Apple Maps komt ook naar de browser

7 reacties

Apple Maps werkt momenteel als native app op iOS en OS X, maar niet in de browser. Apple is wel druk bezig om maps.apple.com werkend te maken. Dat blijkt uit een vacature op de Apple-website waarin het bedrijf zoekt naar een Apple Maps Web Developer.

Het is niet de eerste aanwijzing naar een browserversie van Apple Maps. Een betaversie van Zoek mijn iPhone werd al kort voorzien van Apple Maps-kaarten. Kort daarna werden de Google Maps weer teruggezet. De vandaag opgedoken vacature wijst erop dat dit geen eenmalig experiment was.

De nieuw aan te nemen ontwikkelaar moet Apple Maps vloeiend op het web laten werken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van JavaScript, HTML en CSS. Om kaarten op het web vloeiend te laten werken, moet constant data opgehaald en afgebeeld worden. Een complexe klus voor een browser.
Zoek Apple Maps
Betekent dit dat we binnenkort de bookmark maps.google.com gaan vervangen door maps.apple.com? Of zijn ‘streetview’ en de ‘points of interest’ van Google Maps nog steeds onovertroffen?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Wat het allemaal veel makkelijker maakt voor Apple is dat ze zich eerst kunnen gaan richten op het werkend krijgen van Maps in alleen Safari (waarmee al een heel hoog percentage gebruikers wordt afgedekt). Wat ook enorm scheelt is dat ze al helemaal geen rekening met IE hoeven te houden.
  Leuke klus!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Als er een POI editor bij komt zodat gebruikers POI’s kunnen invoeren ga ik wel over… Apple Maps is nog steeds geen fatsoenlijk product, helaas.
  Overigens zijn de zoekalgoritmes ook slecht en is er geen navigatie voor op de fiets….
  Apple vind steeds meer andere dingen belangrijker dan ik…

 • Profielfoto
  ozzie X

  Google heeft nog lichtjaren voorsprong wat kaarten betreft. Prima dat Apple er mee bezig blijft, zolang we maar de keuze houden om ook andere kaartdiensten te gebruiken. Ik ben ook wel benieuwd naar de Nokia Maps voor iOS die eraan zitten te komen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Zonder treinstations en bus- en tramhaltes geen volwaardig alternatief voor Google Maps…

 • Profielfoto
  Soeki

  Als ze nou eens eerst Numbers fatsoenlijk kunnen doen. Ben nu meer geneigd naar google drive en one drive

 • Profielfoto
  MacRay

  Ik vertrouw toch nog altijd op google maps.
  Zoals eerder aangehaald zijn de mogelijkheden nog te beperkt.
  Met google maps ben ik trefzeker voor het ophalen van de juiste informatie.

  Appla had in mijn ogen nooit moeten beginnen aan maps. Ze hadden met google moeten blijven samen werken.
  Je moet alleen doen waar je goed in bent.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @Ruud Ravenhorst: Dat zou heel dom zijn om het alleen in Safari werkend te maken. Safari heeft een hoog aantal door iOS in de browser share, maar daar hebben we de Apple maps app al voor. Het zou dan om de desktop browsers gaan hierin heeft Safari nog geen 5% marktaandeel, hetzelfde marktaandeel van de Mac.