Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 november 2014

Apple en IBM halen eerste ontwikkelaars en klanten binnen

Nadat Apple en IBM vorige week samen AppleCare Enterprise Support zijn gaan aanbieden, komen er meer details over de samenwerking tussen de twee bedrijven naar buiten. Apple blijkt druk bezig om zowel klanten als ontwikkelaars aan boord te krijgen.

Persdienst Reuters heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat startups PlanGrid en ServiceMax aan boord zijn als oplossingen die door Apple en IBM aan bedrijven aangeboden zullen worden. Ook heeft Apple een groep salesmanagers aan het werk gezet om enterprise-klanten binnen te halen.

PlanGrid is a app gericht op de bouwsector. Medewerkers kunnen er snel tekeningen mee opvragen en details van constructies bekijken. ServiceMax is oplossing voor monteurs en andere technici die op locatie aan het werk zijn. De app houdt de planning bij, bevat documentatie en kan door managers gebruikt worden om serviceniveaus te bewaken.

Hoewel de precieze details van deze samenwerkingen nog niet bekend zijn, is het waarschijnlijk dat IBM bedrijven het beheer en onderhoud van iPads door middel van AppleCare Enterprise Support uit handen gaat nemen. Tijdens een dinner met IT-managers zouden onder andere Philips, DuPont en Proctor & Gamble aanwezig zijn geweest om zich over de oplossingen van Apple, IBM en hun partners te laten informeren.

Apple en IBM kondigden in juli van dit jaar een samenwerking aan. De twee bedrijven willen samen de zakelijke markt veroveren. Als grote bedrijven besluiten voor Apple en IBM te kiezen, zal dit ongetwijfeld goed zijn voor de verkoopcijfers van de iPad. Die dalen de afgelopen kwartalen alleen maar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple en IBM halen eerste ontwikkelaars en klanten binnen
Sluiten