Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 oktober 2014
Leestijd: 2 minuten

Uitrol Apple Pay begonnen, nieuwe screenshots en details gelekt

Een slimme ontwikkelaar maakte het vorige week al mogelijk om een eerste blik op Apple Pay te werpen, de dienst bleek al deels aanwezig in een betaversie van iOS 8.1. Nu lijkt het erop dat we niet heel veel langer hoeven te wachten op de echte uitrol.

Apple is al begonnen met de uitrol van zijn eigen betaaldienst in Apple Stores, ook in het de personeelskantine in Cupertino zou het inmiddels mogelijk zijn met Apple Pay te betalen. Medewerkers hebben nieuwe details met 9to5Mac gedeeld, er zijn ook nieuwe screenshots van de dienst gepubliceerd.

Verwacht wordt dat Apple tijdens het iPad-evenement aanstaande donderdag gaat aankondigen dat de betaaldienst vanaf zaterdag 18 oktober in de VS gebruikt kan worden. Nederland moet nog even wachten.
Diepe integratie met banksystemen
Screenshots van trainingsmateriaal voor Apple Store-medewerkers onthullen dat Apple Pay maximaal 8 credit cards kan opslaan. Geen overbodige luxe, gezien de gemiddelde Amerikaanse consument 4 credit cards op zak heeft. Zoals op bovenstaande screenshots te zien is, zijn de meest recente transacties per credit card te bekijken.

Een noemenswaardige feature is dat de verloopdatum van de credit card automatisch aangepast wordt, zo is een nieuwe pas invoeren niet meer nodig. De gebruiker krijgt een pushnotificatie als de verkoopdatum bijgewerkt is. Dit laat zien dat Apple Pay meer dan een doorgeefluik voor betalingen is, het is diep geïntegreerd in systemen van banken.
Werk gemaakt van privacy
Medewerkers van de Apple Store krijgen na de lancering van Apple Pay nieuwe EasyPay-handhelds. Voorheen zat hier een iPod Touch in, nu is deze vervangen door een iPhone 5s en draagbare terminal met NFC-chip.

Eerder benadrukte Apple al dat het geen interesse heeft in de persoonlijke of financiële gegevens van zijn gebruiker, deze worden niet opgeslagen. Ook op de papieren kassabon staan bij betaling met Apple Pay bij een Apple Store niet langer persoonlijke gegevens. Het adres is weg, alsmede de laatste vier cijfers van de credit card. In plaats daarvan worden de laatste 4 cijfers van het ID van de iPhone waarmee betaald is weergegeven.

Apple onthulde Apple Pay tijdens het iPhone/Apple Watch-evenement op 9 september. De betaaldienst werkt op de iPhone, deze voor een betaalterminal houden terwijl de vinger op de homenkop ligt is genoeg om te betalen. Voorlopig kunnen alleen Amerikanen hun credit- en debitcards met Apple Pay gebruiken. Lees meer over de beveiliging en werking van Apple Pay in ons eerdere artikel over de betaaldienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitrol Apple Pay begonnen, nieuwe screenshots en details gelekt
Sluiten