‘WhatsApp krijgt belfunctie en kan gesprekken opnemen’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Hoewel momenteel vooral uitgekeken wordt naar de iPhone 6 (Plus)-versie van WhatsApp, heeft de populaire messenger grotere plannen dan een update voor nieuwe schermformaten. De beloofde functie om VOIP-gesprekken te voeren komt eraan, met een extraatje.

Dat extraatje komt in de vorm van een voicelogger, oftewel de mogelijkheid om telefoongesprekken die via WhatsApp gevoerd worden op te nemen. Dit schrijft GeekTime op basis van eigen bronnen. Het kunnen opnemen van telefoongesprekken is een gewilde functie, maar op de iPhone momenteel alleen mogelijk via externe diensten.

Aanvankelijk wilde WhatsApp deze zomer al een update uitbrengen die gratis bellen via internet mogelijk maakt, maar de feature laat tot nu toe op zich wachten. Mogelijk omdat de voicelogger nog niet geïmplementeerd is. Het is niet bekend of bellen alleen tussen WhatsApp-contacten onderling kan, of dat ook naar andere mobiele- en vaste nummers gebeld kan worden.

Een telefoongesprek opnemen dat je zelf voert, mag je dus opnemen – ook wanneer je dat niet meldt aan de tegenpartij. Alleen het heimelijk opnemen van zo’n gesprek zonder deelnemer te zijn is dus strafbaar (tenzij je toestemming hebt van één van de deelnemers).

Bovenstaande quote is afkomstig van ICT-jurist Arnoud Engelfriet en beantwoordt de vraag of telefoongesprekken opnemen in Nederland legaal is. Ook in de VS is het opnemen van telefoongesprekken vaak toegestaan, hoewel dit wel in het gesprek duidelijk gemaakt moet worden.

whatsapp-voice
In eerder gelekte screenshots van WhatsApp Calling, ontbreekt een opnameknop nog.

Het is niet zeker of en wanneer de functies voor bellen en opnemen uitgebracht worden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Pfff. Multi-platform graag!

 • Profielfoto
  Macfannijmegen

  Ja bellen kan ik nu ook al… zou veel liever zien dat ze multi-platform gaan ondersteunen, zoals iMessage dat nu bijvoorbeeld doet. Dat werkt echt fijn, alleen heeft niet iedereen een iPhone/iPad/Mac dus maakt 99% vd mensen gebruik van WhatsApp.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Goh, niemand die zeurt over privacy.
  Opgenomen gesprekken komen rechtstreeks in de inbox van Facebook?

 • Profielfoto
  Xcode

  En, uhmmm, Whatsapp for iPad? Dat zie ik namelijk graag komen zodat ik á la iMessage gesprekken kan voeren op zowel een iPad als iPhone.

 • Profielfoto
  TA

  Als ze nu eens al die ontwikkelaars van Facebook Messenger, iMessenger & Whatsapp bij elkaar gooien in grote pot, mengen en er eens een compleet product van maken. Dan zou je iedereen in de wereld blij maken. Maarja dat gaat niet, daar is het is allemaal te commericeel voor.

 • Profielfoto
  Chrissser

  Wat dachten we eerst van een schermresolutie update voor de nieuwe iPhone 6? …

 • Profielfoto
  SvS

  Precies TA, allemaal ten nadele van ons.
  En dan graag met privacy inderdaad.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  De update komt met een update voor de nieuwe iPhone 6, lezen Chrissser.