Spotify doet iKids voor de helft van de prijs

8 reacties

Playlists die door elkaar lopen, kinderliedjes die ineens als favoriet op staan geslagen en ruziën over wie wanneer op welk apparaat mag luisteren. Wie een Spotify Premium-account met zijn partner of kinderen deelt, kent deze ongemakken wel.

Voor iedereen die zijn partner of kroost van Spotify Premium wil voorzien zonder zijn eigen account te delen, heeft de muziekdienst vandaag een gezins­bundel aangekondigd. Spotify Family biedt gezinnen tot 4 extra Premium-accounts voor de helft van de prijs.

Het eerste gezinslid met het ‘hoofdaccount’ blijft de normale prijs € 9,99 per maand betalen en de rest van het gezin kan voor € 4,99 aansluiten. De beheerder van het hoofdaccount kan alle accounts in één keer betalen.
spotify family pitch
Volgens Spotify was een gezinsaccount een van de meest gevraagde functies. De komende weken zal Spotify Family globaal worden uitgerold. In Nederland is het al mogelijk om gebruik te maken van de gezinsbundel.

Beats binnenkort ook voor $5/maand?
Eerder werd bekend dat Apple waarschijnlijk op prijs wil concurreren met Spotify. Er zouden onderhandelingen met platenmaatschappijen gaande zijn, met als doel Beats Music goedkoper te maken. De gemiddelde consument besteedt 44 dollar per jaar aan muziek. Het betalen van 10 dollar per maand voor onbeperkt streamen is dan waarschijnlijk te veel. De helft is een aantrekkelijker prijspunt en daar lijkt Spotify ook het mee eens.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Wanneer komt iTunes Radio nou naar Nederland?!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik denk dat ze iTunes Radio een soort samen gaan smelten met Beats. Tegen die tijd is het a) hoop ik ook in Nederland b) de naam Beats nergens meer te bekennen.

 • Profielfoto
  Noest

  Maar verdient Apple nu eigenlijk al geld aan iTunes Radio, Match, etc? Ze hebben allerlei projecten opgestart, maar ik hoor ze nooit opscheppen over aantallen gebruikers, abonnementen, etc.

  Heeft iemand hier inzicht in?

 • Profielfoto
  weststar

  En KPN klanten met een “gratis” account dan?
  Ik krijg de melding dat ik eerst mijn abonnement moet opzeggen voordat ik een family account kan nemen.

  Beetje raar, die 5 euro wil ik best betalen…

 • Profielfoto
  html-junky

  @weststar, omdat de hoofdgebruiker elke maand €9,99 moet overmaken om hier aanspraak op te kunnen maken, met een gratis account is dat niet zo

 • Profielfoto
  Stargazer72

  Eindelijk! Een familie account! De eerste alinea was hier aan de orde van de dag. Mooie toevoeging voor 5 euro!
  En iTunes Radio? Zou even niet weten wat ik er mee moet.

 • Profielfoto
  langbeest

  Helaas niet te combineren met Sonos

 • Profielfoto
  sannepanne

  Wat een onzin. Met Sonos kan iedereen zijn eigen speellijstje op zijn/haar kamer draaien!