Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 november 2014
Leestijd: 7 minuten

App Store breekt record dankzij iPhone 6

We wisten al dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus alle verkooprecords hebben verbroken, maar ook de app store profiteert van de nieuwe iPhones. Nog nooit werden zoveel apps gedownload als in oktober van 2014. Dagelijks 7,8 miljoen apps-downloads.

Dit becijferde analysebedrijf Fiksu aan de hand van eigen data. Het aantal dagelijks app-downloads steeg tegenover september met 42 procent en tegenover oktober 2013 met 39 procent. Dat is een nieuw record.

De exponentiële stijging in downloads laat zich verklaren door de verkrijg­baarheid van de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 en iPad mini 3. Het eerste dat je op een nieuwe iPhone of iPad doet? Je favoriete apps opnieuw downloaden. Ook zijn er veel nieuwe iOS-gebruikers bijgekomen.

  

Toch verklaart dat niet alle groei. Als naar data van vorig jaar gekeken wordt, is rond de lancering van een nieuwe iPhone amper een stijging te zien. Waarschijnlijk spelen de nieuwe mogelijkheden van iOS 8 ook een rol. Zo zijn widgets en toetsenborden voor het eerst te installeren vanuit de App Store.

Tijdens WWDC 2014 maakte Apple bekend meer dan 1,2 miljoen apps in de App Store aan te bieden. Totaal waren er toen meer dan 75 miljard downloads. Volgens recent onderzoek van Nielsen hebben iPhone-gebruikers gemiddeld 26 apps op hun apparaat geïnstalleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
App Store breekt record dankzij iPhone 6
Sluiten