Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2014
Leestijd: 1 minuut

UPDATE: Spotify en Pioneer starten met CarPlay, ook in Nederland

Hoewel het in maart al aangekondigd werd heeft het tot nu geduurd voordat Apple’s CarPlay daadwerkelijk beschikbaar was. Vandaag zijn de eerste systemen en diensten voor Apple’s iPhone-integratie voor de auto-industrie vandaag op de markt. Van zowel streaming-muziekdienst Spotify als fabrikant Pioneer is nieuws.

Spotify heeft een update voor zijn iOS-app uitgerold waarmee het ook op het CarPlay-scherm werkt. Handig voor iedereen die geen iTunes-bibliotheek, maar wel Spotify Playlists heeft. Ook Pioneer lost vandaag zijn belofte in om een CarPlay-systeem uit te brengen als update voor een bestaande autoradio van het merk.  

In versie 1.8.0 van de Spotify-app die vandaag uitgebracht is, werkt CarPlay direct. Het aansluiten van een geschikte iPhone (iPhone 5 of nieuwer) is genoeg om het Spotify-icoon op het dashboard te krijgen.

Spotify op het dashboard met CarPlay.

Ook Pioneer laat van zich horen. De fabrikant kondigde eerder dit jaar al aan een aantal inbouwsystemen te gaan maken waarmee auto’s van CarPlay voorzien kunnen worden, zonder dat de fabrikant het hoeft te ondersteunen. De eerste modellen waren al te koop en door middel van een firmware-update kunnen ze van CarPlay voorzien worden.

Pioneer zegt op zijn website dat de AVIC-F60DABAVIC-F960DABAVIC-F960BTAVIC-F860BTAVIC-F960BT-CAVIC-F960DAB-C en de AVIC-F860BT-C CarPlay-compatible zijn. Een OMT-er heeft bevestigd dat benodigde de Firmware-update voor zijn AVIC-F960DAB inmiddels binnen en geïnstalleerd is. CarPlay werkt volledig én in het Nederlands.

Nederlandse CarPlay-interface op Pioneer-radio’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
UPDATE: Spotify en Pioneer starten met CarPlay, ook in Nederland
Sluiten