Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 19 november 2014

‘Apple werkt aan Dual Lens Camera voor foto’s van DSLR-kwaliteit’

Bij iedere nieuwe iPhone, wordt de camera een stukje beter. In de volgende generatie iPhone zal Apple echter de grootste vooruit­gang op de cameratechniek ooit boeken. Dat is althans wat Apple-kenner John Gruber via via heeft gehoord van Apple-medewerkers.

Apple wil de exponentiële stijging in kwaliteit volgens Gruber bereiken door de volgende iPhone te voorzien van een camera met twee lenzen. Hierdoor zouden foto’s die met een iPhone gemaakt worden haast niet meer te onder­scheiden zijn van foto’s gemaakt met een DSLR-camera.

The specific thing I heard is that next year’s camera might be the biggest camera jump ever. I don’t even know what sense this makes, but I’ve heard that it’s some kind of weird two-lens system where the back camera uses two lenses and it somehow takes it up into DSLR quality imagery.

Mogelijke toepassingen

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn die een systeem met twee lenzen in een smartphone toepast. HTC gebruikt in zijn nieuwste One M8-smartphone al twee lenzen. Bij HTC is de tweede lens verantwoordelijk voor het opslaan van diepte-informatie, zodat achteraf scherpstellen mogelijk wordt.

HTC One M8 met dubbele flits én lens.

Een andere mogelijkheid is het inzetten van de tweede lens voor optische zoom. Hierbij is een lens altijd uitgezoomd en de andere ingezoomd. Een startup genaamd Corephotonics werkt al een tijdje aan deze techniek. In onderstaande video van Engadget is te zien hoe het werkt:

Enkele maanden geleden maakte een camera-expert van Nokia de overstap naar Apple. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de camera in de Nokia Lumia 1020, deze maakte indruk met een resolutie van 41 megapixel en goede beeldkwaliteit.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan Dual Lens Camera voor foto’s van DSLR-kwaliteit’
Sluiten