Vogue profileert Jonathan ‘Jony’ Ive in uitgebreid interview

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Het is oktober en dus heeft modeblad Vogue een nieuwe editie uit. Daarin pakt het tijdschrift uit met een interview met Apple’s ontwerper Jonathan -Jony- Ive. Uiteraard over de Apple Watch, ook over Ive persoonlijk, zijn verleden bij Apple en zijn relatie met Steve Jobs.

Het interview is afgenomen voordat Apple de Watch op 9 september onthulde. De interviewer beschrijft hoe hij in een witte kamer vol beveiliging was om met Ive te spreken. Toch ging de aandacht van de ontwerper alleen uit naar de Apple Watch, waar hij gepassioneerd over vertelde.

When Ive shows it to me — weeks before the product’s exhaustive launch, hosted by new CEO Tim Cook — in a situation room that has us surrounded by guards, it feels like a matter of national security. Yet despite all the pressure, he really just wants you to touch it, to feel it, to experience it as a thing. And if you comment on, say, the weight of it, he nods. “Because it’s real materials,” he says proudly.

Hoewel er geen nieuwe informatie boven water komt, wordt een interessant profiel van Ive geschetst. Van zijn jeugd, tot de samenwerking met Steve Jobs en het ontwerpen van de Apple Watch zonder Jobs. In het interview vertelt Ive dat er echt drie jaar aan de Apple Watch gewerkt is. De uitgangspunten zijn altijd geweest dat het simpel en puur moet zijn.

Het hele interview is op de website van Vogue te lezen. Het is duidelijk dat Apple hard zijn best doet om de Apple Watch als mode-item te positioneren. Gister was in Parijs al een exclusieve demo van het horloge te zien.

ive_vogue

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  Jonathan, Phablet. Neem deze naam en term even in je op. Let op de spelling.

 • Profielfoto
  Mensmetb

  @Bman
  Ok.

 • Profielfoto
  1984

  Vogue profileert Jonathan ‘Jony’ Ive in uitgebreid interview

  Vogue profileert ……….. in uitgebreid interview (Vogue weet het altijd mooier te maken)

 • Profielfoto
  Hydræ

  …[Ive] zijn verleden bij Apple en zijn relatie met Steve Jobs.

  Ehm, moet dat niet band zijn…?

 • Profielfoto
  Ethiron

  …[Ive] zijn verleden bij Apple en zijn relatie met Steve Jobs.

  Ehm, moet dat niet band zijn…?

  Nee. Een relatie is een verstandhouding tussen bijvoorbeeld twee mensen.

  Een band duidt op iets emotioneels, een relatie kan ook puur zakelijk zijn.

  “Er is een relatie tussen roken en longkanker”. “Peter is een zakelijke relatie van mij.”

 • Profielfoto
  polansky

  — LET OP! Niet verder lezen wanneer je niet tegen azijnzeiken kunt —

  Eigenlijk dus een ‘Jony the Selfkicker story…’.

  Vind dat deze man veel te veel eer krijgt voor wat hij eigenlijk doet.
  Niet dat zijn ontwerpen niet mooi zijn, want ze zijn op zich best OK.
  Toch denk ik dat het tijd wordt voor vernieuwing bij Apple. De beste man heeft gewoon zijn tijd gehad en mag wat mij betreft in het voetspoor treden van Forstall door het volgen van de exit strategie.

  Neem nu de Apple Watch – Een dik vierkant lelijk kastje, terwijl er tientallen prachtige concepten het net overgingen. Kijk naar de iMac, dat kleine buikje blijft gewoon lelijk, voor een verder best mooi apparaat. Over het glimmende scherm ben ik dan weer niet te spreken. Apple TV, Airport Express zijn ook niet echt bijzondere juweeltjes. Nu vind ik dat van een netwerkdevice niet zo erg die stop je toch ergens weg. Maar de AppleTV is gewoon een lelijk zwart plastic kastje.

  En nu Jony ook nog de zeggenschap heeft over de softwaredivisie is het er niet beter op geworden. Leuk dat plattere, maar maak er dan ook een echt mooi nieuw design van en niet het halfbakken product wat het nu is.

  Nee, wat mij betreft mag Jony op zoek naar een andere baan. Misschien willen ze hem wel bij Tag Heuer, kan die horloges gaan tekenen.

