Winkels in iTunes 12 bèta krijgen likje verf

10 reacties

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en 
weer doorgaan. Dat lijkt op dit moment het motto van Apple. Er ging een hoop mis de afgelopen weken, maar Cupertino gaat gewoon door. Dat betekent 3 Golden Masters uitbrengen van Yosemite, en dat betekent ook iTunes 12 nog snel even een likje verf geven voor het komende week wordt losgelaten.

Bètatesters van iTunes 12 hebben een aangepaste interface voorgeschoteld gekregen. De stijl van Yosemite en iOS 7 is nu ook hier doorgevoerd. Randen, schaduwen en verloopjes moeten plaats maken voor dunne lettertypes en platte knoppen.

De iTunes Store wordt platter
De iTunes Store wordt platter. Boven iTunes 11, onder iTunes 12.

Nog niet alle pagina’s binnen de iTunes Store zijn aangepast. Aangezien de verschillende winkels binnen de iTunes Store webbased zijn, kan Apple zonder het uitbrengen van een nieuwe versie van iTunes toch de nieuwe vormgeving uitrollen.

Randen en gradienten verdwijnen in iTunes 12
Randjes en verloopjes verdwijnen in iTunes 12. Boven iTunes 11, onder iTunes 12.

iTunes 12 komt waarschijnlijk beschikbaar met Yosemite. En Yosemite kunnen we komende donderdag verwachten tijdens het special event van Apple. By the way, heb jij al kaartjes voor OMT’s Keynote Party?

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik werk al een paar weken met iTunes 12 in Yosemite en ben er wel over te spreken. Naast de nieuwe typografie en vormgeving (die vrij subtiel is) ben ik persoonlijk blij met de “onlangs toegevoegd” en de vormgeving van de albumweergave die een stuk netter is. Mijn library ziet er weer wat mooier uit!:)

 • Profielfoto
  Buzz

  Helemaal mee eens, Saaihead. Ik wou eigenlijk precies hetzelfde opschrijven.

  Alleen jammer dat onder de motorkap sommige delen nog net zo gaar zijn als eerder, met name de delen waarbij iTunes moet communiceren met iOS. Het kost me bijvoorbeeld de grootste moeite om mijn nieuwe iPhone 6 volledig gesynchroniseerd te krijgen met de door mij geselecteerde muziek, nadat ik eerder iTunes Match aan heb gehad op de telefoon. Dit soort bugs blijft nu al meerdere versies van zowel iOS als iTunes onopgelost.

  Maar verder ben ik blij met het nieuwe likje verf, en de verbeteringen in de functionaliteit.

 • Profielfoto
  petervl57

  iTunes 12 is wel iets meer dan een likje verf. De functionaliteit van het programma is nauwelijks veranderd, maar de toegang tot allerlei functies is veel directer en compacter geworden. De functie van de zijbalk is daarmee grotendeels beperkt tot de toegang tot afspeellijsten.
  Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de aanpassingen.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik moest eerst heel erg wennen aan Yosemite maar waar ik wel gelijk gecharmeerd van was en dat vind ik toch wel heel erg belangrijk, ‘aangezien je hier altijd tegen aan moet kijken’, en dat is het gekozen lettertype. Echt petje af hoe subtiel en rijk ze dat hebben laten overkomen.

  Wat ik minder mooi vind zijn de blauwe mappen en het missen van het glinsterende effect wat je had als je programma’s opende in raster stijl.

  OMT heeft ooit een keer een gast gehad van de Appels en Peren show en die zei: ”als alles plat is, dan is het soms moeilijk uit elkaar houden welk venster bij wat hoort” en dit klopt als een bus. Ik gebruik veel dialoogvensters en ik zie op een gegeven moment niet meer welke laag bij welke hoort omdat ik de diepte mis.

  Voor de rest vind ik alles een upgrade, iTunes is nu veel overzichtelijker en beter gecategoriseerd. Er zijn veel meer handige functies bijgekomen en vind ik het systeem stabieler maar zeker niet vloeiender. Ik weet niet waarom maar Yosemite lijkt zwaarder dan Mavericks terwijl ik toch echt een 8-core heb met een nieuwe 3d kaart van radeon.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en 
weer doorgaan.

  Daar kan muziek bij:

  https://www.youtube.com/watch?v=g-lopCsyN6E

 • Profielfoto
  JWB

  Er ging een hoop mis de afgelopen weken, maar Cupertino gaat gewoon door. Dat betekent 3 Golden Masters uitbrengen van Yosemite, en dat betekent ook iTunes 12 nog snel even een likje verf geven voor het komende week wordt losgelaten.

  Volgens mij is dat de essentie van het uitgeven van beta’s, toch? Dat het mis kan gaan.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Likje verf? Apple is meer in de weer met afbijtmiddel, met het verwijderen van kleuren.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Laten ze eerst maar eens zorgen dat je makkelijker afspeellijsten kunt maken en veranderen in iTunes. Dat is een ramp tegenwoordig.

 • Profielfoto
  Niels

  Qua design is iTunes 12 een flinke vooruitgang, ook ga toegankelijk is iTunes sterk verbeterd. Qua gebruikersgemak zijn toch een aantal dingem achteruit gegaan, met name het bewerken van gegevens van albums/nummers.

 • Profielfoto
  Buzz

  MacAanZee: Het bewerken van afspeellijsten is juist een stuk beter geworden in iTunes 12. Eigenlijk hebben ze de fouten van iTunes 11 op dat gebied teruggedraaid.

  Wat ik nog graag zou zien is een betere Music app a la iTunes op iOS. Dus dat je ook op je iPad met gemak afspeellijsten kan aanmaken en veranderen, en metadata van je muziek aanpassen.