Maarten
Maarten Nieuws 16 oktober 2014
Leestijd: 2 minuten

Ready voor OS X Yosemite in drie stappen

Je hebt er al veel van mogen zien, en het misschien zelfs al mogen testen. OS X Yosemite, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac is bijna klaar. Hoogst­waarschijnlijk lanceert Apple vanavond tijdens de Keynote de definitieve versie van OS X 10.10.

Verwacht wordt dat Yosemite direct na het event te downloaden is. Hoewel de installatie meestal vlekkeloos verloopt, raden we aan niet zomaar op de update-knop te drukken. Maak een backup en zet tijdens het wachten de juiste muziek op, zo bespaar je jezelf een hoop ellende en stress. Volg deze drie stappen en je bent ready voor OS X Yosemite!
Stap 1: Zorg voor een volle accu
Zowel voor stap 2, als de daadwerkelijke installatie van Yosemite is genoeg stroom een vereiste. Gebruikers met een iMac kunnen deze stap uiteraard overslaan, maar gebruikers met een MacBook dienen hun Magsafe er even bij te pakken. Aan de oplader leggen is het verstandigst. Als dit niet mogelijk is raden wij je aan alleen te installeren als je MacBook meer dan 75% acculading heeft. Zo kan het niet fout gaan tijdens de installatie.
Stap 2: Maak een back-up met Time Machine
Het veiligstellen van je bestanden met Time Machine is altijd handig, maar voorafgaand aan een update van OS X is het een van de meest verstandige dingen om te doen. Als er toch iets fout gaat tijdens de update, raak je je bestanden in ieder geval niet kwijt. Time Machine schakel je in via de instellingen die je kunt vinden in de Systeemvoorkeuren. Verbind Time Machine met een Apple Time Capsule of een externe harde schijf en de software zal automatisch een back-up maken.
Stap 3: Heb geduld
Wees je ervan bewust dat jij niet de enige bent die Apple’s laatste software wilt binnenhalen. De servers van Apple zullen het erg druk hebben en downloaden kan daarom lang duren. Ook de installatie van een nieuw besturingssysteem kan enige tijd in beslag nemen.

Belangrijk is dat je niet ongeduldig wordt en met de Mac aan de slag gaat terwijl deze bezig is met updaten. Dit kan resulteren in een mislukte update of een abrupte onderbreking van je werk. Pak daarom je iDevice, zet de Spotify-playlist van het iTunes Festival 2014 nog eens op en speel wat spelletjes. In OMT’s Gameweekend worden wekelijks toffe games voor iOS besproken. Hierbij drie aanraders om de tijd te doden:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ready voor OS X Yosemite in drie stappen
Sluiten