Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 20 oktober 2014

Yosemite Dark Mode automatisch aan en uit met F.lux

Een van de nieuwe functies van het vorige week uitgebrachte OS X 10.10 Yosemite is Dark Mode. Eenmaal ingeschakeld zorgt deze modus voor donkere kleuren in menu’s en het dock. Dat is prettig voor de ogen in bijvoor­beeld donkere ruimtes of na zonsondergang.

Het inschakelen van Dark Mode kan handmatig, maar met een beetje hulp van f.lux nu ook automatisch bij zonsondergang. F.lux is een appje dat de kleurtemperatuur van een Mac automatisch aanpast aan de lichtomstandig­heden. De nieuwste betaversie kan ook Dark Mode aan- en uitzetten.

Standaard vraagt f.lux na installatie om je voorkeuren voor het aanpassen van de kleurtemperatuur aan de hand van zonsondergang en tijd. Hiervan is per dagdeel een voorbeeld te bekijken. Wil je alleen dark modus automatisch in laten schakelen? Zet de slider dan alle dagdelen op Normal (Daylight).

Vervolgens is het automatisch inschakelen van dark modus te activeren via het f.lux-icoon in de OS X-menubalk.

Altijd in dark modus werken? Dan is f.lux niet nodig. Schakel het als volgt in:

  • Open Systeemvoorkeuren via de het -icoon linksboven
  • Klik op Algemeen
  • Activeer Gebruik donkere menubalk en donker Dock

Nog niet alle apps zijn voorbereid op de donkere weergave van Yosemite. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat zwarte iconen in menu’s niet meer zichtbaar zijn. De meeste apps zullen ongetwijfeld snel bijgewerkt worden.

Reageer op artikel:
Yosemite Dark Mode automatisch aan en uit met F.lux
Sluiten