Belgische ING-app ondersteunt al Touch ID

6 reacties

In Nederland kregen we spraakbediening met het financieele zusje van Siri in de laatste update van de ING-app. De Belgische tak van de bank heeft echter al ondersteuning voor Touch ID uitgerold. Klanten kunnen inloggen en bankieren met hun vingerafdruk.

Naar eigen zeggen is ING België de eerste Belgische bank die biometrische authenticatie in zijn app heeft geïntegreerd. Bezitters van een iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus kunnen in de Smart Banking-app inloggen zonder wachtwoord.

Het is niet bekend of alleen met Touch ID ingelogd kan worden, of dat het valideren van betalingen ook middels vingerafdrukscanner kan. In Nederland maakt de bank hiervoor gebruik van TAN-code’s die per SMS verzonden worden.
ing-touchid
In zijn toekomstvisie zegt ING ook gebruik te willen maken van miniaturisering van techniek om binnen 5 jaar bankieren naar wearables te brengen. Dat de Belgische ING-app Touch ID ondersteuning heeft gekregen, is overigens geen garantie voor een snelle uitrol in Nederland. Een woordvoerder kon niet zeggen of en wanneer ondersteuning voor Touch ID in de Nederlandse app verwacht wordt.

[Hat tip: Tweakers.net]

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Top bank !
  Met miljarden gesteund door nederlands belasting geld. Gaan de belgen nog voor.
  Hier moet iemand voor ontslagen worden.

 • Profielfoto
  Ledda

  f* off meeuw -> in naam van alle belgen!

 • Profielfoto
  Fietsbel

  In 1998 heeft ING de Belgische bank BBL overgenomen, en daarmee ook de Home’Bank app (desktop) van BBL, die ongeveer een eeuw voor lag op hoe je in Nederland online kon bankieren (bijvoorbeeld met TAN codes per post, een soort stickervelletjes…). De huidige ING België app (desktop en mobiel) is een doorontwikkeling van die BBL app. Inmiddels ligt Nederland nog maar 99 jaar achter. Hup Holland, het gaat lukken hoor! En Meeuw, reizen is heel gezond voor de geest.

 • Profielfoto
  steveb

  @ meeuw

  het werd tijd dat ing eens een stap vooruit deed.
  geld uit de muur halen in een ing bank is echt een ramp. Zo lelijk, het lijkt wel een dos systeem.
  (2 keer genoodzaakt geweest, gelukkig al 2 jaar geleden.)

  ik wil wel ing wisselen tegen 3 apple stores hoor

 • Profielfoto
  MEEUW

  Heren, het is niks persoonlijks ;).
  Het zou zelfde zijn als duvel een bier heeft ontwikkeld en als eerste in nl zou uitbrengen ;).

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Mooie gradiënten, gebruik van Touch-ID, waarom doet NL dit niet?! Ik wil m’n belastinggeld trug!