 • Profielfoto
  KrijnB

  @polansky
  ik hem de champagne al lange tijd klaar staan, om de dag te vieren dat er geen zure reactie van jouw op OMT wordt geplaatst. Helaas blijft die nog wel een tijdje koud staan, ben ik bang. Als je alles aan Apple waardeloos vindt, waarom zit je dan nog steeds hier op OMT? Blijkbaar trekt het je toch erg aan!

 • Profielfoto
  polansky

  Omdat het een geweldig besturingssysteem is KrijnB, zowel iOS als Mac OS X.
  Voor de rest ben ik niet zo’n Apple Fanboy.

  Ter kennisgeving die champagne kun je pas uit de kast halen als Apple besluit om afstand te nemen van Intel ten behoeve van hun eigen Arm processoren.

  Dat zal waarschijnlijk het moment zijn dat ik, en ik verwacht vele anderen, afscheid gaan nemen van Apple. Ik zie die processors van Apple nog niet beter worden dan wat Intel nu te bieden heeft en ik zit ook niet te wachten op een netwerkcomputer die alleen toegang heeft tot iCloud.

  Overigens, ik heb de tijd meegemaakt dat je gebruik kon maken van Rosetta. Dat werkte op zich redelijk, maar was ook veel lijden. Op nog een keer zo’n transitie zit ik eigenlijk niet te wachten.

 • Profielfoto
  ernst.

  @polansky
  ik hem de champagne al lange tijd klaar staan, om de dag te vieren dat er geen zure reactie van jouw op OMT wordt geplaatst. Helaas blijft die nog wel een tijdje koud staan, ben ik bang. Als je alles aan Apple waardeloos vindt, waarom zit je dan nog steeds hier op OMT? Blijkbaar trekt het je toch erg aan!

  Misschien omdat hij van oudsher net zo als ik een Apple gek is die de tijd heeft meegemaakt (en toen jij en bijna een ieder op OMT nog niet eens geboren was) dat Apple echt voor kwaliteitsproducten ging en niet alleen maar door winstbejag en gadgets met inferieure kwaliteit (daar waar andere merken met betere specs e.d.op de proppen kwamen)liet leiden. Misschien is het wel omdat hij ook weet dat Apple niet zo hoeft te handelen omdat 1 van Jobs zijn adagio’s naast het “Think Different”ook was, dat elk onderdeel van de Mac van de hoogste kwaliteit diende te zijn. Dus niet als we dan de stap naar 2014 maken de duurste Mac’s uitrusten met videokaarten die elk ander merk nu in hun midden-segment voeren. Niet bij wijze van 5 versies! van de Aifoon nodig heeft om eens een behoorlijke, langurig werkende, batterij te produceren terwijl andere merken dit allang kunnen.

  Niet tegenwoordig denken: “ach onze trouwe Mac achterban koopt het toch wel.En als ze niet overtuigd zijn,dan zorgt onze marketingmachine wel dat ze overtuigd geraken.” Over die Apple hebben wij het toch?

  Dus is de voor jou ‘zurige’reactie misschien wel een manier om te laten zien dat hij (en ik) de betere tijden van Apple hebben meegemaakt toen niet het marketingverhaal alleen maar de toon voerde maar ook de kwaliteit aan producten,hoe gelimiteerd deze toen ook was.

 • Profielfoto
  polansky

  Kijk @Ernst weet waar hij het over heeft en ik kan me in veel van zijn uitspraken vinden.

  Het is niet dat Apple op zich slechte producten maakt. Maar Apple is niet meer het bedrijf wat de klant als uitgangspunt neemt. Apple is niet meer het bedrijf dat creatieve professionals serieus neemt.

  Ze gaan nu voor de massa, voor de consument, gadgetlovers en bovenal hun aandeelhouders. Kwaliteit is niet meer toonaangevend en de professionele markt laat Apple volledig voor wat het is.

  Het is alsof Apple haar roots is vergeten. Is vergeten wie Apple overeind hield toen iedereen viel voor de PC en Apple bungelde op het randje van de afgrond. Toen Apple de markt voor creatieven nog als belangrijk beschouwde, terwijl ze er nu haast een lange neus naar trekken. Die ‘oude’ Apple die is er gewoon niet meer.