Apple en IBM halen eerste ontwikkelaars en klanten binnen

7 reacties

Nadat Apple en IBM vorige week samen AppleCare Enterprise Support zijn gaan aanbieden, komen er meer details over de samenwerking tussen de twee bedrijven naar buiten. Apple blijkt druk bezig om zowel klanten als ontwikkelaars aan boord te krijgen.

Persdienst Reuters heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat startups PlanGrid en ServiceMax aan boord zijn als oplossingen die door Apple en IBM aan bedrijven aangeboden zullen worden. Ook heeft Apple een groep salesmanagers aan het werk gezet om enterprise-klanten binnen te halen.

PlanGrid is a app gericht op de bouwsector. Medewerkers kunnen er snel tekeningen mee opvragen en details van constructies bekijken. ServiceMax is oplossing voor monteurs en andere technici die op locatie aan het werk zijn. De app houdt de planning bij, bevat documentatie en kan door managers gebruikt worden om serviceniveaus te bewaken.
worker-ipad
Hoewel de precieze details van deze samenwerkingen nog niet bekend zijn, is het waarschijnlijk dat IBM bedrijven het beheer en onderhoud van iPads door middel van AppleCare Enterprise Support uit handen gaat nemen. Tijdens een dinner met IT-managers zouden onder andere Philips, DuPont en Proctor & Gamble aanwezig zijn geweest om zich over de oplossingen van Apple, IBM en hun partners te laten informeren.

Apple en IBM kondigden in juli van dit jaar een samenwerking aan. De twee bedrijven willen samen de zakelijke markt veroveren. Als grote bedrijven besluiten voor Apple en IBM te kiezen, zal dit ongetwijfeld goed zijn voor de verkoopcijfers van de iPad. Die dalen de afgelopen kwartalen alleen maar.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Lijkt mij interessant om te weten of Apple ook amities heeft in die richting met het Mac OS X platform. IBM heeft geen hardware divisie meer wat betreft desktops en laptops, als dit goed gaat werken zou het zomaar kunnen dat IBM straks allemaal Mac’jes naar binnen rijdt bij zijn klanten en wie weet weer een serieuze server (en dito server OS – OS X Server is als enterprise OS nu niet bepaald geschikt, althans zoals het nu is).

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Of andersom… Dat Lotus Notes eens gaat werken en ook eens een mooi uitwrlijk krijgt dat begrijpbaar is…

 • Profielfoto
  GrannySmith

  … als dit goed gaat werken zou het zomaar kunnen dat IBM straks allemaal Mac’jes naar binnen rijdt bij zijn klanten.

  Volgens mij hebben die klanten daar toch het eerste wat over te zeggen; wie betaalt bepaald. Niet IBM. Die arrogante houding van IBM is hopelijk bij dat bedrijf wel weg.

  Bovendien; met een marge van enkele procenten zal IBM nul komma niks geinteresseerd zijn in hardware verkoop. Niet voor niets hebben ze dat allemaal afgestoten. Niets mee te verdienen behalve als je Apple bent en honderden euro per device of het nu een beats hoofdtelefoon of een iDevice of iMac is kan vragen voor je naam. Dat kan IBM echt niet meer. Ik ken mijn zakelijke klanten en de naam IBM en hardware is al een tiental jaren totaal los van elkaar.

 • Profielfoto
  McShamus

  Jullie begrijpen hopelijk wel wat ‘Enterprise’, een beetje behelst? IBM is nog steeds een grote speler op de servermarkt. De Power series bijvoorbeeld, met de Power8 processor-lijn. Dit gaat om services en service. Bedrijven met 50.000+ gebruikers. Groter mag ook best.

  Als je op CeBIT, Hannover bij de IBM-stand wil praten met IBM sales over 5000 gebruikers is er amper iemand thuis. Eigen zaken in NL doen ze ook al niet. Allemaal via resellers of andere kanalen. NL is te klein voor IBM.

  Onderschat deze deal niet.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Jan : Bibliotheek software voor de iPad door IBM laten ontwikkelen …:roll:

 • Profielfoto
  vanzetti

  Zou leuk zijn. Moet er wel wat gedaan worden aan de robuustheid van de tablets.
  Waterdicht maken. Scherm moet leesbaar zijn in fel zonlicht. Veel steviger dan nu het geval is.
  Anders blijft het een leuk idee, maar niet toepasbaar op de bouwplaats.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  IBM heeft nog altijd een geweldige ingang bij bedrijven en als Apple en IBM samen met andere binnengehaalde kleine bedrijfjes businessoplossingen op maat kunnen leveren voor grote bedrijven (denk aan industrie, financiële sector en bijvoorbeeld transportbedrijven, medische sector en vliegbranche) dan kan dit tot grote hoogte stijgen. Als Apple en IBM goede resultaten boeken zou dit naar mijn idee in de toekomst wel eens meer winst kunnen opleveren dan de hele ‘consumententak’ van Apple.