Nieuwe draadloze hoofdtelefoon van Beats

27 reacties

Het eerste nieuwe Beats-product sinds de overname door Apple is… een hoofdtelefoon. In tegenstelling tot wat de geruchten zeiden, is het geen AppleBeats geworden. Het Beats-logo prijkt nog steeds op de zijkant, maar de kabel is niet langer aanwezig.

Het gaat om een draadloze variant van de Solo2 die Bluetooth 4.0 voor de overdracht van audio gebruikt. Handig voor bij de Apple Watch die wel opslag voor muziek, maar geen audio-uitgang. De Beats Solo2 Wireless is vanaf decem­ber voor 299 euro te koop in de kleuren zwart, wit, blauw en rood.
beats-solo20wireless-kleuren
De hoofdtelefoon heeft een ingebouwde accu die 12 uur meegaat. Accu leeg? De meegeleverde RemoteTalk-kabel zorgt ervoor dat Bluetooth niet nodig is. Deze kabel heeft een ingebouwde microfoon en afstandsbediening.

De hoofdtelefoon heeft een ingebouwde microfoon en de mogelijkheid om door muziek te bladeren door op de ‘B-knop’ te drukken. Het volume is ook met knopjes op de oorschelpen aan te passen.

Toch geen ‘AppleBeats’
De komst van de Solo2 Wireless was al eerder uitgelekt in FCC-documenten. Daarbij onstond het vermoeden dat de koptelefoon het Apple-merk zou dragen. Waarschijnlijk blijft het appeltje echter beperkt tot een logo op de doos.

In theorie zou de Solo2 Wireless goed moet klinken, de nieuwste Beats is op gebied van akoestiek gelijkt aan de bedrage Solo2. Deze hoofdtelefoon scoort goed op het gebied van klank. De door Apple-gekochte fabrikant wil zijn assortiment draadloze hoofdtelefoons uitbreiden. De Beats Studio Wireless is al langer te koop, maar heeft wel een steviger prijskaartje van € 379,95.
solo2-wireless-white-quarter

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  pimmink

  Er bestaat allang een Beats Studio Wireless

 • Profielfoto
  pimmink

  En ze brachten ooit de Beats Wireless uit.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Oops. Je hebt gelijk. Er staat nu “Beats onthult nieuwe draadloze koptelefoon” ipv “eerste”;-)

 • Profielfoto
  Bman

  Ik vind het een mooi ontwerp, maar erg jammer dat de bouwkwaliteit (scharnieren) en geluidskwaliteit (prijs-prestatieniveau) zo tegenvallen. Ik vind dit bedrijf in geen enkel opzicht bij Apple passen. Het richt zich puur en alleen op status.

  Betaalbaar is trouwens niet de eerste eigenschap die bij me opkomt denkend aan Beats koptelefoons.

 • Profielfoto
  Niels

  Sinds wanneer is 299 euro voor een headset ‘betaalbaar’, zeker voor wat je er voor krijgt? Dit is slechts 79,- euro minder dan de bestaande Studio Wireless, dus om dit nu meteen als een ‘prijsknaller’ neer is toch echt te veel van het goede.

 • Profielfoto
  crazylegs

  Als audiofreak zou ik dan 2 tientjes meer uitgeven voor de (weliswaar bekabelde) B&W P7

  http://www.bowers-wilkins.nl/Hoofdtelefoon/Hoofdtelefoon/Hoofdtelefoon/P7.html#ep-component-j

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik heb steeds meer het idee dat het hele Beats een miskoop is geweest. Zonder Apple zouden ze toch ook wel met zo’n koptelefoon gekomen zijn lijkt me.

 • Profielfoto
  maconly

  dat beats is niets meer dan een modeartikel een naampje slechte kwaliteit voor een veel te hoge prijs.

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik heb besloten eens Beats te gaan proberen. De eerste modellen waren een ramp qua bouwkwaliteit en geluid heb ik mij laten vertellen, maar deze zouden niet alleen beter gebouwd zijn maar zelfs goed klinken. Ik heb dus zo mijn vooroordelen, maar met het retourrecht van 30 dagen bij Bol.com ga ik het eens ondervinden. Beats Studio Wireless (€309).

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Waar gaan die prijzen over. Serieus, een koptelefoon! Van plastic!!

