Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 november 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple Maps komt ook naar de browser

Apple Maps werkt momenteel als native app op iOS en OS X, maar niet in de browser. Apple is wel druk bezig om maps.apple.com werkend te maken. Dat blijkt uit een vacature op de Apple-website waarin het bedrijf zoekt naar een Apple Maps Web Developer.

Het is niet de eerste aanwijzing naar een browserversie van Apple Maps. Een betaversie van Zoek mijn iPhone werd al kort voorzien van Apple Maps-kaarten. Kort daarna werden de Google Maps weer teruggezet. De vandaag opgedoken vacature wijst erop dat dit geen eenmalig experiment was.

De nieuw aan te nemen ontwikkelaar moet Apple Maps vloeiend op het web laten werken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van JavaScript, HTML en CSS. Om kaarten op het web vloeiend te laten werken, moet constant data opgehaald en afgebeeld worden. Een complexe klus voor een browser.

Betekent dit dat we binnenkort de bookmark maps.google.com gaan vervangen door maps.apple.com? Of zijn ‘streetview’ en de ‘points of interest’ van Google Maps nog steeds onovertroffen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Maps komt ook naar de browser
Sluiten