Apple haalt Fitbit uit de schappen

2 reacties

Dat FitBit de tot nu toe best verkopende wearable is, heeft Apple er niet van weer­houden om het uit de Apple Store te halen. Er gingen vorige maand al geruchten over het verdwijnen van FitBit-accesoires uit de schappen van de Apple-winkels.

Het blijft onduidelijk waarom de fitness- en gezondheidstracker niet langer door Apple verkocht wordt. Mogelijk wil het plaats maken voor de Apple Watch. Dit horloge krijgt ook functies om beweging en sportprestaties te meten. Daarnaast heeft het besluit van Fitbit om geen HealthKit te ondersteunen er waarschijnlijk mee te maken.

Fitbit kwam negatief in het nieuws omdat het bedrijf geen plannen heeft om de Gezondheid-app van iOS 8 te ondersteunen. Deze app dient als centrale hub voor data van wearables. Toen Fitbit aankondigde geen plannen te hebben dit te ondersteunen, leidde dat tot veel boze reacties van gebruikers. Fitness-accesoires van Nike, Misfit en Jawbone hebben wel ondersteuning voor HealthKit en zijn nog wel in de Apple-winkels te koop.
fitbit-new-16x9
Fitbit kondigde vorige week drie nieuwe wearables aan, waaronder een ‘Fitness Superwatch‘ die op een aantal gebieden kan concurreren met de Apple Watch. In een reactie laat Fitbit aan 9to5Mac weten de toekomst ook zonder Apple Store met vertrouwen tegemoet te zien.

As the #1 selling connected device with 69% year-to-date 2014 market share (source: NPD), Fitbit is currently sold in 46 countries and in over 37,000 retail stores, including Amazon, AT&T, Best Buy, Bloomingdales, Brookstone, Dick’s Sporting Goods, Kohls, Microsoft Store, Nordstrom, REI, Target, The Sports Authority, Tory Burch, Verizon and Walmart. Fitbit looks forward to a robust holiday season as the connected health and fitness category continues its rapid growth.

Naast Fitbit, haalde Apple eerder ook geluidsapparatuur van Bose uit het assortiment van de Apple Store.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  Lijkt me vrij logisch; ze verkopen daar toch ook geen Samsung telefoons en Nexus tablets…

 • Profielfoto
  knekkie

  Fitbit heeft Apple niet nodig om goed te verkopen.

  En dat ze huiverig zijn voor het aansluiten op een healtkit dat zich nog moet bewijzen als je zelf al het hebt dat werkt snap ik ook nog wel. Je levert in op USP’s zodra je afhankelijk maakt van 3e