Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 november 2014

Apple dubbel zoveel waard onder Tim Cook

Er zit een stijgende lijn in de waarde van het Apple-aandeel. Gister bereikte de beurs­waarde van het bedrijf een nieuw hoogtepunt, 700 miljard dollar. Daarmee is de iPhone-maker het waardevolste beursbedrijf. Exxon Mobil Corp volgt op afstand met $405 miljard.

Dinsdag piekte het aandeel AAPL op een waarde van 119,75 dollar. In de laatste dagen onder Steve Jobs was dat 54,80 dollar. Hoewel het aandeel in 2013 door een diep dal ging, is Apple’s beurswaarde nu groter dan die van Microsoft, Sony, Samsung, LG en HP samen.

Apple noteerde het afgelopen jaar een stijging van 60 procent op de beurs. Sinds het evenement van 16 oktober staat een plus van 24 procent in de boeken. Tijdens de feestdagen worden veel iPhones en iPads verkocht en begin 2015 zal de Apple Watch te koop zijn. Een gunstig vooruitzicht.

Analist Brian White tegen Bloomberg:

Given Apple’s significant portfolio refresh over the past three months, the lack of innovation from competitors and a constructive spending backdrop in the U.S. market, we believe Apple has opportunity to shine bright this holiday season

Apple doet zelf ook het nodige om het aandeel omhoog te stuwen. Het bedrijf koopt sinds vorig jaar op grote schaal aandelen terug. Volgens grootaandeel­houder Carl Icahn is dat echter niet genoeg. De activistische belegger ziet de waarde van het aandeel Apple het liefst rond 200 dollar.

Ontwikkeling van AAPL over het afgelopen jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple dubbel zoveel waard onder Tim Cook
Sluiten