Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 oktober 2014

Sonos brengt WiFi-booster op de markt

De speakersystemen van Sonos werken helemaal draadloos via een eigen bridge en sinds kort ook via een bestaand WiFi-netwerk. Dat levert soms problemen op voor groot behuisden, waar het WiFi-signaal niet ieder hoekje van het huis weet te bereiken.

Speciaal voor iedereen die zijn draadloze Sonos-netwerk van extra bereik wil voorzien, heeft Sonos de BOOST uitgebracht. Net als de BRIDGE maakt de BOOST via een lan-kabel verbinding met een router. Daarna wordt een netwerk exclusief voor Sonos-speakers en -componenten aangemaakt. De BOOST zorgt daarbij voor wel vijftig procent meer draadloos bereik.

Naast het vergroten van het bereik, zorgt het extra netwerk voor Sonos-apparatuur ook voor minder storing door andere apparaten. Het is de bedoeling dat de BOOST uiteindelijk de BRIDGE gaat vervangen, deze wordt uitgefaseerd. Wie alleen muziek in meerdere kamers wil afspelen, heeft over het algemeen genoeg aan een bestaand netwerk. Bij Home Cinema is een BRIDGE of BOOST aan te raden.

BOOST is voor 99 euro verkrijgbaar in de Sonos-webshop en bij retailers.

Reageer op artikel:
Sonos brengt WiFi-booster op de markt
Sluiten