Apple opent kantoor in Seattle na overname cloudbedrijf

1 reactie

De ontwikkeling van iCloud vindt niet langer alleen in het Cupertino plaats. Apple heeft een nieuw kantoor in Seattle geopend. Dit gebeurde na de overname van Union Bay Networks. Een startup gespecialiseerd in netwerkinfrastructuur voor clouddiensten.

Apple bevestigde de overname tegenover The Seattle Times. De keuze voor Seattle is geen toeval. Clouddiensten van onder andere Microsoft en Amazon zagen in de stad in het noordwesten van de VS het levenslicht. Er zijn veel engineers met ervaring op het gebied van online diensten in de buurt.

Inmiddels zijn 30 ontwikkelaars voor Apple in Seattle aan het werk. Daarvan zijn minimaal 7 afkomstig van Union Bay. Apple zoekt meer personeel in de stad, zo blijkt uit vacatures die op de Apple-website staan. Via LinkedIn probeerde Benn Bollay, mede-oprichter van Union Bay, ook personeel te werven. Hij zocht engineers die een baan bij Apple wel zagen zitten, maar niet in Cupertino wilden wonen. Bollay leidt nu Apple’s projecten in Seattle.

unionbaynetworks
Union Bay omschrijft zichzelf als de bouwer van de volgende generatie cloudnetwerken.

De laatste tijd is iCloud flink uitgebreid. Met diensten als iCloud Drive en iCloud Photo Library wil Apple meedoen met de grote jongens op het gebied van clouddiensten. Een fris team in een stad waar succesvolle clouds bedacht en gemaakt zijn, zal de kwaliteit van iCloud ongetwijfeld ten goede komen.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    koen

    Het regent altijd in Seattle dus aan wolken geen gebrek:grin: