Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 november 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Beats Music volgend jaar standaard in iOS’

Tot nu toe heeft Apple vooral veranderingen doorgevoerd aan de hardware-tak van Beats. De verkoop van hoofdtelefoons verplaatste zich naar de Online Appe Store en voor garantie en service staat de Genius Bar in de fysieke Apple Store tegenwoordig ook klaar.

Volgens Financial Times gaat er ook op gebied van software volgend jaar een grote verandering plaatsvinden. Apple zou van plan zijn Beats Music in iOS te integreren. Hierdoor komen enorm veel gebruikers in aanraking met de streamingdienst en kan Apple serieus concurreren met Spotify en Deezer.

Waarschijnlijk duurt de integratie nog even omdat Beats Music momenteel alleen de VS werkt. Voordat andere landen gebruik kunnen maken van de streamingdienst, moet Apple deals sluiten met auteursrechtenorganisaties.

Hoe werkt Beats Music? Alle ins en outs in onderstaande video

De onderhandelingen tussen auteursrechtenclubs en Apple zouden al in volle gang zijn. De iPhone-maker zou daarbij inzetten op een halvering van de maandelijkse kosten voor een streaming-muziekdienst en op prijs gaan concurreren met diensten als Spotify en Deezer.

Volgens Financial Times zal Beats Music in iOS 8.2 of iOS 8.3 zijn intrede doen rond maart 2015. Of de dienst dan nog Beats Music heet is onduidelijk, er gaan al langer geruchten over het schrappen van de naam Beats Music in het voordeel van iTunes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Beats Music volgend jaar standaard in iOS’
Sluiten