Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 oktober 2014

Verkoop iPhone 6 (Plus) fors uitgebreid, 20 miljoen Chinezen in de wacht

De 10 miljoen verkochte iPhones op de eerste verkoopdag in september, dat waren er veel. Nu China aan boord is worden het er nog veel meer. Volgens het Digitimes wachten zo’n 20 miljoen Chinezen op hun pre-order, de verkoop start er aanstaande vrijdag.

China is niet het enige land waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nog deze maand in de verkoop gaan. Apple voegt nog eens 35 landen en regio’s aan het lijstje toe. Totaal zijn de nieuwe iPhones dan in 69 landen verkrijgbaar, tegen het einde van het jaar zal dat aantal zijn opgelopen tot maar liefst 115 landen. Volgens Apple is het de snelste iPhone-uitrol ooit.

Bij de grootste Chinese online retailer, genaamd Jingdong Mall, werden 9,48 miljoen iPhones gereserveerd. De iPhone 6 werd 4,66 miljoen keer gereser­veerd en de iPhone 6 Plus 4,82 miljoen keer. Ook China lijkt moeilijk te kunnen kiezen tussen een 4,7- of 5,5-inch iPhone.

De uitrol van de nieuwe iPhones wordt als volgt voortgezet:

  • Vrijdag 17 oktober: China, India en Monaco
  • Donderdag 23 oktober: Israël
  • Vrijdag 24 oktober: Franse Antillen, Groenland, Malta, Polen, Réunion, Tsjechië en Zuid-Afrika
  • Donderdag 30 oktober: Bahrein en Koeweit
  • Vrijdag 31 oktober: Albanië, Bosnië, Estland, Griekenland, Guam, Hongarije, IJsland, Kosovo, Kroatië, Letland, Litouwen, Macau, Macedonië, Mexico, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Thailand en Zuid-Korea

Officiële cijfers over de verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus volgen over een week. Apple maakt op 20 oktober nieuwe kwartaalcijfers bekend.

Reageer op artikel:
Verkoop iPhone 6 (Plus) fors uitgebreid, 20 miljoen Chinezen in de wacht
Sluiten