 • Profielfoto
  Noest

  @THX-1138 Ik denk persoonlijk dat het nog te vroeg is om werkelijke Apple-invloed te zien in de producten van Beats. Wellicht bij een volgende generatie, of de generatie daarna.

  Ondertussen is het ook nog maar de vraag of Apple dat wil, expliciet invloed hebben. Ze kunnen hun invloed ook beperken tot achter de schermen en Beats als zelfstandig merk laten voortbestaan.

  @maconly Zeg maar gerust merknaam. En natuurlijk is een heel groot deel marketing, dit deels is inherent aan de tijd waarin we leven. Ondertussen is het wel heel knap gedaan, hoe ze de merknaam hebben opgebouwd en hoe ze aanvoelen wat mensen blijkbaar willen.

  En wanneer mensen er 300€\$ voor willen betalen, dan is het niet een te duur product, maar gewoon goed geprijsd met een mooie marge.

  De tijd dat prijzen gebaseerd werden op een kostprijs ligt natuurlijk al ver achter ons, zeker wanneer je de trends juist weet aan te voelen en te beïnvloeden. Waarom anders zou de data van Google en Facebook zoveel geld opleveren?

  Het is nu vooral een vragen wat je vragen kan. En mensen betalen het, dus blijkbaar bieden ze ook iets dat niet wordt gezien door de mensen die de prijs te hoog vinden. En ja, wellicht is het status. Prima toch. Is ook een soort product;)

  Er zijn genoeg mensen die niet begrijpen dan anderen 1000€ uitgeven aan een etentje voor twee, of een bepaalde houten vloer willen voor 200€ per vierkante meter, etc.

  Ik vind het allemaal prima, en koop wellicht tzt wel zo’n witte Beats, samen met een iWatch, die velen te duur vinden etc.

  Het is pas te duur zodra niemand het meer koopt om de prijs. Het kan namelijk ook zijn dat het product gewoon slecht is, en dan is iedere prijs te hoog.

  Maar goed, we zullen zien;)

 • Profielfoto
  MEEUW

  And the Beats go on:)
  [youtube]
  http://youtu.be/pEmX5HR9ZxU
  [/youtube]

 • Profielfoto
  essiw

  pffft overpriced. Doe mij maar sennheiser…

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @Raymon “..Apple Watch die wel opslag voor muziek, maar geen audio-uitgang.” Volgens mij ben je het woordje “heeft” vergeten?

 • Profielfoto
  plonserd

  Geef mij maar m’n Beyerdynamic DT770..130-140 euro en gaat al 8 ja ar mee. Hij ziet er niet stijlvol uit, maar hij klinkt tenminste:D Moest ik dan toch een dure stijlvolle hoofdtelefoon willen zou ik zoals iemand hier eerder aanhaalde de B&W P7 kopen.

  M’n 1964 Ears IEM’s klinken ook wel behoorlijk goed, maar die gebruik ik doorgaans enkel om op te treden:D

 • Profielfoto
  Niels

  Ik denk persoonlijk dat het nog te vroeg is om werkelijke Apple-invloed te zien in de producten van Beats. Wellicht bij een volgende generatie, of de generatie daarna.

  Toch zie je dit wel gedeeltelijk terug in de kleuropties, die zijn verkrijgbaar in Apple kleuren Space Grey, Silver en Gold (is best:p ). Bovendien zijn deze kleuren exclusief bij Apple verkrijgbaar.

 • Profielfoto
  Koezel

  Blijft het feit dat signaaloverdracht via een kabel nog altijd een betere geluidskwaliteit oplevert dan via Bluetooth.
  Het is een duur artikel, voor minder geld heb je bedrade koptelefoons met een veel betere geluidskwaliteit.

 • Profielfoto
  Di May

  @ Noest :

  ” De tijd dat prijzen gebaseerd werden op een kostprijs … ”

  ‘Kostprijs’ op zich is al een zeer relatief begrip.
  Het is een soms wankel evenwicht tussen bieder en geïnteresseerde.
  Rationaliteit is op dat moment al ver zoek.

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Ik heb al een half jaartje een draadloze AKG Y45 BT voor de helft van de prijs van zo’n Beats wafelijzer, en vind dat een prima prijs voor een uitstekende kwaliteit. Dan maar geen statement op mijn oren…

  Na 45 jaar koptelefoons dragen, eindelijk geen draadje meer dat in je hals en nek hangt te friemelen en telkens weer aan je oor en/of kleding trekt. Héérlijk !

