Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2014

Veel problemen Bluetooth carkits en iOS 8

De uitrol van iOS 8 gaat niet zonder issues, er zijn nog wat bugs die de nieuwste iOS-versie parten spelen. De laatste dagen zijn er veel klachten over de werking van Bluetooth-verbindingen met bijvoorbeeld carkits onder iOS 8.0.2.

In de Apple Support Communites laten veel iOS 8-gebruikers weten proble­men te ondervinden met het voeren van telefoongesprekken of luisteren van muziek via Bluetooth in de auto. Ook de OMT ontvangt veel klachten van lezers die plots een weigerende carkit hebben. 

De problemen komen voor bij alle merken carkits en auto’s. Het gaat vooral om moeilijkheden bij het maken van verbindingen, ook zou muziek niet automatisch meer stoppen bij het opnemen van de telefoon. Ook het koppelen van speakers en toetsenborden zou moeizaam gaan.

Veel iOS 8-gebruikers krijgen deze melding vaak te zien.

Betatesters van iOS 8.1 melden aan MacRumours dat Bluetooth in de aan­komende versie weer als vanouds werkt. Soms lost helpt uitloggen bij iCloud en het herstellen van netwerkinstellingen of alle instellingen om de problemen op te lossen. Dat laatste is echter af te raden omdat iOS 8 een bug bevat die alle iCloud-documenten wist bij het terugzetten van fabrieksinstellingen.

Heb jij vast van weigerende Bluetooth-verbindingen sinds iOS 8?

Reageer op artikel:
Veel problemen Bluetooth carkits en iOS 8
Sluiten