Screenshots Office for Mac 2014; klaar voor Yosemite en Retina

21 reacties

Daar zit je dan, met het mooi platte en door­zichtige OS X Yosemite. Moet je voor werk of school Office for Mac openen, dan springt een interface die uit het jaar nul lijkt te komen in beeld. Gelukkig ziet de toekomst er beter uit. Compleet Retina en met transparantie.

Het Chinese CNBeta heeft screenshots van een testversie van Office for Mac 2014 geplaatst. De interface sluit beter aan op de stijl van Yosemite en is geoptimaliseerd voor Retina-schermen. Ook is er ondersteun­ing voor het berichtencentrum. Office for Mac 2014 is nu testfase en komt begin 2015 uit.

Eerder had Microsoft al gehint naar een nieuwe Office-versie in 2014. Een uitgelekte presentatie wijst nu op een release in het begin van 2015. Mogelijk gaat de nieuwe versie Office for Mac 2015 heten.
office-mac-release-schema-crop
Office for Mac werd vier jaar geleden voor het laatst vernieuwd en is functioneel vergelijk­baar met Office 2010 voor Windows. De aankomende Mac-versie draait om een viertal verbeteringen:
office-mac-release-areas-crop
Onder modernisation wordt verstaan dat de functionaliteit op gelijke voet met Office 2013 voor Windows komt. Ook is er een nieuwe look, die beter gebruik maakt van de transparantie in Yosemite en volledig Retina is. Office wordt universeler vormgegeven op alle platformen.
office-modernisation
Een ander speerpunt is het enterprise ready maken van Outlook. Daarbij wordt met mogelijk om mail online te archiveren, werken grote mailboxen sneller en krijgt Outlook ondersteuning voor push mail.
office-outlookready
De verbeterde connecties met services en clouds beperken zich tot Microsoft’s eigen OneDrive, Office 365 en de mogelijkheid om met meerdere personen tegelijkertijd aan één document te werken, Als laatste komt ook OneNote naar de Mac. Dat werd eerder al voor iPad uitgebracht is. De Mac-versie krijgt ook de beschikking over een Lint-interface.
office-onenote
Eerder vandaag lekten al screenshots van een nieuwe versie van Outlook for Mac uit. Daarin is een deel van de nieuwe interface te zien. Ook verraden deze screenshots bushnotificaties en integratie met het berichtencentrum van OS X.

office-mac-2014-test-01
office-mac-2014-test-02
office-mac-2014-test-03

Ook Excel, Word en PowerPoint krijgen nieuwe functies en interface:

office-excel-2014 office-powerpoint-2014 office-word-2014

 

 

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Floris

  Ook leuk om te weten:
  Werkt met notificatie center:


  En, komt in nog 2014 uit (waarschijnlijk)

 • Profielfoto
  madcat

  Het zou mooi zijn als het dit jaar nog uitkomt, zit er al een tijdje op te wachten.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Hij komt dit jaar niet uit, maar in het 1ste of 2e kwartaal van volgend jaar. Staat ook op die site en macromors! Daar een duidelijkere screenshot met engelse tekst.

 • Profielfoto
  Niels

  Heeft even geduurd, maar dat zal ook wel met de design wijzigingen van Yosemite te maken hebben gehad. Hopelijk nog dit jaar, vind Office toch prettiger werken dan iWorks en bovendien biedt Apple geen goed alternatief voor OneNote.

 • Profielfoto
  bassbug

  Je vraagt je iedere keer weer af of de Mac versie niet gecrippled is?…

  De Mac versie van Office loopt qua functionaliteit steeds achter op de Windows versie. Al is het maar dat de layout van alle menus net weer anders is.

 • Profielfoto
  Ostinato

  Ik zet ‘m op 350 euro.

 • Profielfoto
  Jordi.

  Eindelijk een retina-optimized versie. Wat zat ik me daar aan te ergeren dat dat niet is geüpdate in de 2011 versie.

 • Profielfoto
  zulu

  Grappig dat Ofiice 2014 in 2015 uitkomt…

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Bushnotificaties! Handig! *Krabt wat aan haar stoppeltjes*:lol:

 • Profielfoto
  ZCase

  Als laatste komt ook OneNote naar de Mac? Dat staat al een tijdje op mijn MBA, gewoon uit de Appstore en in het Nederlands. Jammer dat er – zo lijkt het tenminste – weer geen integratie komt met de iCloudagenda, -contactpersonen en -taken. De eigen cloud van Microsoft werkt prima hoor, maar als je het dan toch voor de Mac maakt…. Ik zie er evengoed wel naar uit.

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Ja, precies!
  OneNote is al een tijdje uit op de Mac!

 • Profielfoto
  typonerd

  Een ‘interface die uit het jaar nul lijkt te komen’…
  Dat is echt wel subjectieve verslaggeving. Mavericks is een héél mooi besturingssysteem. Niet iedereen houdt van dat platte witte gedoe van Yosemite. Heb net een nieuwe mac gekocht en hoop er nog enkele jaren van gespaard te blijven. iOS 7 was een verbetering maar Yosemite is echt een stap achteruit. Echt triest dat ze de mensen in een bepaalde richting duwen en dat die dan geen keuze hebben.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Het Chinese CNBeta heeft screenshots van een testversie van Office for Mac 2014 geplaatst.

