‘Retina iMac begint groot’

8 reacties

Tijdens het Apple-evenement morgen zal de iPad centraal staan, maar er wordt ook een nieuwe Mac verwacht. Eerder deze week werd duidelijk dat Apple geen Retina MacBook Air gaat aankondigen, maar wel een nieuwe Retina iMac uit de doeken zal doen.

Doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo verwacht dat alleen de 27-inch iMac van een Retina Display voorzien wordt. Het 21-inch model zal volgend jaar waarschijnlijk samen met de Apple Watch en een vernieuwde Photo’s-app voor Yosemite volgen.

Kuo verwacht geen andere nieuwe Macs naast een Retina iMac. De MacBook Pro en MacBook Air zijn recent vernieuwd met Haswell V2-processor. De volgende generatie Intel-chip, genaamd Broadwell, is vertraagd tot begin volgend jaar. Hierdoor is het vernieuwen van MacBooks momenteel niet erg nuttig, ook voor een Retina MacBook Air en nieuwe Mac Mini wordt waarschijnlijk op Intel gewacht.

schiller-imac

De 21-inch iMac zou niet door Intel, maar door de beperkte beschikbaarheid van Retina-schermen van groot formaat vertraagd worden.

Het Apple-evenement begint donderdag 16 oktober 19:00 uur Nederlandse tijd. OMT houdt je doorlopend op de hoogte via onze website, Twitter en Facebook. Vanaf 18:30 uur kun je kijken naar onze OMT LIVE voor­beschouwing, waarin we de meest actuele verwachtingen bespreken.

Via: 9to5Mac

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  OMT houdt je doorlopend op de hoogte via onze website, Twitter en Facebook.

  .
  Waarbij misschien nog even vermeld mag worden dat Apple ook een live-stream heeft.

  (http://www.apple.com/live/)

 • Profielfoto
  exilim

  en… ook zijn de meningen verdeeld als het gaat om het wel of niet aankondigen van een Macbook Air met retina display morgen avond:

  http://9to5mac.com/2014/10/15/retina-macbook-air/

  Het wordt iig een leuk avondje morgen!;-)

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ik zie niet heelmaal waarom Apple een Retina MacBook Air uit zou brengen. Ze hebben al de Retina 13″ MacBook Pro, en die is maar een paar honderd Euro duurder dan de niet-Retina Air. Het verschil in gewicht, wat volgens mij het hoofdargument voor het kopen van een Air is, is ook niet bijzonder groot. Een gigantisch verschil in performance is er ook niet.

  Er moet toch immers ergens een onderscheidende factor voor de Pro zijn? Laat dan liever de Air vallen en maak de 13″ Pro dunner. Misschien valt de naam “Pro” voor de 13″ dan ook wel weg, en komt de ‘gewone’ MacBook weer terug als 13″ unibody mét Retina display.

  Maar we zullen maar afwachten.:grin:

 • Profielfoto
  Myquandro

  Ben benieuwd hoe de grafische kaart van de iMac zo’n scherm gaat handelen. Het zal bij internetten enzo geen probleem vormen, maar als je wilt gamen op zo’n scherm dan zal dat erg lastig worden als je de resolutie niet terugbrengt naar 2560×1440. Ook video-editing zal wel lastig worden.

  Ik hoop dat ze, net als bij de MB Pro’s, een goedkoper 27” (die iets goedkoper is dan de huidige) en een duurdere 27” retina gaan verkopen. In plaats van de standaard 27” volledig te schrappen.

  En ik mag aannemen dat ze nu eindelijk Thunderbolt 2 op de iMac gaan zetten.

 • Profielfoto
  Kareld

  Hopelijk een nieuwe versie van fcpx?!

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik hoop dat er een draadloze kabel gepresenteerd word.

 • Profielfoto
  TLM

  Waarbij misschien nog even vermeld mag worden dat Apple ook een live-stream heeft.

  (http://www.apple.com/live/)

  Hopelijk zonder tweets eronder en Aziatische voice-over deze keer;-)

 • Profielfoto
  steveb

  a zit het dan zo?

  mac book air
  imac air (21 inch oude resolutie)

  mac book retina (pro)
  imac retina
  imac retina pro (4k+)