Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe draadloze hoofdtelefoon van Beats

Het eerste nieuwe Beats-product sinds de overname door Apple is… een hoofdtelefoon. In tegenstelling tot wat de geruchten zeiden, is het geen AppleBeats geworden. Het Beats-logo prijkt nog steeds op de zijkant, maar de kabel is niet langer aanwezig.

Het gaat om een draadloze variant van de Solo2 die Bluetooth 4.0 voor de overdracht van audio gebruikt. Handig voor bij de Apple Watch die wel opslag voor muziek, maar geen audio-uitgang. De Beats Solo2 Wireless is vanaf decem­ber voor 299 euro te koop in de kleuren zwart, wit, blauw en rood.

De hoofdtelefoon heeft een ingebouwde accu die 12 uur meegaat. Accu leeg? De meegeleverde RemoteTalk-kabel zorgt ervoor dat Bluetooth niet nodig is. Deze kabel heeft een ingebouwde microfoon en afstandsbediening.

De hoofdtelefoon heeft een ingebouwde microfoon en de mogelijkheid om door muziek te bladeren door op de ‘B-knop’ te drukken. Het volume is ook met knopjes op de oorschelpen aan te passen.

Toch geen ‘AppleBeats’
De komst van de Solo2 Wireless was al eerder uitgelekt in FCC-documenten. Daarbij onstond het vermoeden dat de koptelefoon het Apple-merk zou dragen. Waarschijnlijk blijft het appeltje echter beperkt tot een logo op de doos.

In theorie zou de Solo2 Wireless goed moet klinken, de nieuwste Beats is op gebied van akoestiek gelijkt aan de bedrage Solo2. Deze hoofdtelefoon scoort goed op het gebied van klank. De door Apple-gekochte fabrikant wil zijn assortiment draadloze hoofdtelefoons uitbreiden. De Beats Studio Wireless is al langer te koop, maar heeft wel een steviger prijskaartje van € 379,95.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe draadloze hoofdtelefoon van Beats
Sluiten