met het doel acceptatie.
  Denk… in America is het nog steeds niet ‘normaal’.

  En @Meeuw wat de maatschappij betreft; mag je de homo’s bedanken. Die laten de economie net iets harder draaien. (meestal) geen kinderen dus geld wordt direct weer terug in de economie gepompt.

  Vaak daar waar een homo vertoeft, heb je een bloeiend iets haha

  En geloof me het is GEEN trend. Bij mijn eerste x met een vrouw ben ik flauwgevallen. Toen wist ik het zeker.:shock:

 • Profielfoto
  UtregCity

  Zucht…:cry:

 • Profielfoto
  Saaihead

  Het is eigenlijk diep triest dat er nog mensen zijn als MEEUW die denken dat het een keus is om homo te zijn, of een soort besmettelijke ziekte. En dan moet Nederland zo’n tolerant land zijn, nou mooi niet dus. En hij is niet de enige, blijkbaar hoef je niet zwaar gelovig te zijn om kortzichtig (of dom) te zijn. Geeft ook maar weer eens aan dat dit soort publieke acties nog steeds hard nodig zijn, jammer zeg…:(

 • Profielfoto
  jan404

  te leiden –> te lijden

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Tim Cook is misschien de geschikte persoon om CEO te zijn. Hij heeft geen kinderen geen vrouw. Want deze mensen gaan voor je functie als CEO. De tijd die hij spendeert als CEO is enorm veel. Ik koop mijn apple product niet vanwege Tim maar omdat het gewoon mooie goede producten zijn die fijn werken.

 • Profielfoto
  Aerea

  Haha, die reacties. Ik lig in een deuk. Iets met rood doek en stieren.:shock:

 • Profielfoto
  joostvg

  Dus Tim is homo…

  Ach, en Steve had een baard..

  Ofwel: het zal me persoonlijk een zorg zijn of iemand homo, hetero, biseksueel, Chinees, Italiaan, bruin, geel, paars, hippie of misschien zelfs omgebouwd is.. Al snap ik dat dit, vooral vanuit Amerikaans maatschappelijk perspectief gezien een belangrijke zet is.

  Hij is een goede CEO en het lijkt me een sympathieke man. Dat lijkt me belangrijker dan z’n geaardheid.

 • Profielfoto
  Bento

  Dan zul je zien dat het allemaal niet zo ‘eng’ is als je nu denkt.

  Ik vind homo’s niet eng. Maar twee mannen die lijfelijk contact hebben is het smerigste wat er is.

 • Profielfoto
  hatolex

  Maar dat ontrekt zich aan jouw waarneming, wat is dan het probleem.?

  Misschien toch een ietsiepietse homofoob?

 • Profielfoto
  MTCHLL

  Ik had enkele reactie’s niet verwacht op een site als deze en ben ook aardig geschrokken. Ik ben een voorlichter op scholen namens het COC, en jullie hebben met deze discussie bevestigd dat we ik/wij door moeten gaan met ons goede werk. Want kinderen nemen vaak de mening van hun ouders over. En als MEEUW of Bento kinderen hebben, dan gun ik hen graag een andere kijk op dit onderwerp.

  @Bento
  Dat VIND jij het smerigste wat er is. Gelukkig kan ik er zelf van genieten. Ik hoef jou met je vrouw ook niet lijfelijk contact te zien hebben. Vergelijk het anders met je buren, dat wil je ook niet zien. Dus laat mensen lekker intiem zijn op hun eigen slaapkamer en met welk geslacht dan ook.

  @MEEUW
  Hey, kijk eens wat een leuk artikel er vandaag is geplaatst: leuk artikel

  Wens ik jullie veel plezier met verder leven in een land wat voorop loopt op homo-emancipatie.

  ON TOPIC: geweldig nieuws dat een hoog geplaatst persoon van een toonaangevend bedrijf hier voor uit durft te komen. (ook zoiets, er voor uit moeten komen. Hetero’s komen toch ook niet uit de kast?)

