Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 november 2014

Belgische ING-app ondersteunt al Touch ID

In Nederland kregen we spraakbediening met het financieele zusje van Siri in de laatste update van de ING-app. De Belgische tak van de bank heeft echter al ondersteuning voor Touch ID uitgerold. Klanten kunnen inloggen en bankieren met hun vingerafdruk.

Naar eigen zeggen is ING België de eerste Belgische bank die biometrische authenticatie in zijn app heeft geïntegreerd. Bezitters van een iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus kunnen in de Smart Banking-app inloggen zonder wachtwoord.

Het is niet bekend of alleen met Touch ID ingelogd kan worden, of dat het valideren van betalingen ook middels vingerafdrukscanner kan. In Nederland maakt de bank hiervoor gebruik van TAN-code’s die per SMS verzonden worden.

In zijn toekomstvisie zegt ING ook gebruik te willen maken van miniaturisering van techniek om binnen 5 jaar bankieren naar wearables te brengen. Dat de Belgische ING-app Touch ID ondersteuning heeft gekregen, is overigens geen garantie voor een snelle uitrol in Nederland. Een woordvoerder kon niet zeggen of en wanneer ondersteuning voor Touch ID in de Nederlandse app verwacht wordt.

[Hat tip: Tweakers.net]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische ING-app ondersteunt al Touch ID
Sluiten