Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 15 oktober 2014

‘Retina iMac begint groot’

Tijdens het Apple-evenement morgen zal de iPad centraal staan, maar er wordt ook een nieuwe Mac verwacht. Eerder deze week werd duidelijk dat Apple geen Retina MacBook Air gaat aankondigen, maar wel een nieuwe Retina iMac uit de doeken zal doen.

Doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo verwacht dat alleen de 27-inch iMac van een Retina Display voorzien wordt. Het 21-inch model zal volgend jaar waarschijnlijk samen met de Apple Watch en een vernieuwde Photo’s-app voor Yosemite volgen.

Kuo verwacht geen andere nieuwe Macs naast een Retina iMac. De MacBook Pro en MacBook Air zijn recent vernieuwd met Haswell V2-processor. De volgende generatie Intel-chip, genaamd Broadwell, is vertraagd tot begin volgend jaar. Hierdoor is het vernieuwen van MacBooks momenteel niet erg nuttig, ook voor een Retina MacBook Air en nieuwe Mac Mini wordt waarschijnlijk op Intel gewacht.

De 21-inch iMac zou niet door Intel, maar door de beperkte beschikbaarheid van Retina-schermen van groot formaat vertraagd worden.

Het Apple-evenement begint donderdag 16 oktober 19:00 uur Nederlandse tijd. OMT houdt je doorlopend op de hoogte via onze website, Twitter en Facebook. Vanaf 18:30 uur kun je kijken naar onze OMT LIVE voor­beschouwing, waarin we de meest actuele verwachtingen bespreken.

Via: 9to5Mac

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Retina iMac begint groot’
Sluiten