‘Retina HD-scherm in nieuwe iPads’

7 reacties

Dat Apple over precies een week een event gaat houden, is inmiddels zeker. Dat er iPads aangekondigd worden is ook zeker en dat deze Touch ID bevatten is zo goed als zeker. Wat kan de verrassing dan nog zijn? Een nieuw scherm bijvoorbeeld.

Het lijkt erop dat Apple de nieuwe iPad gaat uitrusten met een Retina HD-scherm, zoals ook terug te vinden in de iPhone 6 (Plus). Dit brengt een nog hogere resolutie dan een normaal Retina Display. In de iPad-versie van een iOS 8.1 beta werden aanwijzingen gevonden naar zo’n Retina HD-scherm.

Ontwikkelaar Hamza Sood ontdekte een aantal afbeeldingen in iOS 8.1 beta 2 die op @3x gerenderd zijn, normaal Retina wordt op @2x gerenderd (dubbele resolutie). Bij de iPhone 6 Plus worden afbeeldingen ook op @3x gerenderd. De afbeeldingen zijn voor het weergeven van de klok op het iPad-homescreen. Een duidelijke hint naar een iPad met hogere resolutie.
retinahd-ipad
De resolutie van de iPad met Retina HD scherm zou uitkomen op 3072 bij 2304 pixels. Bij een 9,7-inch iPad levert dat 396 pixels per inch (ppi) op, een flinke verbetering tegenover de huidige 264 ppi. Retina HD wordt niet alleen bereikt door een hogere resolutie, ook de kleuren zijn echter en het scherm zit dichter tegen het oppervlak.

Verwacht wordt dat Apple de iPad Air 2 en iPad Mini 3 tijdens het evenement op 16 oktober zal onthullen. Dan wordt ook nieuwe Mac-hardware verwacht.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  florisappelaar

  16 september?

 • Profielfoto
  digilb

  De iPad Mini retina heeft (nu) een scherm met 326 ppi. Ik ben benieuwd of die dan ook in aanmerking komt voor de HD-behandeling. Zou zeggen van niet omdat het nauwelijks zichtbaar resultaat geeft, maar de accu wel sneller laat leeglopen / game-prestaties achteruit gaan. En het zorgt voor product-differentiatie waardoor de grote iPad specswise aantrekkelijker wordt. En die zal een hogere winstmarge hebben dan de Mini.

 • Profielfoto
  Aerea

  Wordt lekker overzichtelijk allemaal. Als ze nou dan ook alle oudere modellen laten vallen, prima, maar nu wordt het weer een heel scala aan producten met ongeveer dezelfde eigenschappen, maar toch ook weer niet.

 • Profielfoto
  McNismo

  Zeiken, zeuren, zeiken, zeuren,…. het is ook nooit goed!

 • Profielfoto
  Aerea

  Ja, want je kent iemand ook echt goed genoeg om dat soort uitspraken te doen. Maar goed, vooruit, als je het zo graag wil: je begrijpt niet zo goed waar komma’s en punten voor zijn.:lol:

 • Profielfoto
  MelvinCornelissen

  McNismo heeft wel een punt Aerea, het is nooit goed. Eerder was er te weinig keus bij Apple, nu weer teveel.

  Zie het niet als persoonlijke aanval want ik en McNismo kennen jouw uitgangspunt niet, en laten we eerlijk zijn who gives a f*ck. Gaat om de menigte niet het individu.

 • Profielfoto
  knekkie

  Uiteindelijk levert dit je een: “Scherper plaatje”