Apple wil kantoor in Cambridge vol slimme onderzoekers

5 reacties

Apple is flink aan het uitbreiden buiten de grenzen van thuisbasis Cupertino. Voor de ontwikkeling van iCloud werd een nieuw kantoor in Seattle geopend en volgens Business Weekly wil de iPhone-maker ook naar Cambridge in de UK uitbreiden.

Het nieuwe kantoor zou zich in een gebouw aan de 90 Hills Road bevinden en vooral gaan dienen als onderzoekscentrum. Dat het nieuwe kantoor op de befaamde Universiteit van Cambridge uitkijkt is geen toeval. Waarschijnlijk wil Apple getalenteerde universitaire onderzoekers aantrekken.

Silicon Valley in de UK
Cambridge is een van de steden die volgens de Britse overheid Silicon Valley in de UK moet worden. Er zijn al meer dan 1000 hi-tech bedrijven aanwezig. Onder andere Microsoft, Sony, Huawei, Qualcomm en Spotify zijn al in de Britse stad gevestigd. Volgens Business Weekly komen er ongeveer 40 onderzoekers in de plaatste R&D-kantoor van Apple te werken.
90_hills_road_vicinity
Voorheen waren alle onderdelen van Apple centraal in Cupertino, waar de nieuwe Spaceship Campus steeds meer vorm krijgt, gevestigd. De laatste tijd opent het bedrijf steeds meer dependances over de hele wereld. Zo zijn er al meerdere R&D-kantoren in Israel en wordt er ook in Aziƫ druk naar nieuw talent gezocht. Mogelijk wordt de volgende innovatie mogelijk gemaakt door alumni van de Cambridge University.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Begin jij nu ook al, Apple = “de iPhone-maker” dat doen normaal alleen serieuze journalisten, die niet gekleurd willen overkomen.
  Op OMT kun je gewoon vanuit je fan gevoelens typen want ik mag hopen dat Apple hier op OMT een tikkeltje meer is dan het bedrijf achter de iPhone.

 • Profielfoto
  App69

  MacRaymon
  Redactieninja? Kopieerninja bedoel je.

 • Profielfoto
  WoBoW

  Ik reageer gewoonlijk niet, maar als de eerste reacties gelijk weer in de Raymon-afzeik-modus zijn moet het toch maar. Als jullie geen spelfout in zijn berichtjes kunnen ontdekken gaat er wel iemand lopen zeuren over het kopieren van berichtjes van andere nieuwssites. Ik ben zo klaar met mensen zoals Shmoo en App69.
  Kunnen jullie Raymon niet gewoon zijn werk laten doen, aub en gewoon inhoudelijke reacties geven?

 • Profielfoto
  MEEUW

  @WoBoW Want ? je mag niet kritische zijn ?
  Ik ben zo klaar met mensen zoals WoBoW, altijd maar de mensen afzeiken die Raymon willen helpen (op hun eigen manier)met verbeteren van zijn journalistieke artikelen en vakkennis.
  Want je kan alleen maar iets naar hoger niveau brengen als je kritische bent.

  En de wereld verbeterd zich alleen maar door van dingen iets te zeggen.
  Dus zou je, aub gewoon deze mensen in hun vrijheid willen laten?
  Lees de reacties dan niet, ben er niet verplicht toe.

 • Profielfoto
  nervus

  Misschien is het ook wel meer ivm een belangrijke processor ontwerper (ARM): al de iOS spullen draaien op de door dat bedrijf ontworpen microprocessors. Cambridge is toch een soort “Silicon Valley” op z’n brits.