’s Lands bekendste thermostaat wordt slim

16 reacties

Je komt ‘m in menig huis tegen, de uitermate simpele ronde thermostaat van Honeywell. Geen ingewikkelde knoppen of programma’s, maar gewoon draaien om de temperatuur te veranderen. Vandaag presenteert de fabrikant de opvolger van het succesnummer.

De Round Connected is een slimme versie van de bekende ronde thermostaat. Net als zijn voorganger is de Round Connected nog steeds simpel met de draairing te bedienen, maar er is ook een app voor iPhone en Android toegevoegd. Daarmee is de temperatuur ook buitenshuis in te stellen en kan de thermostaat slim geprogrammeerd worden.

Er is een versie voor modulerende Opentherm ketels, en een voor klassieke aan-uit ketels. De Opentherm-versie maakt gebruik van bestaande bedrading en kan direct als vervanger van een bestaande thermostaat op de muur geschroefd worden. De thermostaat staat draadloos in verbinding met de meegeleverde gateway, die op een router aangesloten kan worden.
honeywell-lifestyle
De nieuwe Round Connected is via smartphone en tablet te bedienen met de Total Connect Comfort-app (iOS universeel). Naast de mogelijkheid om de temperatuur op afstand te regelen en te programmeren, bevat de app ook eenvoudige sneltoetsen. Met ‘Besparing-Eco’, ‘Verwarming Uit’ of ‘Afwezig’ is de verwarming eenvoudig aan te passen. Er kunnen ook eigen programma’s aangemaakt worden die aansluiten een persoonlijke levensstijl. Ondersteuning voor Apple’s HomeKit ontbreekt.

Prijs en beschikbaarheid
De Round Connected past op elke verwarmingsbron, zoals cv-ketel, stadsverwarming en warmtepomp. De thermostaat wordt geleverd als Aan/Uit of Modulerende thermostaat met internetgateway. Round Connected is vanaf eind oktober verkrijgbaar vanaf 149 euro.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Mark Stam

  Ik wacht denk ik op de Lyric:angel:

 • Profielfoto
  jorgdane

  Daarmee is de temperatuur ook buitenshuis in te stellen

  Werkelijk?:razz:
  Wie zet ‘m voor mij op 27 graden?:cool:

 • Profielfoto
  DosEquis

  Belangrijke maar onbeantwoorde vraag… Is ie compatible met HomeKit?

 • Profielfoto
  koen

  Een mooi en goedkoper alternatief voor de Nest.

 • Profielfoto
  ghas

  zie ook “Incomfort” van Intergas

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Daarmee is de temperatuur ook buitenshuis in te stellen

  Werkelijk?:razz:
  Wie zet ‘m voor mij op 27 graden?:cool:

  Stoken voor de mussen:lol:

 • Profielfoto
  iJos

  Daarmee is de temperatuur ook buitenshuis in te stellen

  Werkelijk?:razz:
  Wie zet ‘m voor mij op 27 graden?:cool:

  Stoken voor de mussen:lol:

  Met plezier: 27 graden voor a.s. zondag:lol:
  u made my day!

  Uhh, duur ding!

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Allemaal leuk, maar als het niet te integreren is in bestaande domotica blijven dit soort initiatieven zinloze ‘eilandjes’ wat mij betreft. Ik zou toch graag zien dat er Z-Wave ondersteuning in zit, of HomeKit of iets anders gangbaars. Zelfs een simpele REST-API zou al erg helpen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Reactie terug op mn vraag aan Honeywell:

  Round Connected heeft geen ondersteuning met Apple’s Homekit. Of dit nog komt durf ik niet te zeggen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  ik begrijp de fascinatie voor thermostaten nog steeds niet. Als er straks bv. een föhn met een app bediend kan worden, gaan we daar dan ook opeens massaal geil van worden??

 • Profielfoto
  bca303

  Ja

 • Profielfoto
  koen

  Ik wordt al geil van een föhn zonder app:grin:

 • Profielfoto
  ozzie X

  Of een thermostaat die connected is met de föhn. Geen verwarming meer nodig!

 • Profielfoto
  Noest

  Het enige wat mij heel fijn lijkt is dat het ding automatisch een half uur voordat ik opsta aangaat. En dat doet ie nu al doordat ik even heel ouderwets het klokje voor de volgende dag instel. Verder gaat ie weer op 15 een half uur voordat ik de deur uit ga.

  Zo ingewikkeld is het toch niet? Voor mij iig niet. Wanneer je uitgebreidere systemen hebt met meerdere meetpunten verbonden aan meerdere kachels, in een tochtig groot huis dat vol aan de elementen bloot staat, etc, zoals ik vroeger had, dan kan ik me voorstellen dat bepaalde systemen besparing kunnen opleveren. Maar voor het gros van de mensen is een aan en uit systeem icm een thermostaat toch prima?

  Maar goed, het mag dus wel weer wat kosten en het is leuk speelgoed. Maar dat het nu heel veel zal gaan besparen, ik vraag het me echt af. Denk dat een paar goede tochtstrips en wat isolatie in de deur en onder de pannen meer oplevert….

 • Profielfoto
  Buzz

  Jammer dat Honeywell nog steeds van die spuuglelijke puisten op de muur blijft uitbrengen. Ten opzichte van de oorspronkelijke Honeywell Round levert dit zeker wel wat besparing op, want daar is helemaal niets aan te programmeren, er zit niet eens een klok op. Dit ding is natuurlijk wel 2x zo duur als de oude Round.

  Ten opzichte van de oudere lichting programmeerbare klokthermostaten (die dus al een stuk duurder waren en meer konden dan de Round) is het grote voordeel van de nieuwe lichting volgens mij vooral het bedieningsgemak dat een iPhone interface kan bieden, ten opzichte van zo’n interface op het apparaat zelf met veel te kleine en onhandige knopjes, en een slechte display.

  Ook handig is dat de iPhone apps bij deze thermostaten je inzicht kunnen geven in wanneer de verwarming nou daadwerkelijk aan en uit heeft gestaan.

  De mogelijke kleine extra besparing hierdoor, en het feit dat je de interface op de iPhone ook ver van huis kan bedienen zijn volgens mij veel minder belangrijk.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Een programmeerbare, slimme, thermostaat bevordert het comfort en dat betekent dat hij zorgt dat je huis langer verwarmd is. Je gaat dus meer stoken.
  Dat is interessant, omdat er tegelijk een ontwikkeling is naar nul-op-de-meter huizen, die dus volledig energieneutraal zijn.