  Hopelijk geeft Apple binnenkort toch een eigen draai aan die Beats, of verwerken ze Beats-technieken en patenten in nieuwe Apple-branded producten. Hoewel, ik geloof dat er niet zoveel bijzonders is aan die Beats, qua audio-techniek ? Ze hebben juist gesteggel over gejatte Bose-patenten. En in hoeverre kan je een ‘smaak’ patenteren (hooguit de techniek om die equalizing snel te genereren) ?
  http://electronics.howstuffworks.com/gadgets/audio-music/beats-audio2.htm

  Misschien dat het puur gaat om de mind-set dankzij het imago van Beats, dat Apple dus straks zogenaamd in staat is om goede personal audio-hardware te fabriceren (terwijl ze dat zonder Beats ook wel zouden kunnen, lijkt mij…)

  We zien wel – of beter: we horen het wel.

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  Mocht ik ooit met een koptelefoon rondlopen, dan tot in mijn graf niet met een Beats.

  Die B&W P7, of als het budget dat niet toelaat: kijk eens naar een Harman Kardon! Op bol.com al vanaf 199e bedraad, en een ouder model met bluetooth nu afgeprijsd ook naar 199e. Ik zou het wel weten.

 • Profielfoto
  frank_1969

  Ik heb de Sony MDR-ZX750 voor 60,00 nieuw gekocht op Marktplaats en deze doet het prima. Is bedraad en draadloos te gebruiken en heeft ook een microfoon voor telefoongesprekken.

  299,00 is in mijn ogen echt belachelijk veel geld voor een hoofdtelefoon.

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  Staat anders wel gewoon in de Wall of Fame van InnerFidelity. Zegt niet alles maar in ieder geval meer dan de ongefundeerde mening van het voetvolk dat zich doorgaans op OMT begeeft.

  Uitgebreide review

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Ik mis eigenlijk een linkje naar de productpagina in het bericht? Effe googlen dan maar.

 • Profielfoto
  sunapple

  @casperrrrrrr, Precies, volgens mij denkt iedereen dat Beats dezelfde koptelefoons maakt als de eerste versies die onder Monster uitkwamen. Ik ga ze eerst eens zelf proberen, maar ik denk dat het inmiddels echt een beter merk is geworden.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Hier Beyer Dynamic DT-990 van meer dan 25 jaar oud. Alles nog voor te koop want de meestgebruikte monitor headset in studio’s. Laatst oorrubbers vervangen.

  Klinkt perfect.

  Beats past perfect bij Apple. Overpriced.
  Met het verschil dat Apple producten doen wat we ze zeggen, terwijl Beats headsets geen geluid geven, wel iets wat er in de verte enigszins op lijkt. En dat dan voor het dubbele van een veel beter product. Maar ja, minder hipster. Al die artiesten die via product placement zo’n stuk malafide product moeten dragen willen daar goed voor betaald worden. Dat kost wat.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  En de prijs is weer formidabel. Te duur voor de kids, en de audiofielen kopen een echte hoofdtelefoon.

 • Profielfoto
  Livebox

  Heb de Beats Studio Wireless gehad. Eerste versie die ik had comfort super. Helaas verloor veel de verbinding en binnen een paar dagen batterij dood.

  Daarna nog vier andere exemplaren gehad, waarvan comfort van redelijk tot heel erg slecht waren. Tevens zat er enorm verschil in de vertraging van geluid. Als je film keek op je laptop dan verschilde het per exemplaar hoe lang de vertraging was. Bij de eerste was dit acceptabel. Bij de andere liep dit tot halve seconden of zelfs langer achter. Hier was deze niet geschikt voor. Mijn ervaringen met dit merk zijn niet zo super.

  Echter is de service wel heel erg goed. Dit is iets wat je niet zo snel ziet bij andere merken. Men deed echt heel erg veel moeite om mij te helpen. Na een half jaar de optie gekregen om geld terug te krijgen. Dit wordt één deze dagen terug gestort. Maar mijn ervaring met de Service van Beats is extreem goed.

  Nu maak ik gebruik van Bower & Wilkins P7. Wel weer met kabel, maar comfort is voor mij super en geluid is ook goed, maar hier was de Beats ook niet zo heel slecht. De P7 heeft wel neutraler geluid.