  Testversie? Waarom weten wij daar niks van?

 • Profielfoto
  NapO

  het is een zinvol om dit te lanceren alleen als:

  – de layout hetzelfde is als office 2013. word en excel in 2011 hebben geen overeenkomsten met de plekken waar je wat wat kan vinden (functies)

  – outlook wordt een succes als het gebruik maakt van mapi (over https) en niet meer via (ews) exchange webservices. outlook gaat dan functioneren als activesync, alles wat je doet is direct, en niet met een minuut vertraging.

  microsoft geen debiel abonnementen structuur kiezen en je een streaming file aanbieden (zoals ze dat bij windows doen, stop je met betalen wordt je streaming file onbruikbaar).

  als ze prijs technisch interessant maken kan je zelfs mensen naar het mac platform overhalen.

  gaan ze weer 200 euro vragen voor een licentie zal de adoptie van het pakket heel lang duren. mac addicts blijven dan gewoon pages e.d. gebruiken.

 • Profielfoto
  Erwal

  Wordt aangeboden in abonnementsvorm neem ik aan. €10 per maand. En komt gewoon in 2014 als ze hetzelfde doen als Office voor iPad (die was niet alleen op tijd maar zelfs iets te vroeg).
  Eindelijk……

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik mis het office pakket echt totaal niet. Zakelijk kom ik zo goed uit de voeten met iWork en Mail. Snap nooit de ophef er zo over.

 • Profielfoto
  LighScan

  Ik vermoed in zowel abonnementsvorm als eenmalige losse aankoop. Office 2013 kan je namelijk ook nog los aankopen.

 • Profielfoto
  ZCase

  Ik verwacht ook dat Office zowel als eenmalige aankoop beschikbaar komt alsook als onderdeel van het Office360 abonnement. Een Office360 Personal abonnement kost je zes euro per maand. Dat komt dan met een terabyte in de cloud, wat de prijs voor mij volledig rechtvaardigt. OneDrive werkt gewoon heel erg goed. Naast je locale installatie kun je ook altijd gebruik maken van goed doordachte online versies van de diverse onderdelen.
  Dat er volop Macgebruikers zijn die Office niet missen is fijn voor ze, maar aan die melding hebben degenen die Office wel gebruiken natuurlijk niets. Bijvoorbeeld rapporten met een uitgebreid notenapparaat en een bibliografie die aan academische conventies moet voldoen, worden door Word uitgebreid ondersteund en aan Pages heb je in die situatie helemaal niets. Het is geen wedstrijd tussen pakketten, het hangt er gewoon vanaf waarvoor je het gebruikt. Ik kies voor Word en Excel, maar als ik alleen brieven, een CV en misschien een keer wat flyers zou maken, koos ik misschien ook wel voor de gratis apps van Apple.

 • Profielfoto
  bassbug

  ZCase raakt zeker een goed punt:
  Hoeveel van de mensen schrijven meer dan een CV (grapje) en denken Office te moeten hebben hiervoor?

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik verwacht ook dat Office zowel als eenmalige aankoop beschikbaar komt alsook als onderdeel van het Office360 abonnement. Een Office360 Personal abonnement kost je zes euro per maand. Dat komt dan met een terabyte in de cloud, wat de prijs voor mij volledig rechtvaardigt. OneDrive werkt gewoon heel erg goed. Naast je locale installatie kun je ook altijd gebruik maken van goed doordachte online versies van de diverse onderdelen.
  Dat er volop Macgebruikers zijn die Office niet missen is fijn voor ze, maar aan die melding hebben degenen die Office wel gebruiken natuurlijk niets. Bijvoorbeeld rapporten met een uitgebreid notenapparaat en een bibliografie die aan academische conventies moet voldoen, worden door Word uitgebreid ondersteund en aan Pages heb je in die situatie helemaal niets. Het is geen wedstrijd tussen pakketten, het hangt er gewoon vanaf waarvoor je het gebruikt. Ik kies voor Word en Excel, maar als ik alleen brieven, een CV en misschien een keer wat flyers zou maken, koos ik misschien ook wel voor de gratis apps van Apple.

  Hoe verklaar je dat er in Amerika universiteiten zijn die volop van iWork gebruik maken met conventies, onderzoeken, etc die uiteindelijk als input gelden voor de overheid?

  Op het Windesheim en de UvA (geesteswetenschappen) heb ik volop gebruik gemaakt van Pages/Numbers en keynote. Enig idee hoeveel je met iWork kan?

  Het leukste van alles vind ik het prijs verschil. Ik geloof 21 euro totaal tegenover de prijs die je voor Office betaald. Nu is het zo dat je iWork gratis krijgt. Microsoft moet ervan leven en Apple kan het als service bij het product leveren.

 • Profielfoto
  Henk Jan Karsten

  @sciletto
  Prijsverschil is in dit verband dan niet zo’n eerlijk argument, want in een academische omgeving koop je deze software legaal voor een fractie van de winkelprijs. Zeker als medewerker van een onderwijsinstelling. Overigens heeft Endnote ook keurig een plugin voor Pages. Hoe deze samenwerking verloopt, weet ik niet uit eigen ervaring, want ook ik heb toch een voorkeur voor Office.