Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 november 2014

Apple Watch komt in de lente van 2015, krijgt stille wekker

Hoe werd jij op maandagmorgen wakker? Waarschijnlijk met het vervelende geluid van een wekker. De Apple Watch kan je eleganter wakker maken, namelijk met klopjes op je pols. Dit vertelde Jony Ive tijdens een lezing in het museum in San Francisco.

Ook Angela Arends, hoofd van Apple Retail, heeft wat verklapt. In een video­boodschap voor medewerkers zegt de topvouw dat het een drukke tijd gaat worden. De feestdagen staan voor de deur en ook het Chinese nieuwjaar komt snel. In de lente volgt volgens Arends de lancering van de Apple Watch.

Apple beloofde dat de Apple Watch begin 2015 te koop zou zijn. De lente begint op 20 maart en eindigt op 21 juni. Eerder werd nog uitgegaan van een lancering rond Valentijnsdag, maar dat lijkt niet langer haalbaar.

De stille wekker in de Apple Watch wordt mogelijk gemaakt door de Taptic Engine die in het horloge zit. Dit is een mechanisme dat niet alleen kan trillen, maar je ook tikjes op je pols kan geven. Apple demonstreerde eerder dat het hierdoor mogelijk is om elkaars hartslag te voelen. Inzet als stille wekker die alleen de drager werkt met tikjes op de pols lijkt een nuttigere inzet.

Wearables als Fitbit en Pebble hebben een vergelijkbare functie. Deze wekken je echter met trillingen en niet met tikjes. Of de functie veel gebruikt gaat worden is de vraag. De nacht lijkt een ideaal moment om de Apple Watch na een dag dragen op te laden.

Reageer op artikel:
Apple Watch komt in de lente van 2015, krijgt stille wekker
Sluiten