 • Profielfoto
  ozzie X

  Voor de mensen die zich afvragen of zo’n coming-out nog nodig is in deze tijden:

  Jobs monument in Rusland weggehaald

  Maar zelfs hier te lande blijkt maar weer dat er door velen nog middeleeuws wordt gedacht over homo’s. Onvoorstelbaar triest. Hopelijk gaan jullie het licht nog eens zien en begrijpen dat iedereen is zoals die geboren is en dat we elkaar moeten accepteren zoals we zijn.

 • Profielfoto
  Bento

  En als MEEUW of Bento kinderen hebben, dan gun ik hen graag een andere kijk op dit onderwerp.

  Fijne voorlichter die geen Nederlands spreekt. Het is ..dan gun ik hun...

  Afgezien daarvan: je zal zelf wel zo’n bruinwerker zijn. Ik hoef het niet eens te zien. Als ik alleen al denk aan twee van die darmtoeristen wordt ik al kotsmisselijk.

  (ook zoiets, er voor uit moeten komen. Hetero’s komen toch ook niet uit de kast?)

  Door uit de kast te komen plaatsen deze “mensen” zich buiten de groep. Ze maken zichzelf daardoor een uitzondering en tja, dan word je ook zo behandeld.

 • Profielfoto
  hatolex

  @ MTCHLL,

  Je kunt het beste niet op bento reageren, heeft totaal geen nut.

  Hij is er slechts op uit om zowat elk topic te laten ontsporen.

  Hij heeft treiteren en sarren tot zijn kunstje verheven.

 • Profielfoto
  Lucazz

  Ik denk dat het tijd wordt dat Bento zelf eens uit de kast komt…

 • Profielfoto
  koen

  Bij mijn eerste x met een vrouw ben ik flauwgevallen. Toen wist ik het zeker.:shock:

  LOL

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Tenenkrommend, mensen.

  Jammer dat er niet (snel genoeg) gemodereerd wordt op zulke schandelijke reacties. Ik kan wel janken.:sad:

 • Profielfoto
  MEEUW

  En hier zien we gelijk grootste mankement van de mens : concluderen, zelf dingen invullen, en beoordelen zonder enige kennis. Wie zijn jullie om mij gelijk zo te beoordelen….Er worden woorden in mijn mond gelegd die ik niet beweer of gezegd heb.

  Maar voor diegene die hard roepen homo’s en acceptatie, uitkomen voor hun geaardheid.
  Zullen eerst zelf eens goed moeten nadenken. Want mijn mening word niet geaccepteerd.
  En gaan we dan niet verder terug in de tijd als we Rusland er gelijk bijhalen(communisme) @frankhuysmansmsk?

  En voor sommige is het wel erg kortzichtig om gelijk iemand homofoben te noemen omdat iemand zijn mening geef. Terwijl je juist de discussie aangaat om de mening en aardheid van homo te accepteren in de maatschappij.

  En ja @polansky, ik heb aardig wat homo vrienden.

  En waren we niet laatst op zoek naar homo’s in de profvoetbal die we niet konden vinden (iemand zei nog van ze zijn er niet. Werd gelijk met de grond gelijk gemaakt. Dat was ook een mening).

  Meeste beoordelen, maar zullen beter af zijn door eerst kritische naar hunzelf te kijken. (of hun mening)

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik snap echt niet dat de OMT crew dit toe staat. Dit gaat nog een tikkie verder dan trollen, dit is praktisch racisme. Hiermee jaag je de constructieve reaguurder weg en dat is waarschijnlijk precies wat die trollen willen.

 • Profielfoto
  hatolex

  @meeuw,

  Lees je eigen conclusies nog even door in je eerste bijdrage, is gelijk jouw grootste mankement blootgelegd.

  Je eerste zin bevat al een conclusie.

