Apple Watch komt in de lente van 2015, krijgt stille wekker

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Hoe werd jij op maandagmorgen wakker? Waarschijnlijk met het vervelende geluid van een wekker. De Apple Watch kan je eleganter wakker maken, namelijk met klopjes op je pols. Dit vertelde Jony Ive tijdens een lezing in het museum in San Francisco.

Ook Angela Arends, hoofd van Apple Retail, heeft wat verklapt. In een video­boodschap voor medewerkers zegt de topvouw dat het een drukke tijd gaat worden. De feestdagen staan voor de deur en ook het Chinese nieuwjaar komt snel. In de lente volgt volgens Arends de lancering van de Apple Watch.

Apple beloofde dat de Apple Watch begin 2015 te koop zou zijn. De lente begint op 20 maart en eindigt op 21 juni. Eerder werd nog uitgegaan van een lancering rond Valentijnsdag, maar dat lijkt niet langer haalbaar.
apple-watch-taptic-crop
De stille wekker in de Apple Watch wordt mogelijk gemaakt door de Taptic Engine die in het horloge zit. Dit is een mechanisme dat niet alleen kan trillen, maar je ook tikjes op je pols kan geven. Apple demonstreerde eerder dat het hierdoor mogelijk is om elkaars hartslag te voelen. Inzet als stille wekker die alleen de drager werkt met tikjes op de pols lijkt een nuttigere inzet.

Wearables als Fitbit en Pebble hebben een vergelijkbare functie. Deze wekken je echter met trillingen en niet met tikjes. Of de functie veel gebruikt gaat worden is de vraag. De nacht lijkt een ideaal moment om de Apple Watch na een dag dragen op te laden.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  michieldorjee

  Iemand opgevallen dat de ‘reveal’ video nu ook in 60fps 1080p op Apple’s YouTube kanaal staat? Heel mooi voorbeeld van hoe 60fps er uit ziet, door alle bewegende horloges, zeker als de ‘crown’ gedraait wordt en je op het scherm kijkt ziet het er heel bizar uit naar mijn mening.

  https://www.youtube.com/watch?v=gCluaJe3lb4

 • Profielfoto
  EL Mystica

  En hoe laad je die op aan je pols elke nacht?

 • Profielfoto
  App69

  Gewekt worden door tikjes op je pols?:roll:
  Terwijl hij ligt op te laden dan ook nog?
  Wat een onzin en alleen maar om de hype te vergroten.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Als hij s’nachts aan de lader (moet) ligt, zal hij mij niet op die manier wekken.
  Trouwens, ik moet eerst nog zien of de eerste versie iets is.
  Als het net als IOS8 is laat ik hem voorbij gaan.

 • Profielfoto
  polansky

  Aha, dus is het volgens Apple de bedoeling om je Apple watch overdag op te laden en s’nachts te dragen zodat hij ’s ochtends kan aangeven door middel van klopjes dat hij moet worden opgeladen.

  Handig zo’n horloge…;-)

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Jullie hebben het niet door: het is de bedoeling dat je 2 stuks koopt: als eentje oplaadt draag je de ander. Simpel toch?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik werd vanochtend wakker met dat engelachtige harp geluidje:-)

 • Profielfoto
  ozzie X

  Volgens mij doen de meeste mensen hun bril en horloge af tijdens het slapen. Om hem nu om te houden om gewekt te worden lijkt me krezie.
  Het zal best wel eens handig zijn, maar verder echt een gimmick.
  Ze zullen nog iets beter hun best moeten doen om mij van het nut van dit ding te overtuigen.

 • Profielfoto
  Aerea

  Die wekker wordt inderdaad wel heel stil daar op de bedrand aan de lader.;)

 • Profielfoto
  macmellow

  Lijkt mij juist wel handig. Voor in de trein bijvoorbeeld. Het wordt nooit echt gewaardeerd als je gaat slapen en je iPhone vlak voor je station herrie gaat maken, vooral in de stilte coupe. Nu is dit natuurlijk erg specifiek maar ik kan mij wel wat handige situaties voorstellen.

 • Profielfoto
  sciletto

  Iemand opgevallen dat de ‘reveal’ video nu ook in 60fps 1080p op Apple’s YouTube kanaal staat? Heel mooi voorbeeld van hoe 60fps er uit ziet, door alle bewegende horloges, zeker als de ‘crown’ gedraait wordt en je op het scherm kijkt ziet het er heel bizar uit naar mijn mening.

  https://www.youtube.com/watch?v=gCluaJe3lb4

  Ik heb hem net gekeken, echt bizar voor woorden. Er zitten wel wat knappe koppen daar bij Apple. Ben altijd onder de indruk van de promo’s. Heb je toevallig ook die van de 5S toen gezien? Echt vet gedaan als dat goud gegoten wordt.

 • Profielfoto
  sciletto

  Lijkt mij juist wel handig. Voor in de trein bijvoorbeeld. Het wordt nooit echt gewaardeerd als je gaat slapen en je iPhone vlak voor je station herrie gaat maken, vooral in de stilte coupe. Nu is dit natuurlijk erg specifiek maar ik kan mij wel wat handige situaties voorstellen.

  Dat ding wordt juist fucking handig. Hoevaak ik wel niet belletjes mis omdat ik dan even de phone niet in de buurt heb of niet via de mac wil opnemen omdat je dan met opnames bezig bent. Een vriend van me heeft een pebble en als hij gebeld wordt kijkt ie op zijn horloge, te handig gewoon:)

  Ik kijk er naar uit:D

 • Profielfoto
  App69

  Handig?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Vind mijn Pebble tot nu toe wel een heel handig ding. Maar kijk echt wel uit naar deze en ga hem zonder twijfel kopen.

 • Profielfoto
  iMacer

  Ik vraag me toch af of die magneet sluitingen blijven zitten als je een jas, hemd, trui … aandoet.
  De mensen bij Apple zie je niet lopen in een Italiaans gesneden kleding, ze hebben altijd aardappelen zakken aan.

  Dat word mijn eerste test, gaat nog leuk worden met die beveiliging kabeltjes.:twisted: