‘Beats Music volgend jaar standaard in iOS’

10 reacties

Tot nu toe heeft Apple vooral veranderingen doorgevoerd aan de hardware-tak van Beats. De verkoop van hoofdtelefoons verplaatste zich naar de Online Appe Store en voor garantie en service staat de Genius Bar in de fysieke Apple Store tegenwoordig ook klaar.

Volgens Financial Times gaat er ook op gebied van software volgend jaar een grote verandering plaatsvinden. Apple zou van plan zijn Beats Music in iOS te integreren. Hierdoor komen enorm veel gebruikers in aanraking met de streamingdienst en kan Apple serieus concurreren met Spotify en Deezer.

Waarschijnlijk duurt de integratie nog even omdat Beats Music momenteel alleen de VS werkt. Voordat andere landen gebruik kunnen maken van de streamingdienst, moet Apple deals sluiten met auteursrechtenorganisaties.

Hoe werkt Beats Music? Alle ins en outs in onderstaande video

De onderhandelingen tussen auteursrechtenclubs en Apple zouden al in volle gang zijn. De iPhone-maker zou daarbij inzetten op een halvering van de maandelijkse kosten voor een streaming-muziekdienst en op prijs gaan concurreren met diensten als Spotify en Deezer.

Volgens Financial Times zal Beats Music in iOS 8.2 of iOS 8.3 zijn intrede doen rond maart 2015. Of de dienst dan nog Beats Music heet is onduidelijk, er gaan al langer geruchten over het schrappen van de naam Beats Music in het voordeel van iTunes.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb die meuk niet nodig? Ik heb alles wat ik moet hebben via iTunes Match. Geen reclame, alles wat ik graag hoor en overal beschikbaar.

 • Profielfoto
  alaska

  Wow, ziet er mooi uit, en ook de functies zijn top.
  Ik hoop wel dat ze qua muziekaanbod wel in de buurt van het Spotify-aanbod komen.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Neeeee, hoef ik niet. Als ik het kan verwijderen is dat het eerste wat ik eraf flikker….

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Natuurlijk de eerste jaren US only, zoals Siri, Radio, Apple Pay, …

 • Profielfoto
  StephanNL

  Natuurlijk de eerste jaren US only, zoals Siri, Radio, Apple Pay, …

  Wellicht. Al is het met jouw voorbeelden logischer dat deze eerst in de US uitkwamen en later (eventueel) pas in andere landen. Maar Apple was wel degene met de iTunes Music Store, wellicht een extra gewicht om in te zetten tijdens de onderhandelingen, vooral nu Spotify wankelt.

 • Profielfoto
  RemSon

  Och… met dit soort dingen praat er over een jaar niemand meer over omdat het een geaccepteerde dienst is..

  Instinctief dacht: Crap weer een nieuwe dienst.. en waarom integreren? maar als het er eenmaal is en het werkt fatsoenlijk… why not!

 • Profielfoto
  ray-

  vraag mij eigenlijk zelfs af of dat zomaar mag? Microsoft heeft toch op die manier ook een serieuze boete gekregen omdat ze IE met windows verscheepten, waardoor er oneerlijke concurrentie was tov de andere browsers?

 • Profielfoto
  StephanNL

  vraag mij eigenlijk zelfs af of dat zomaar mag? Microsoft heeft toch op die manier ook een serieuze boete gekregen omdat ze IE met windows verscheepten, waardoor er oneerlijke concurrentie was tov de andere browsers?

  IE was een product wat je eigenlijk wel moest gebruiken. Andere browsers moest je zelf downloaden. Dit is met Beats Music en Spotify eigenlijk exact hetzelfde, maar Beats Music zal in abonnement vorm komen dus niet standaard ‘aan’ staan.

  Denk zoals de Nike+ koppeling op je iPhone …

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  He? Beats Music was toch gratis met reclame?

  Allemaal leuk en aardig. Ik zou het best wel willen. Alleen: -hebben zij wel mijn muzieksmaak? -en hoe willen zij dat ik mijn iPhone (of iPad) nog op een normale manier kan gebruiken als er maar 16 GB in zit. Het is hetzelfde met de iBooks app, Podcast, tips, en nog veel meer apps die denk ik niet bruikbaar zijn voor de meerderheid en alleen maar onnodige ruimte inneemt. Ik hoop dat ze in iOS 9 een functie inbouwt die meegeleverde apps kunnen verbergen en nog beter: verwijderen (en herinstalleren via de App Store). Lijkt mij echt nodig. Of haal gewoon die 16 GB variant weg.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dr. Tim Radio?:lol: Alleen als het gratis is.