Zuid-Koreanen boos over afwezigheid Apple Store

11 reacties

Afgelopen vrijdag was een mooie dag voor de Zuid-Koreaanse telco’s. De verkoop van de iPhone 6 (Plus) startte in het thuisland van Apple’s grootste concurrent: Samsung. De verkoop in het eerste weekend werd een enorm succes, maar nu wil Zuid-Korea meer.

In minder dan een uur hadden Zuid-Koreaanse providers tienduizenden reserveringen voor de nieuwe iPhone’s, zo meldt The Wall Street Journal. Nu de iPhone zo’n succes is stijgt de frustratie van de Zuid-Koreanen over het ontbreken van een Apple Store. Geen officiële winkel, geen goede service, zo vindt men. Daarbij wordt in China wél gebouwd door het bedrijf uit Cupertino! Reden voor de Zuid-Koreaanse pers om stennis te schoppen.

Mocht je je afvragen of de boosheid van de Zuid-Koreaanse pers iets is aangezet, dan helpt het lezen van een aantal citaten uit het artikel van Business Korea (Korea’s premier business portal; since 1983). Het artikel opent niet met de prachtige verkoopcijfers, maar beschrijft Apple’s ‘omgang’ met Zuid-Korea in één krachtige zin:

“Apple is continuing to keep its investment in Korea to a minimum, despite Korean consumers’ enthusiasm for the iPhone 6 and iPhone 6 Plus”

Dat de auteur echt ontzet is over het feit dat er geen Apple Store is volgt later in het artikel. Een minder vriendelijke verwijzing naar een ander land sluit zijn alinea af:

At present, 250 Apple Stores are found in the United States alone and approximately 420 worldwide. Even Zimbabwe has one.

Bron: Patently Apple

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Euh… Zimbabwe heeft echt geen Apple Store.

 • Profielfoto
  Raf.be

  Tja, zelfs in Europa zijn er best nog heel wat landen die het zonder officiële Apple store moeten stellen. Om er maar een paar te noemen: België, Oostenrijk, Noorwegen, Finland, Portugal, …

 • Profielfoto
  pimmink

  Moest er een plaatje bij van het Zuid-Koreaanse leger?
  Beetje een verkeerd beeld vind ik het geven bij het artikel.

 • Profielfoto
  Niels

  Ik denk dat Apple voorlopig ook geen store in Zuid-Korea gaat openen, Europa heeft prioriteit lijkt mij. Bovendien, Samsung zal bij opening van een Apple store waarschijnlijk een ongelooflijk (zielige) anti-Apple stunt uitvoeren.

 • Profielfoto
  THX-1138
 • Profielfoto
  koen

  @NielsDam: Goh, zou Samsung dat echt doen?:evil:

 • Profielfoto
  Spam

  Zakske 5 uur geleden
  Euh… Zimbabwe heeft echt geen Apple Store.

  Echt wel !

  http://www.aprilponders.com/?attachment_id=415

 • Profielfoto
  steveb

  apple is niet geinteresseerd in europa.
  andes had de hoofdstad van europa zeker al een apple store.
  brussel heeft er geen en de rest van belgie ook niet

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Moest die thumbnail echt? XD XD

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @steveb: Tja, Brussel is alleen ‘hoofdstad’ geworden omdat het een vrij onbelangrijke stad was in Europa. Dat het nu de ‘hoofdstad’ is zal verder dan ook niet meespelen.

  @NielsDam: Gut, is het weer tijd om Samsung zielig te noemen? Zit het je zo hoog, jongen?

 • Profielfoto
  TBITW

  Moest er een plaatje bij van het Zuid-Koreaanse leger?
  Beetje een verkeerd beeld vind ik het geven bij het artikel.

  Mee eens!

  Op deze manier lijkt het net of Zuid Kora militaire actie wil ondernemen met het doel een Apple Store te verkrijgen.

  Kun je deze vervangen Maarten?