Maarten
Maarten Nieuws 28 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

Zuid-Koreanen boos over afwezigheid Apple Store

Afgelopen vrijdag was een mooie dag voor de Zuid-Koreaanse telco’s. De verkoop van de iPhone 6 (Plus) startte in het thuisland van Apple’s grootste concurrent: Samsung. De verkoop in het eerste weekend werd een enorm succes, maar nu wil Zuid-Korea meer.

In minder dan een uur hadden Zuid-Koreaanse providers tienduizenden reserveringen voor de nieuwe iPhone’s, zo meldt The Wall Street Journal. Nu de iPhone zo’n succes is stijgt de frustratie van de Zuid-Koreanen over het ontbreken van een Apple Store. Geen officiële winkel, geen goede service, zo vindt men. Daarbij wordt in China wél gebouwd door het bedrijf uit Cupertino! Reden voor de Zuid-Koreaanse pers om stennis te schoppen.

Mocht je je afvragen of de boosheid van de Zuid-Koreaanse pers iets is aangezet, dan helpt het lezen van een aantal citaten uit het artikel van Business Korea (Korea’s premier business portal; since 1983). Het artikel opent niet met de prachtige verkoopcijfers, maar beschrijft Apple’s ‘omgang’ met Zuid-Korea in één krachtige zin:

“Apple is continuing to keep its investment in Korea to a minimum, despite Korean consumers’ enthusiasm for the iPhone 6 and iPhone 6 Plus”

Dat de auteur echt ontzet is over het feit dat er geen Apple Store is volgt later in het artikel. Een minder vriendelijke verwijzing naar een ander land sluit zijn alinea af:

At present, 250 Apple Stores are found in the United States alone and approximately 420 worldwide. Even Zimbabwe has one.

Bron: Patently Apple

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Zuid-Koreanen boos over afwezigheid Apple Store
Sluiten