Maarten
Maarten Nieuws 16 november 2014

Apple Pay lijkt schot in de roos

Zoals vaker bij nieuwe ontwikkelingen was het voor sommige bedrijven even schrikken toen Apple’s betaalsysteem in de winkels ver­scheen. Een kleine vier weken na de lancering van Apple Pay komen de eerste winkel­concerns met cijfers. De stemming is positief.

Het twijfelachtige onthaal heeft de Amerikaanse consument niet afgeschrikt. Fastfoodketen McDonald’s laat aan The New York Times weten dat meer dan 50% van hun ‘tap to pay’ transacties via Apple Pay gaat. Whole Foods Market, een grote supermarktketen gespecialiseerd in biologisch eten, heeft al meer dan 150.000 Apple Pay transacties verwerkt. Zelfs concurrenten Google en Softcard zijn positief.

http://www.youtube.com/watch?v=QIF7ypa3Nxs

Naast McDonalds en Whole Foods kwam ook de drogisterijketen Walgreens met cijfers. In de meer dan de 8000 winkels verspreid over de Verenigde Staten heeft de keten de hoeveelheid mobiele betalingen zien verdubbelen. Speelgoedwinkelgigant Toys “R” Us  is ook positief, maar plaatst de kanttekening dat er ook nog veel consumenten zijn die moeten wennen aan de nieuwe mogelijkheden.

Google en Softcard zien ook een stijging in het gebruik van hun diensten

Het is nog maar het prille begin van Apple’s betaalservice, maar de cijfers laten zien dat Apple de juiste dienst heeft ontwikkeld en die op een goede manier onder de aandacht brengt. Dit onderschrijven ook concurrenten Google en Softcard. De twee merken dat Apple Pay bijdraagt aan de bekendheid van mobiel betalen. Ze zien dit aan stijgend gebruik van de eigen diensten. Natuurlijk domineert Apple Pay de betalingsmarkt nog lang niet, maar de juiste koers lijkt gekozen.

“It’s a rising tide that has lifted all boats,” – Mike Abbott, CEO Softcard tegenover de NYT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Pay lijkt schot in de roos
Sluiten