Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple wil kantoor in Cambridge vol slimme onderzoekers

Apple is flink aan het uitbreiden buiten de grenzen van thuisbasis Cupertino. Voor de ontwikkeling van iCloud werd een nieuw kantoor in Seattle geopend en volgens Business Weekly wil de iPhone-maker ook naar Cambridge in de UK uitbreiden.

Het nieuwe kantoor zou zich in een gebouw aan de 90 Hills Road bevinden en vooral gaan dienen als onderzoekscentrum. Dat het nieuwe kantoor op de befaamde Universiteit van Cambridge uitkijkt is geen toeval. Waarschijnlijk wil Apple getalenteerde universitaire onderzoekers aantrekken.

Silicon Valley in de UK
Cambridge is een van de steden die volgens de Britse overheid Silicon Valley in de UK moet worden. Er zijn al meer dan 1000 hi-tech bedrijven aanwezig. Onder andere Microsoft, Sony, Huawei, Qualcomm en Spotify zijn al in de Britse stad gevestigd. Volgens Business Weekly komen er ongeveer 40 onderzoekers in de plaatste R&D-kantoor van Apple te werken.

Voorheen waren alle onderdelen van Apple centraal in Cupertino, waar de nieuwe Spaceship Campus steeds meer vorm krijgt, gevestigd. De laatste tijd opent het bedrijf steeds meer dependances over de hele wereld. Zo zijn er al meerdere R&D-kantoren in Israel en wordt er ook in Azië druk naar nieuw talent gezocht. Mogelijk wordt de volgende innovatie mogelijk gemaakt door alumni van de Cambridge University.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil kantoor in Cambridge vol slimme onderzoekers
Sluiten