Apple vraagt Pegatron om meer iPhones

2 reacties

Wat gebeurt er als je in meer landen iPhones verkoopt? Juist, dan heb je meer iPhones nodig. Apple laat de iPhone nu maken bij twee Taiwanese assemblage-reuzen: Pegatron en Foxconn. De eerste maakt alleen de iPhone 6, de tweede ook de iPhone 6 Plus.

De Japanse krant The Nikkei laat nu weten dat Apple aan Pegatron gevraagd heeft om de productiecapaciteit voor de iPhone 6 te verhogen. Ook zou er sprake van zijn dat Pegatron de iPhone 6 Plus gaat produceren. Pegatron zou volgens de krant tientallen miljoenen investeren in extra capaciteit, maar weigert – volledig in Apple style – verder elk commentaar.

Apple is al langer bezig om productiecapaciteit te spreiden over meerdere leveranciers, zodat sneller ingespeeld kan worden op veranderende vraag en zodat een vendor lock-in zoals eerder met Samsung dreigde te gebeuren wordt voorkomen.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    maconly

    Goeie handel voor apple , heb de 6plus nu een week of 4 geweldig apparaat , als ik nu een 4s in mn handen heb lijkt het op speelgoed.

  • Profielfoto
    Noest

    Ik wacht op de iPhone mini;)