Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 oktober 2014
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook over de iPod Classic, eerste week Apple Pay en accuduur Apple Watch

Apple CEO Tim Cook werd gister door The Wall Street Journal geïnterviewd. Uit dat gesprek kwamen een aantal interessante uitspraken. Cook vertelde waarom de iPod Classic uit het assortiment is en deelde de eerste resultaten van een week Apple Pay.

De iPod Classic werd na het iPhone 6-evenement van 9 september 2014 stilletjes uit de Apple Store gehaald. De oer-iPod was bijna 13 jaar verkrijg­baar. Volgens Cook waren de onderdelen niet meer leverbaar. Opnieuw ontwerpen was de moeite niet meer omdat de vraag laag is.

De iPod met 160 GB opslagcapaciteit werd in 2009 voor het laatst vernieuwd. De Classic zag er op een paar kleine wijzigingen na al jaren hetzelfde uit
Apple Pay: Pril succes
Apple’s nieuwe betaaldienst gaat als een speer. Slechts 72 uur na de uitrol van Apple’s betaaldienst hadden al 1 miljoen Amerikanen Apple Pay geactiveerd. Daarmee heeft de betaaldienst volgens Tim Cook nu al meer gebruikers dan alle andere contactloze betaalsystemen in de VS. Hij maakte daarbij een verwijzing naar Google Wallet door te benadrukken dat Apple het ‘big brother’ spelen graag aan anderen overlaat.

Hoewel een aantal grote Amerikaanse retailers Apple Pay dwarsbomen, blijft Cook positief. Uiteindelijk ontkomen retailers er niet aan te doen wat de consument wil. Apple Pay is populair door het gemak en de veiligheid. Het door een grote groep retailers bedachte CurrentC kan daar niet aan tippen.

Onverwachte steun voor Apple Pay kwam van Jack Ma, de topman van Alibaba. De CEO van de Chinese internetgigant liet doorschemeren best met Apple te willen samen­werken in een betaal­dienst. Alibaba heeft een eigen betaaldienst genaamd AliPay, deze is vergelijkbaar met PayPal. Later deze week gaan de twee bedrijven in gesprek over een mogelijke samenwerking.

Alibaba-topman Jack Ma ziet samenwerken met Apple wel zitten.

Apple Watch: Dagelijks laden
De Apple Watch kwam ook kort ter sprake. Tim Cook benadrukte dat Apple gezondheid als een belangrijk onderdeel van het horloge ziet. Daarbij focust het zich vooral op het stimuleren van pro-actief naar gezondheid kijken. Ook verwacht de CEO dat het horloge dagelijks opgeladen moet worden omdat dragers het veel gaan gebruiken.

Bij The Wall Street Journal zijn korte fragmenten van het interview te bekijken. Het volledige interview volgt waarschijnlijk nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook over de iPod Classic, eerste week Apple Pay en accuduur Apple Watch
Sluiten