Apple opent de aanval op Micro-USB

Apple rmens 18 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple-gebruikers zullen het ongetwijfeld herkennen. Koop je een mooi dock, hoofd­telefoon of accupack voor je iPhone, moet je die alsnog via een lelijke en onhandige Micro-USB kabel verbinden en opladen. Als het aan Apple ligt is dat binnenkort voorbij.

De iPhone-maker gaat het gebruik van de Lightning-poort (vrouwtje) door andere fabrikanten en accessoiremakers toestaan. Voorheen mocht alleen de Lightning-connector (mannetje) door derde partijen gebruikt worden. Dit is voor zowel fabrikanten als consumenten een gunstige ontwikkeling.

Accu-hoesjes moeten momenteel uitgerust worden met een Lightning-connector voor de iPhone, maar opladen gaat via Micro-USB. De fabrikant moet een aparte kabel meeleveren en convertor inbouwen. Bij gebruik van de Lightning-poort komt die extra kabel en omvormer te vervallen en kan de gebruiker gewoon zijn bestaande Lightning-kabel gebruiken.

Ook in hoofdtelefoons kan Lightning gebruikt worden. Zo wordt de nieuwste draadloze hoofdtelefoon van Beats opgeladen met Micro-USB. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk Lightning worden. Philips bracht heeft al een hoofdtelefoon op de markt die door middel van Lightning aangesloten wordt. Door die ook van een Lightning-ingang te voorzien, kan een iPhone tijdens het luisteren van muziek opgeladen worden.

Apple kondigde het openstellen van de Lightning-poort aan tijdens een conferentie in China. Fabrikanten kunnen vanaf begin 2015 gebruik maken van de Lightning-poort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen