Positieve reviews iPad Air 2, iPad mini 3 maakt geen indruk

17 reacties

De eerste exemplaren van de vorige week aangekondigde iPad Air 2 en iPad mini 3 zijn naar internationale techsites verzonden. De iPad Air 2 werd goed ontvangen. De iPad mini 3 is nog steeds de beste kleine tablet, maakte op niemand echt indruk.

Apple vernieuwde de iPad Air 2 het meest. Deze kreeg een A8X-chip en nieuw scherm met anti-reflectilaag. De A8X-chip blijkt 55 procent sneller dan alle andere iOS-apparaten en heeft de beschikking over drie cores en 2GB werkgeheugen, terwijl de vorige iPad een dual core was.

The Verge: Air 2 is magisch, maar niet revolutionair
The Verge is onder de indruk van de dunheid van de iPad Air 2. Het lijkt haast onmogelijk om zo’n dunne en krachtige tablet te maken, daarom heeft het volgens The Verge iets magisch. Het nieuwe scherm valt in de smaak. Het lijkt alsof je de pixels direct aanraakt. De anti-reflectielaag werkte volgens The Verge niet zo goed, er is buiten nog steeds veel reflectie zichtbaar.

Techpinions: iPad bevat nu alles voor zakelijk gebruik
Vanuit zakelijk perspectief bekeken is de iPad Air 2 volgens Techpinions de tablet waar bedrijven op hebben gewacht. Touch ID is een belangrijke toevoeging als beveiliging van bedrijfskritische data. Hoewel The Verge niet zoveel verschil zag, werkt de anti-reflectielaag volgens Techpinions goed en is het een belangrijke toevoeging voor gebruik buiten kantoor.

Re/code: iPad Air 2 is perfecte vervanger voor oudere iPads
Walt Mossberg reviewde de iPad Air 2 voor voor Re/code. De nieuwe Air beviel goed, maar niet goed genoeg om de Air van vorig jaar te vervang­en. Voor iedereen die een oudere iPad heeft, is de iPad Air 2 volgens Mossberg de perfecte vervanger. Voor bezitters van een iPad Air 1 is het de moeite niet.

Reviews van de iPad mini 3 zijn dun gezaaid. Slechts een enkele techsite heeft de moeite genomen een videoreview te maken. The Verge linkt zelfs naar hun review van de iPad mini met Retina Display van vorig jaar. Alle reviews komen bovendien tot dezelfde conclusie.

TechCrunch: iPad mini 3 beste kleine tablet, maar weinig nieuws
De iPad mini 3 is precies dezelfde tablet als de iPad mini van vorig jaar, maar dan met Touch ID en een gouden kleurtje. TechCrunch vindt de 100 dollar extra die hiervoor betaald moet worden de moeite niet en kan de iPad mini 3 alleen aanraden aan hen die met niets minder dan het nieuwste van het nieuwste genoegen nemen.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”2749945″]

Tweakers: Mini 3 is oude wijn in nieuwe zakken
Volgens Tweakers is de iPad mini 3 een goede tablet en dankzij de Touch ID-scanner zelfs net wat beter dan zijn voorganger. Maar alleen Touch ID is de meerprijs volgens Tweakers niet waard. Je krijgt een stuk meer waar voor je geld als je de iPad mini Retina van vorig jaar koopt.

De iPad Air 2 en iPad mini 3 zijn de te koop in Online Apple Store. OMT zal Apple’s nieuwe tablets vrijdag aan een eerste test onderwerpen.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Het zal Tim Cook een rot zorg zijn wat er wordt gedacht. IBM rijdt er immers miljoenen exemplaren bij bedrijven naar binnen;-)

 • Profielfoto
  Radio

  Ik kopieer dus ik besta. Het verschil met Iculture is dat zij veel meer artikelen brengen, waarschijnlijk door een grotere redactie. Daardoor is OMT vaak laat met het posten (lees kopiëren) van berichten die op Iculture en andere media al lang te lezen zijn. Meer opinie, reflectie en diepgravende achtergrondartikelen zal OMT goed doen.

 • Profielfoto
  Afroman

  De iPad mini wordt interessant vanaf 64 gb dan is die vele malen goedkoper dan de iPad mini 2.

 • Profielfoto
  ArthurM.

  Kijk ook maar even naar de review van de iPad mini 3 van t.net. Scoort 3,5 sterren aka bovengemiddeld.

 • Profielfoto
  Needler

  De iPad mini 2 voor €299 is de beste deal ooit voor een nieuwe Apple tablet.

 • Profielfoto
  Noest

  Ik kopieer dus ik besta. Het verschil met Iculture is dat zij veel meer artikelen brengen, waarschijnlijk door een grotere redactie. Daardoor is OMT vaak laat met het posten (lees kopiëren) van berichten die op Iculture en andere media al lang te lezen zijn. Meer opinie, reflectie en diepgravende achtergrondartikelen zal OMT goed doen.

  Ik lees dit wel vaker bij reacties op een artikel. Heb je een concreet voorbeeld, dus zinnen die letterlijk vertaald zijn of overgenomen zijn?

  Voordat je OMT het Samsung onder de Apple-blogs/nieuwssites gaat noemen;):D

 • Profielfoto
  polansky

  Nou Noest je hoeft niet bij de AIVD te werken of zelfs maar een politierechercheur te zijn om te zien dat hier behoorlijk wat artikelen verschijnen die eerst op andere Apple websites hebben gestaan… Vaak geschreven als vrije vertaling van het originele artikel. Vaak loopt OMT gewoon achter de feiten aan.

