Verkoop iPhone 6 (Plus) fors uitgebreid, 20 miljoen Chinezen in de wacht

Door: Raymon Mens - 3 reacties

De 10 miljoen verkochte iPhones op de eerste verkoopdag in september, dat waren er veel. Nu China aan boord is worden het er nog veel meer. Volgens het Digitimes¬†wachten zo’n¬†20 miljoen¬†Chinezen¬†op hun pre-order, de verkoop start er aanstaande vrijdag.

China is niet het enige land waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nog deze maand in de verkoop gaan. Apple voegt nog eens 35 landen en regio’s aan het lijstje toe. Totaal zijn de nieuwe iPhones dan in 69 landen verkrijgbaar, tegen het einde van het jaar zal dat aantal zijn opgelopen tot maar liefst 115 landen. Volgens Apple is het de snelste iPhone-uitrol ooit.

Bij de grootste Chinese online retailer, genaamd Jingdong Mall, werden 9,48 miljoen iPhones gereserveerd. De iPhone 6 werd 4,66 miljoen keer gereser­veerd en de iPhone 6 Plus 4,82 miljoen keer. Ook China lijkt moeilijk te kunnen kiezen tussen een 4,7- of 5,5-inch iPhone.
iphone6enplus
De uitrol van de nieuwe iPhones wordt als volgt voortgezet:

 • Vrijdag 17 oktober: China, India en Monaco
 • Donderdag 23 oktober: Isra√ęl
 • Vrijdag 24 oktober: Franse Antillen, Groenland, Malta, Polen, R√©union, Tsjechi√ę en Zuid-Afrika
 • Donderdag 30 oktober: Bahrein en Koeweit
 • Vrijdag 31 oktober: Albani√ę, Bosni√ę, Estland, Griekenland, Guam, Hongarije, IJsland, Kosovo, Kroati√ę, Letland, Litouwen, Macau, Macedoni√ę, Mexico, Moldavi√ę, Montenegro, Oekra√Įne, Roemeni√ę, Servi√ę, Sloveni√ę, Slowakije, Thailand en Zuid-Korea

Offici√ęle cijfers over de verkoop¬†van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus volgen over een week. Apple maakt op 20 oktober nieuwe¬†kwartaalcijfers bekend.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  wouwout

  sinds twee dagen heb ik een 6 plus, na jaren android, prima formaat. Jammer van de te grote randen boven en onder, maar goed. Heb de normale 6 niet eens overwogen, maar was al gewend aan grotere android toestellen.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Dat China is een goudmijntje voor Appie

  Ik krijg spontaan trek in een bakje bami:lol:

 • Profielfoto
  Pappapaul

  En ik maar wachten op mijn iPhone 6 die ik besteld had via T-Mobile; krijg langzamerhand het gevoel dat ik daar geen goed aan heb gedaan. Zou toch sneller geleverd kunnen zijn maar vrees dat er nu ook een paar miljoen Chinezen voor kruipen in de rij.