Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 oktober 2014

Sleep Cycle zet slaapritme nu in Health-app

Sleep Cycle alarm clock begon ooit als app die op basis van je slaapritme de beste tijd om de wekker af te laten gaan berekende. Door je iPhone op je bed te leggen, registreert de app bewegingen en zo je slaapritme. Inmiddels is het meer dan een slimme wekker geworden.

Een vandaag vrijgegeven update voegt ondersteuning voor Apple’s HealthKit aan de app toe. Daardoor kan Sleep Cycle nu slaapgegevens in de gezondheid-app van een iPhone zetten. Het is de makkelijkste manier om zonder wearable je slaapritme te meten.

Sleep Cycle is de afgelopen jaren fors uitgebreid. Zo kan de app sinds kort Philips Hue-lampen aansturen die je met zacht licht wakker maken. Door de komst van de M7-coprocessor in de iPhone kan de app ook het effect van activiteiten op slaap analyseren.

Door de integratie met HealthKit is data uitwisselbaar tussen verschillende gezondheidsapps. Daarnaast zit Sleep Cycle vol handigheden zoals een backup-alarm en de optie om de wekker via AirPlay-speakers af te laten gaan.

Sleep Cycle is niet direct na downloaden zichtbaar in Apple’s gezondheid-app. Er moeten eerst gegevens verzameld worden. Na een eerste nacht gebruik is Sleep Cycle te vinden in de Health-app te vinden onder Gegevens > Slaap > Slaapanalyse > Gegevensbronnen. Daar is de slaapanalyse meteen op het dashboard van de gezondheid-app te zetten.

Sleep Cycle is voor 99 cent te downloaden in de App Store en aan te raden voor iedereen die zijn slaapritme in kaart wil brengen zonder daarvoor een wearable te kopen. De app is ook geoptimaliseerd voor iPhone 6 (Plus).

[Voor wie graag dutjes doet is er de Powernap-variant van Sleep Cycle]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sleep Cycle zet slaapritme nu in Health-app
Sluiten