  En ik heb geen moeite met jouw mening, hij is alleen een beetje bizar, maar ja dat mag van mij hoor.

 • Profielfoto
  Saaihead

  @MEEUW

  Je bent, of te dom om je eigen reacties terug te lezen, of je bent gewoon een trol. Je zit te huilen dat mensen gelijk conclusies over je trekken, terwijl je in jouw eerste post alle homo’s op een hoop gooit, zegt dat ze alleen maar aan zichzelf denken en dat homofilie een of andere besmettelijke ziekte is die je op je kinderen kan overbrengen. En je mag best je mening hebben, maar als je dan zo stoer ben om die te uiten, dan moet je niet meteen gaan huilen als mensen je daarop aanspreken. Want die hebben op hun beurt ook recht op hun mening.

 • Profielfoto
  Needler

  Meeuw en Bento mogen wat mij betreft gebanned worden. Stelletje discriminazi’s.

 • Profielfoto
  Doede

  Tof dat Tim uitkomt voor zijn geaardheid. Daarmee zal hij ongetwijfeld een grote inspiratiebron zijn voor velen! Leve de vrijheid van uiting van alles wat er is, zolang het met respect voor al het andere leven op Planeet Aarde is.

 • Profielfoto
  Jor1

  Had ik al gezegd dat ik jullie ENG vind?

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Kan deze thread op slot? Alsjeblieft.

 • Profielfoto
  vmacaay

  En hier zien we gelijk grootste mankement van de mens : concluderen, zelf dingen invullen, en beoordelen zonder enige kennis. Wie zijn jullie om mij gelijk zo te beoordelen….Er worden woorden in mijn mond gelegd die ik niet beweer of gezegd heb.

  Dit medium leent zich goed om een discussie te houden met meerdere mensen, waardoor je zorgvuldig moet nadenken over wat je neerzet, om zo de interpretatie van een ander te sturen. Doe je dat niet dan zul je zien dat er vele reacties een vorm van emotie met zich meebrengen. Ze interpreteren jou tekst namelijk als beledigend dan wel niet kwetsend. Ieder heeft recht op zijn eigen mening maar je dient ook de verantwoordelijkheid te nemen over hetgeen wat jezelf schrijft. Als daar anderen emotioneel op reageren, dan dien je wel bij jezelf te raden te gaan of je het anders had kunnen formuleren dat je boodschap wel was overgekomen zonder de ander te benadelen.

  Jammer, dat het geen inhoudelijke discussie is geworden maar aaneenschakeling van verwijten naar elkaar.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Nee ik ben geen ehm hoe noemen jullie dit ? trol?
  En nee wil niemand kwetsen of beledigen.(voor alle duidelijkheid.)
  En misschien is het wel anders over gekomen dan ik werkelijk bedoelde. Maargoed zijn jullie inmiddels wel van me gewend :).
  Maar hieronder voorbeeld van iets wat ik niet gezegd heb.

  @Saaihead ik heb nergens gezegd (citaat uit uw bericht) : ” en dat homofilie een of andere besmettelijke ziekte is die je op je kinderen kan overbrengen. ”

  Dat heb ik toch nergens beweerd.
  Kinderen nemen alleen wel gedrag heel snel over. Kinderen zijn erg beinvloedbaar. Dat is wat anders.
  Enige wat ik zeg, niks over ziekte, homo haat of homo niet goed is.

  Voor de rest zal ik alles voor me houden. want blijkbaar wek ik haat en emotie op. En dat is niet de bedoeling.

 • Profielfoto
  hatolex

  Met de opvattingen die je ventileert in je eerste bijdrage is hetgeen je als laatste opmerkt niet zo gek natuurlijk.

 • Profielfoto
  belfortmac

  Ik ben het met MEEUW eens, en zelfs (een beetje) met Bento!, Heb niks tegen homo’s.

  Maar wat ze prive met elkaar uitvreten, daar wil ik absoluut geen getuige van zijn.