  Ik heb daar verder geen problemen mee, maar ontkennen gaat me wat ver.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik lees dit wel vaker bij reacties op een artikel. Heb je een concreet voorbeeld, dus zinnen die letterlijk vertaald zijn of overgenomen zijn?

  http://9to5mac.com/2014/10/21/roundup-ipad-air-2-reviews-are-positive-while-ipad-mini-3-reviews-sing-the-praises-of-last-generation/

 • Profielfoto
  Noest

  Ja, dat begrijp ik, maar ik kom ook vergelijkbare artikelen tegen bij MacRumors. Wanneer mensen zich op dezelfde informatie baseren krijg je vaak overeenkomstige artikelen helaas:(

  Wellicht inderdaad een idee om iets meer eigen tests te doen en wellicht ook iets meer een persoonlijke draai te geven aan de artikelen. Verder kan je natuurlijk nog informatie toevoegen van youtube e.d., om het geheel meer een eigen kleur te geven wanneer je de producten nog niet voor handen hebt.

  Is iCulture eigenlijk een grotere site! Dit vraag ik omdat zij wellicht een grotere redactie hebben. Persoonlijk vind ik het aantal reacties op artikelen een beetje tegenvallen, of ligt dat aan mij?

 • Profielfoto
  Usain

  Haha mij reactie is verwijderd en ik kreeg een PM van Raymon.

  Is iCulture eigenlijk een grotere site! Dit vraag ik omdat zij wellicht een grotere redactie hebben. Persoonlijk vind ik het aantal reacties op artikelen een beetje tegenvallen, of ligt dat aan mij?

  Om de een of andere reden kan ik niet reageren op artikelen daar, mijn reacties komen er gewoon niet doorheen.

 • Profielfoto
  Noest

  Spannend. Komt het toch weer in de buurt van de AIVD:D

  Hoe dan ook, ik vind de artikelen hier altijd best ok, maar soms mis ik er wel enige persoonlijkheid in, eigen ervaring. Het is een nieuwssite, maar toch ook een soort blog, of zo zie ik het iig ook een beetje. Heel af en toe komt er echt een mooi stuk langs, dan merk je ook dat de auteur er echt even voor is gaan zitten, en het aantal reacties zijn er dan ook naar.

  Wellicht een idee om de nieuwsberichten korter te maken en iedere dag minimaal drie uur te besteden om een eigen stuk te schrijven, dan moet je toch wel wekelijks 1 of 2 artikelen kunnen produceren. Ondertussen nog voldoende tijd om het nieuws te verzamelen en te publiceren. Maar je moet dergelijk projecten echt inplannen, anders loopt de tijd vol met de meer standaard zaken, en dat stopt dan ook weer je eigen ontwikkeling, wat jammer is;)

  Verder altijd leuk om hier het nieuws en de reactie te volgens:)

 • Profielfoto
  Macteach

  De iPad mini 3 is nog steeds de beste kleine tablet, maakte op niemand echt indruk.

  Alleen Raymon kan een dergelijk kromme zin schrijven.
  Zucht.

 • Profielfoto
  Noest

  Zie je, dus toch zelf geschreven:)

 • Profielfoto
  Aerea
 • Profielfoto
  The Redesigner

  De iPad Mini 3 is een duidelijk voorbeeld dat de magie daar in Cupertino weg is. Nee, ik overdrijf zeer zeker niet als ik zeg dat dit apparaat een schande is en Apple en zeker meneer Jesus-Christ-of-design Jony Ive zich diep mogen schamen.
  Daarnaast deze kul over de opslag ruimte, 4 JAAR na de iPad 1 krijgen we NOG STEEDS 16GB als standaard. Stop hier mee. Neem 32GB als standaard. Apps worden steeds groter.
  Waarom gaan ze in hemelsnaam van 16GB INEENS naar 64GB? Je wordt nu gewoon gedwongen om het 64GB model te kopen.

  Door deze oplichterij de beste kleine tablet te noemen, kun je zien dat men hier op de redactie van OMT biased is. (no shit)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Het grote verschil tussen OMT en iCulture is, is dat iCulture volgens mij een professionele opzet heeft. OMT werkt meer op de liefdewerk-oud-papier-manier. Als ik het mis heb, hoor ik het graag.

  Zeker de laatste tijd wordt er bij iCulture flink aan de weg getimmerd. Niet alleen hun site is vernieuwd, ook de kwaliteit van de artikelen is toegenomen. Bovendien staat nieuws ook vrij snel op hun website. Ontwikkelen houden ze bij in ‘dossiers’. Zo is er bijvoorbeeld al een dossier voor de iPhone 7!

  Als iCulture haar forum onderhanden zou nemen, zou iCulture met stip op nummer 1 komen te staan als we het hebben over goede Apple websites/fora.

  OMT is wat losser. De leuke voordelen van OMT zijn de live podcasts en de live events. Ik denk zelfs dat wanneer OMT haar losse, soms rommelige, karakter verliest ze de Apple-piratenvlag kunnen binnenhalen.

 • Profielfoto
  remcojan

  De iPad Mini 3 is een duidelijk voorbeeld dat de magie daar in Cupertino weg is.

  Heb je dan een voorbeeld van een periode waar men aan de lopende band “magische” producten introduceerde? Als je de geschiedenis van Apple bekijkt introduceren ze heel af en toe een nieuwe productcategorie, die ze dan vervolgens jarenlang ieder keer een beetje verbeteren. Nu wordt gedaan alsof Apple vroeger continu met nieuws kwam, maar dat is nooit zo geweest.