Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 10 november 2014

Apple vraagt Pegatron om meer iPhones

Wat gebeurt er als je in meer landen iPhones verkoopt? Juist, dan heb je meer iPhones nodig. Apple laat de iPhone nu maken bij twee Taiwanese assemblage-reuzen: Pegatron en Foxconn. De eerste maakt alleen de iPhone 6, de tweede ook de iPhone 6 Plus.

De Japanse krant The Nikkei laat nu weten dat Apple aan Pegatron gevraagd heeft om de productiecapaciteit voor de iPhone 6 te verhogen. Ook zou er sprake van zijn dat Pegatron de iPhone 6 Plus gaat produceren. Pegatron zou volgens de krant tientallen miljoenen investeren in extra capaciteit, maar weigert – volledig in Apple style – verder elk commentaar.

Apple is al langer bezig om productiecapaciteit te spreiden over meerdere leveranciers, zodat sneller ingespeeld kan worden op veranderende vraag en zodat een vendor lock-in zoals eerder met Samsung dreigde te gebeuren wordt voorkomen.

Reageer op artikel:
Apple vraagt Pegatron om meer iPhones
Sluiten