 • Profielfoto
  Pedro

  Ik ben 47 en schrik vreselijk van de reacties die hier geplaatst worden door denk ik veelal jongere medemensen.
  De acceptatie van anders denkende doende zijnde mensen of het nu gaat om homo’s, anders gelovigen, mensen met een andere tint, zwarte piet of rood harige lijkt af te nemen. Is dit evolutie waarin alles beter moet worden, mensen intelligenter techniek en informatie ons beter informeren? Dan denk ik beter weer terug naar de jaren 80, C64 of Atari op het bureau geen HDTV Retina etc maar wel fatsoen en tolerantie naar elkaar.

  Kinderen erbij halen, heb ik Tim niet horen doen, selfies met zijn vriend heb ik hem niet zien plaatsen.

  Juist van een OMT community had ik dit niet verwacht. Dit lijkt eerder op een Biblebelt forum zo.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  MEEUW 23 uur geleden
  dat zeg ik niet. Van mij mogen er homo’s zijn. geaccepteerd worden, trouwen. Maar beetje meer aan de maatschappij denken. Zou fijn zijn.

  Als de maatschappij hoofdzakelijk uit mensen zoals jij zouden bestaan, geef ik iedereen groot gelijk daar niet aan te denken.

  Echter zit jij er met je bekrompen denkwijze volledig naast. Ik als homo doe meer voor de samenleving dan jij denkt, ik houd er zelfs best wel een conservatieve visie op na in vergelijking met vele anderen.

  Het feit dat jij durft te oordelen over de mate waarin anderen zich al dan niet bezig houden met de maatschappij zegt vooral iets over jou. Vergeet dat niet.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Bento 16 uur geleden
  Nog eens wat foto’s bekeken van Tim en hij ziet het inderdaad wel uit als een flikker. Brrrrrrrr…….
  Je beweegt nu toch met een heel ander gevoel je vingers over zo’n appel trackpad…..

  Ik zie je met alle liefde van de wereld optiefen naar Fandroid-land. Je mag je gelukkig prijzen dat ik je in de dagelijks leven niet tegen kom. Ik laat geen spaan van je heel walgelijke hond.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Cook maakte kwam eind oktober door middel van een ingezonden brief in Bloomberg Business Week uit de kast.

  Die zin klopt niet Raymon. In het artikel “Politieagent dankzij iCloud betrapt op stelen naaktfoto’s” zit er ook een. Beetje opletten joh;-)

 • Profielfoto
  Graftak

  Benton

  Afgezien daarvan: je zal zelf wel zo’n bruinwerker zijn. Ik hoef het niet eens te zien. Als ik alleen al denk aan twee van die darmtoeristen wordt ik al kotsmisselijk

  Mijn vrouw is ook een darmtoeriste.
  Zou je ook is moeten proberen ipv dat ene katholieke standje wat je in je eentonige sexleven hebt.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Graftak 7 minuten geleden

  Mijn vrouw is ook een darmtoeriste.
  Zou je ook is moeten proberen ipv dat ene katholieke standje wat je in je eentonige sexleven hebt.

  Ah joh, doe geen moeite. Volgens mij moet hij zelf nog uit de kast komen.
  Ik help ‘m graag even een handje…

  Anale verassing

  :twisted:

 • Profielfoto
  hatolex

  Nou ik vind de laatste paar bijdrage niet echt zinvol, eerder ongepast……..

 • Profielfoto
  Wimusia

  @Graftak: Schrijf niet “is” als je “eens” bedoelt!

 • Profielfoto
  hatolex

  Zucht, hier ook al.

 • Profielfoto
  Graftak

  Wimusia
  Wimusia 12 uur geleden
  @Graftak: Schrijf niet “is” als je “eens” bedoelt!

  Ja juf
  Sorry juf

 • Profielfoto
  Lincee

  Mjah.. een beetje eng zijn sommige mensen wel mja..